گزارش مکتوب...
افق روشن توسعه با پژوهش
جامعه پیش رونده به سوی توسعه پایدار ، در همه عرصهها به پژوهش و تولید محتوای مبتنی بر کار علمی، تحقیقی و دانشگاهی نیاز دارد تا همچون چراغی روشنیبخش فراوری نهادهای اجرایی و جامعه عمل کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان سمنان ، پژوهش عامل زیربنایی در افزایش قدرت ملی هر کشور در چرخه جهانی شدن به شمار می رود .
پژوهش سبب درک بهتر از دنیای اطراف خواهد شد و می تواند نتایج اقتصادی مهمی نیز داشته باشد و به بهبود شاخص های تولیدی کشور کمک شایانی کند اما باید دانست حوزه پژوهش، به خصوص در جوامع در حال توسعه بیش از هر چیزی به اعتماد نیاز دارد.
آقای برهانی از پژوهشگران استان سمنان می گوید : بهبود اوضاع یک جامعه، کاهش و حل مشکلات و آسیبهای اجتماعی، پیشرفت و حرکت به سوی توسعه پایدار همه در گرو پژوهشهای عمیق اجتماعی است و این مهم در صورتی ممکن خواهد شد که پژوهشگران مصونیتِ کاری و امنیت روانی داشته باشند، از حمایتهای مالی برخوردار شوند و تخصص و توانایی آنها مورد بهرهبرداری و مشاوره قرار بگیرد.
مسئولان در انتظار پژوهش های کاربردیمعاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان می گوید : امروز مسئولان بیش از پیش خواهان حضور جامعه علمی در تصمیمگیری ها هستند و عرصه پژوهش در دنیای امروز ، عرصه برد و باخت و مبنای رشد و قدرت در کشورهاست .
حشمت الله عسگری با اظهار تاسف درباره اینکه دانشگاهها در حوزه پژوهش تک روی می کنند گفت : این تک روی ها به این منجر شده که علوم تولید شده دانشگاهی ، در صنعت کاربردی نشود.
وی گفت : ایجاد اتاق حل مسئله ، کار جدید و ارزشمندی در مرکز کسب و کار شهرک صنعتی سمنان بود که با کمک دانشگاه سمنان به انجام رسید و نشان داد دانشگاه های استان سمنان خوشبختانه در حوزه پژوهش تک روی ندارند.
وی بر تعامل بخش خصوصی و دانشگاه ها تاکید کرد و گفت : در این راستا هشت قرارداد بزرگ ملی خودرو سازان کشور با قطعه سازان استان سمنان منعقد شده است و این نشان می دهد که اگر این تعامل بین صنعت و دانشگاه وجود داشته باشد ، منجر به افزایش تولید خواهد شد .
خلاء استادان و دانشجویان فعال در فرآوری محصولات معدنی استان سمنان مرکز انواع سنگ های معدنی است با این حال ، استاندار این استان ، نبود استادان و دانشجویان فعال در فرآوری محصولات معدنی را مشکل اصلی بخش دانشگاهی این صنعت می داند.
علیرضا آشناگر با اشاره به تداوم خام فروشی معدنی در استان سمنان گفت: در این زمینه مسئولان استان نیازمند یاریرسانی از لحاظ علمی و فناوری هستند.
در سایر زمینه ها نظیر بهینه سازی انرژی و گردشگری هم استان سمنان به پژوهش های کاربردی نیاز دارد.
به عنوان مثال ولی پور دبیرکارگروه بهینه سازی انرژی استان سمنان می گوید : میزان مصرف انرژی در این استان 2 برابر میانگین کشور و سه برابر متوسط جهانی است که باید برای اجرای طرح های پژوهشی بهینه سازی انرژی در استان سمنان اقدام شود .
مهدی جمال مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان هم با اشاره به انجام ۳۰ تا 40 پژوهش گردشگری غیرکاربردی در استان سمنان گفت : حوزه گردشگری نیازمند پژوهش هایی است که شعار تبدیل سمنان از معبر به مقصد را محقق کند.
حل مشکلات ، هدف پژوهش ها شعار امسال هفته پژوهش " پژوهش اثر بخش ، فناوری ارزش آفرین و رونق تولید" است و همگان در این مورد اتفاق نظر دارند که پژوهش بدون اثر بخشی و ارزش آفرینی برای کشور مطلوب و مفید نخواهد بود .
دانشگاه ها یکی از مراکز تولید کننده محتواهای پژوهشی هستند از این روست که رئیس دانشگاه سمنان با اشاره به تحصیل نزدیک به پنج هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه ، از استادان و دانشجویان خواست پایان نامه ها و پژوهش های خود را به گونه ای تدوین کنند که در رفع مشکلات جامعه و کشور موثر باشد و گره از مشکلات پیش روی توسعه را باز کنند.
حمایت از پژوهشگران طرحهای پژوهشی رییس سازمان برنامه و بودجه استان سمنان از تخصیص پنج میلیارد و 300 میلیون ریال برای اجرای طرح های پژوهشی و آموزشی در این استان خبر می دهد و می گوید : حمایت از شخصیتهای حقوقی و حقیقی براساس اجرای طرحهای پژوهش محور اشتغالآفرین در دستور کار است و با حمایت از جوانان خلاق برای توسعه استان اقدام می شود.
نادر مالکی می افزاید : امسال اجرای طرحهای پژوهشی و انعقاد قرارداد با متخصصان از رویکرد شخصمحوری به سازمان محوری تغییر میکند.
به گفته وی ، طرحهای اولویتدار برای توسعه اقتصادی در قالب پژوهش و نوآوری بررسی می شود و دستگاههای اجرایی هم باید در جذب اعتبار برای اجرای طرحهای پژوهشی تلاش کنند .
نقش پژوهش در تولید ملی تولید کنندگان می توانند با استفاده از روش های نوین و هماهنگ با استانداردهای جهانی در ارائه محصولات خود نقش مهمی در حمایت از تولید ملی داشته باشند ، هرچه سطح پژوهش و آموزش افزایش یابد ، اهمیت و درک از حمایت و تولید ملی بیشتر می شود.
از این رو این مساله نیازمند آموزش های یکپارچه است، آموزشی که باید بر پایه آینده نگری و تخصصی سازی در جامعه استوار باشد تا کارایی خود را بیش از پیش نشان دهد و نیازهای کشور را در حوزه های اقتصادی و تولیدی برطرف سازد.