پخش زنده
امروز: -
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت فعال کشور ۵.۴ درصد و در مازندران ۲.۶ درصد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مؤمنی در دیدار با آیت الله لایینی نماینده، ولی فقیه در استان مازندران گفت: هر شش ماه جلساتی با موضوع آسیبهای اجتماعی با حضور مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) برگزار و به ۵ آسیب از جمله مواد مخدر، طلاق، حاشیهنشینی و... پرداخته میشود.
وی افزود: مواد مخدر در رأس آسیبهای اجتماعی است و آسیبهای ناشی از آن، ارتباط مستقیم با دیگر آسیبها از جمله طلاق دارد.
دبیرکل ستاد بیان داشت: ۲۸۰ میلیون نفر در دنیا مواد مخدر مصرف و سالانه ۵۰۰ هزار نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر فوت میکنند.
مؤمنی افزود: همه روشهای مقابلهای و تکنیکهای درمانی در دنیا آزمایش شده است، بهطور نمونه چند کشور مصرف برخی مواد مخدر را قانونی آزاد کردند که با انتقاد سازمان ملل روبرو شدند؛ سازمان ملل هم اعلام کرد که این آزاد کردن مواد مخدر نهتنها موجب کاهش جمعیت معتادان آن کشورها نشده بلکه باعث افزایش مصرف، تولید و قاچاق مواد مخدر شده است.
وی بیان داشت: ایران مرزهای مشترک طولانی را با بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر دنیا – افغانستان- دارد، کشوری که تولید مواد مخدرش از ۲۰۰ تن در سال ۲۰۰۱ به ۹ هزار تن در سال ۲۰۱۷ رسیده است.
دبیرکل ستاد گفت: ایجاد آزمایشگاههای مواد مخدر صنعتی و تولید شیشه در افغانستان موجب نگرانی کشورهای فرا منطقهای شده است.
مؤمنی اظهار کرد: بر اساس آخرین شیوع شناسی، ۲ میلیون ۸۰۰ هزار مصرفکننده مستمر و ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز مصرفکننده تفننی در کشورمان داریم.
دبیرکل ستاد افزود: میزان شیوع اعتیاد در جمعیت دانشآموزی کشور نیز ۲.۱ درصد و و این رقم در جمعیت دانشآموزی استان مازندران ۱.۶ درصد است، همچنین میزان شیوع اعتیاد در جمعیت دانشجویی کشور ۴.۷ و در استان ۴.۴ درصد است.
مومنی گفت: موضوع مبارزه با مواد مخدر را باید اجتماعی کرد و اقدامات پیشگیرانه انجام داد. همچنین باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم و به جوانان قدرت "نه گفتن" را یاد دهیم.
وی جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر و توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد را اولویتهای ستاد برشمرد و گفت: در حوزه پیشگیری، طرح یاریگران زندگی، تصویب شده است و دو هدف دارد؛ یکی ساماندهی وضع موجود است تا جمعیت معتاد ساماندهی، درمان و توانمند شوند و اجتماع آنها را بپذیرد و دوم، توجه به نقش اصلی و مهم آنکه همان پیشگیری است.
آیتالله لایینی نماینده، ولی فقیه در استان مازندران هم گفت: آرزو داریم بلای شوم مواد مخدر نه فقط در استان مازندران بلکه در کل کشور کم شود؛ نباید جوانانمان که سرمایه اصلی کشور هستند، به این بلا گرفتار شوند.
وی افزود: خوشبختانه در رابطه با مبارزه با مواد مخدر یکصدایی در کشور وجود دارد و همه معتقدند که این بلا زیانآور است و باید با آن مبارزه کرد.
نماینده، ولی فقیه در استان بیان داشت: غرب باید قدردان زحمات ایران در مبارزه با مواد مخدر باشد، ایران به نوعی در راه مبارزه با مواد مخدر سیل بند است و اگر اقداماتش نبود، خسارت کشورهای آمریکایی و اروپایی خیلی بیشتر بود، همچنین کشورمان برغم تحریمهای ظالمانه، صادقانه با مواد مخدر مبارزه میکند.
وی همچنین بر توجیه افکار عمومی و حساس کردن مردم در این حوزه تأکید کرد و گفت: نباید فرهنگ دینی را تضعیف کنیم، اگر این فرهنگ تقویت شود، عاملی برای جلوگیری از گرایش به اعتیاد خواهد بود.