در دومین نشست
امضای توافقنامه عملیاتی جدید برای توسعه بندر چابهار
توافقنامه جدید عملیاتی برای توسعه بندر چابهار عصر امروز با حضور مدیران کل وزارت امور خارجه و سازمانهای مرتبط سه کشور ایران، هند و افغانستان در دهلی نو امضا شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو ؛ دومین نشست کمیته پیگیری توافقهای چابهار با حضور مدیران کل وزارت امور خارجه و سازمانهای مرتبط سه کشور ایران، هند و افغانستان در سالن کنفرانس ساختمان جواهر لعل نهرو وزارت امور خارجه هند برگزار شد. رئیس هیات هندی که میزبان این جلسه بود در ابتدای این نشست در سخنانی ضمن ابراز رضایت از عملیاتی شدن بندر چابهار اعلام کرد: پیشرفتهای قابل ملاحظهای پس از برپایی نخستین نشست به دست آمده است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ایران نیز به عنوان رییس هیات ایرانی با بیان اینکه نشست امروز بیشتر برای بررسی اقدامات سال گذشته به استناد نتایج کارگروه کارشناسی و پیگیری توافقنامه بود، گفت: همچنین اقداماتی که برای سال بعد به منظور استفاده بهینه از توانمندیهای بندر چابهار باید اجرایی شود در قالب توافقنامهای جمع بندی شد.
محمد علی حسن زاده افزود: بررسی هزینههای کل کریدورها و اضافه شدن دو بندر جدید از سوی هند پیشنهاد شد که با موافقت اعضا به عنوان نقاط اتصالی و ورودی و خروجی کالاهای ترانزیتی به کریدورها اضافه شدند.
وی افزود: در نشست امروز مقرر شد سال آینده میلادی در کشورهای هند و افغانستان نشستهایی برای آشنایی بیشتر تجار این کشورها درباره بندر چابهار برگزار شود.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان امین، سند توافقنامه چابهار و یکی از سه عضو اصلی این توافقنامه در این نشست حضور داشت.
فراهم آوردن امکان اتصال بندر چابهار به افغانستان برای کمک به توسعه صلح و ثبات در این کشور و منطقه غرب آسیا همچنین اتخاذ تدابیر مناسب برای تسهیل و تسریع در دسترسی هند و دیگر کشورهای جهان از طریق بندر چابهار به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی، روسیه و قفقاز و اروپا با هدف تقویت همگرایی ترانزیتی و اقتصادی در منطقه از جمله مهمترین اهداف این نشست بود.
نخستین نشست کمیته هماهنگی توافقنامه چابهار دی ماه پارسال در چابهار برگزار شده بود. پیش از این از چهار بندر در هند به چابهار کالا ارسال میشد که از امروز به شش بندر افزایش یافت.