روزنامههای لندن از مشکلات امنیتی میگویند
مجوز اقدامات مجرمانه برای مأموران انگلیسی
روزنامههای انگلیس از مجوز اقدامات مجرمانه مأموران و پیامدهای ارتکاب آن در کشورشان پرده برداشتند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامههای انگلیس در روزهای اخیر گزارشهایی را درباره گسترش مشکلات امنیتی و اجتماعی در این کشور منتشر کردند.
روزنامه ایندیپندنت امروز با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت طبق حکم دادگاهی در انگلیس، دستگاههای امنیتی این کشور میتوانند به شکل قانونی به مأموران خود اجازه دهند که جرایمی نظیر قتل، آدم ربایی و شکنجه مرتکب شوند.
با موافقت اکثریت قضات در محکمه اختیارات تحقیقاتی انگلیس (IPT)، سازمان امنیت داخلی این کشور (ام آی ۵) از معافیتهای ویژهای برای صدور اجازه فعالیتهای غیرقانونی برخوردار خواهد بود. البته قضات دادگاه اعلام کردند که حکم آنها به معنای «مجوز قتل» نیست و اگر مأموری قانون را نقض کند، دستگاه امنیتی قادر نیست از او حمایت قانونی کند. بدین ترتیب، سازمان امنیت داخلی انگلیس گرچه میتواند مجوز اقدامات مجرمانه را صادر کند، نمیتواند مأموران خود را از پیامد ارتکاب چنین جرایمی، مصون نگه دارد.
قاضی "سینگ"، رئیس محکمه اختیارات تحقیقاتی انگلیس میگوید: «این پرونده یکی از ژرفترین مسائلی را پیش میکشد که جامعهای دموکراتیک و تحت حاکمیت قانون ممکن است با آن روبرو شود.»
گروهی از فعالان در انگلیس وعده داده اند که برای حکم صادر شده از دادگاه درخواست تجدید نظر کنند و اختیارات سازمان امنیتی این کشور را «سوء استفاده» نامیده اند. «ایلیا سیاتیتسا» Ilia Siatitsa کارشناس حقوقی در مرکز «پرایوِسی اینترنشنال» میگوید: «طبق تصمیم امروز محکمه اختیارات تحقیقاتی، ام آی ۵ میتواند مخفیانه به خبرچینهای خود اجازه دهد که مرتکب جرایم بزرگی، از جمله خشونت در انگلیس شوند. با وجود این، دو قاضی از ۵ قاضی این دادگاه مخالفت شدید خود را با این تصمیم ابراز و حفظ معیارهای ابتدایی حاکمیت قانون را خواستار شدند.»
روزنامه ایندیپندنت همچنین در گزارش دیگری به مشکل خشونتهای خانگی علیه زنان در انگلیس پرداخت و نوشت نتایج بررسی سازمان «هوملِس لینک» که چند مرکز خیریه ویژه افراد بی خانمان در انگلیس زیرمجموعه آن هستند، نشان میدهد در لندن، شمار زنانی که به علت سوء استفاده یا خشونت در محیط خانه به این مراکز پناه میآورند، رو به افزایش است. طبق این بررسی، ۹۳ درصد از متقاضیان خدمات این مراکز خیریه اعلام کرده اند که در خانه، "اغلب" یا "گهگاه" با آنها بدرفتاری شده است.
روزنامه گاردین انگلیس نیز روز جمعه در گزارشی اختصاصی به قلم «دنیس کمپبل و پاملا دانکِن» به بررسی مشکلات خدمات درمان ملیِ انگلیس NHS پرداخت و نوشت شمار مراجعه کنندگان به یکی از بیمارستانهای این کشور به قدری زیاد است که از پزشکان آن خواسته شده که هنگام مداوای بیماران، "کم خطرترین تصمیم" را اتخاذ کنند.
دستور العمل این هفته هیأت امنای بیمارستان نورفولک و نورویچ نشان میدهد تعداد مراجعه کنندگان به این مرکز درمانی به قدری زیاد است که سلامت بیماران به خطر افتاده و همین مسئله نگرانی فعالان و گروههای پزشکی را برانگیخته است. در هفته اخیر، این بیمارستان اصلا تخت اضافی نداشت، ظرفیت بخش اورژانس و مراقبتهای ویژه آن تکمیل شده بود و ۳۵ بیمار نیز روی برانکاردهای چرخ دار منتظر بودند که پذیرش شوند.
دکتر جولیا پترسون، سخنگوی گروه "اِوری داکتر" که در زمینه بهبود شرایط کاری پزشکان در انگلیس فعالیت میکند، میگوید پیام مسئولان بیمارستان نورفولک و نورویچ نشان میدهد «برخی بیماران در مراکز خدمات درمانی انگلیس اکنون به مراقبتهای کامل دسترسی ندارند، زیرا "کم خطرترین گزینه" بهترین چیزی است که میتوانیم به آنها ارائه کنیم. وقتی بیمارستانها آنقدر پر است که هیچ تختی نه در بیمارستان و نه در بخش مراقبتهای ویژه خالی نیست و عمل جراحی ضروری لغو میشود، زیرا کسی نیست که این عمل جراحی را انجام دهد، آنگاه هر تصمیمی با خطرهای بی مورد همراه خواهد بود».