حدود دوهفته پیش ایران برای آزادشدن مسعود سلیمانی، پژوهشگر در زمینه سلولهای بنیادی و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران که در امریکا به گروگان گرفته شده بود حاضر شد در قبال آزادی او ژیائو وانگ چینی تبار دارای تابعیت امریکا را که به جرم جاسوسی دستگیر و پس از محاکمه زندانی شده بود آزاد نماید.
در حال حاضر تعدادی از ایرانیان ساکن امریکا به اتهام داد و ستد با ایران بازداشت و در زندان بسر می برند این در حالی است که در ایران هم تعدادی از ایرانیان دو تابعیتی به اتهام جاسوسی و جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده و انتقال آن به سرویس های اطلاعاتی برخی کشورها از جمله امریکا و بر خی مراکز ضدایرانی دستگیر و زندانی شده اند.
باقر وسیامک نمازی از جمله این افراد هستند که مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا مدعی است ایران آنها را به گروگان گرفته است اما آیا این افراد بی گناه زندانی شده اند یا اینکه به راستی آنها جاسوسانی هستند که در پوشش فعال اقتصادی و دیگر عناوین سعی کرده اند با نفوذ در همایش های علمی و نمایشگاههای اقتصادی که در ایران برگزار می شود و جمع آوری اطلاعات از شرکت ها وکشورهای خارجی که با ایرن همکاری اقتصادی دارند و انتقال این اطلاعات به سرویس های اطلاعاتی امریکا وبرخی کشورهای غربی یا برخی سازمان های ضد ایرانی مانند سازمان اتحاد علیه ایران هسته ای, این شرکت ها یا کشورها را تحت فشار قرار دهند تا از همکاری با ایران منصرف شوند؟
بی بی سی فارسی سه شنبه 26 آذر گفتگویی با دن راث مدیر تحقیقات سازمان اتحاد علیه ایران هسته ای پخش کرد که هر چند هدف از این گفتگو ترساندن شرکت ها و کشورهای خارجی از همکاری با ایران بود اما این گفتگو اعترافات علنی بود که پاسخ سوال مطرح شده را می دهد.
در این گفتگو دن راث اعتراف می شود که این سازمان جاسوسانی از افراد دوتابعیتی یا افرادی تحت پوشش مدیران شرکت های خارجی به ایران می فرستد تا در نمایشگاههای اقتصادی مانند نمایشگاههای نفتی ایران شرکت کنند تا شرکت ها و بانکها و کشورهایی را که با ایران همکاری دارند شناسایی کنند و اطلاعات آنها را به این سازمان ارائه نمایند تا برای منصرف شدن از همکاری با ایران تحت فشار قرار گیرند.
در این گفتگو حتی روشن می شود که برخی کشورهای خارجی مانند امارات و عربستان که در توطئه علیه ایران دست دارند از این سازمان حمایت مالی می کنند.
اما نتیجه این اقدامات مخرب چیست؟ روش است که منصرف کردن شرکت ها و کشورهای دیگر از تعامل و همکاری با ایران, به هم ریختن اوضاع اقتصادی در داخل کشور, شوراندن مردم علیه نظام و در نهایت تسلیم کردن مقام های کشور در برابر توافق های یکطرفه که منافع ایران در آن نادیده گرفته شده مهمترین هدف چنین اقدام های جاسوسی است.
با دیدن گفتگوی بی بی سی فارسی با دن راث می توان نتیجه گرفت که آیا ادعای پمپئو درست است یا اینکه زندانیان دو تابعیتی جاسوسان امنیتی وتروریست های اقتصادی هستند که برای یک مشت دلار برای بیگانگان و دشمنان ایران مزدوری می کنند؟