پیامدهای تجاوز نظامی ائتلاف عربستان به استان الحدیده یمن
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری تهامه, از اغاز تهاجم نظامی ائتلاف سعودی و مزدورانش به استان الحدیده یمن, بیش از هفت هزار غیرنظامی کشته و زخمی شده اند.
عربستان با تشکیل ائتلاف چند کشور عربی به ویژه امارات و پشتیبانی چند کشور غربی و به ویژه امریکا به بهانههای واهی نزدیک به پنج سال قبل تحت عنوان «عاصفهالحزم» یا طوفان اراده به مردم مظلوم و بیدفاع یمن حمله و خسارتهای زیادی را به مردم این کشور مظلوم وارد کرد. این تجاوز صرف نظر از توصیف چگونگی آن تا کنون برای عربستان و همپیمانانش دستاوردی جز رسوایی و ذلت به همراه نداشته است.
حجم تجاوزهای مذکور به مردم غیر نظامی یمن تا کنون به حدی بوده است که اخیرا سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در خاورمیانه در خصوص جنایاتهای ائتلاف سعودی در یمن اعلام کرده است:" جنگ و درگیری دسترسی به دارو، بیمارستان، سوخت و مواد غذایی مورد نیاز برای گذراندن زندگی روزانه در این کشور را بسیار سخت کرده است."
سارا الذوقری سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در خاورمیانه در گفتوگو با شبکه پرس تی وی ایران و با اشاره به وخامت اوضاع مردم بی دفاع یمن گفت: در حال حاضر، تنها 51 درصد از بیمارستانهای یمن مشغول به کار هستند و بسیاری از پزشکان، پرستاران و دیگر نیروهای امدادرسان نیز مورد حمله نیروهای سعودی و متحدانش قرار می گیرند.
سازمان حقوق بشری "تهامه" نیز اعلام کرد، از آغاز حملات ائتلاف سعودی به یمن در مارس 2015، هفت هزار و 217 غیرنظامی فقط در استان الحدیده در غرب یمن کشته و زخمی شده اند.
در گزارش مرکز حقوق بشری "تهامه" آمده است که ائتلاف سعودی دو فرودگاه، 19 هزار و 948 منزل، 12 بندر، 86 بیمارستان و مرکز درمانی، 78 شبکه و ایستگاه ارتباطی، سه هزار و 530 مدرسه و تأسیسات رسانهای، تجاری، آموزشی، ورزشی و گردشگری، 263 مسجد، 105 کارخانه و 928 پل و جاده را در الحدیده نابود کرده است.
سازمان حقوق زنان و کودکان درگزارشی درمورد نقض حقوق کودکان یمنی در طول 1700 روز تجاوز ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان از سوءتغذیه 3 میلیون کودک یمنی خبر داد.
همچنین یوسف الحاضری سخنگوی وزارت بهداشت یمن اخیرا گفته است: در اثر حملات نیروهای متجاوز به منازل شهروندان یمنی در طول 1700 روز از تجاوز و بمباران هوایی، بیش از 800 کودک یمنی به صورت دائمی از حرکت ناتوان و معلول شده اند و بیش از 80 هزار کودک نیز به بیماری های روحی روانی و عصبی متعدد مبتلا شده اند که نتیجه 5 سال بمباران مستقیم منازل شهروندان است. این در حالی است که به دلیل محاصره یمن در هر ده دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست می دهد.
هرچند که چهارمین دور مذاکرات صلح یمن از 6 دسامبر 2018 با حضور طرفهای یمنی به ریاست "مارتین گریفیتس" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن در استکهلم سوئد آغاز شد و این صلح از بامداد سهشنبه 18 دسامبر 2018 در "الحدیده" غرب یمن آغاز شد اما ائتلاف سعودی هر روز آن را نقض می کند که این نقض آتش بس جای شگفتی است چون کسانی که نقشه این تجاوزات را در یمن دنبال میکنند، دوستان و همپیمانان نظام سعودی وتصمیمگیران آمریکایی هستند که عملاً طرحها را بررسی و نتایج آنها را پیشبینی میکنند و سپس نقشه عملیات خود را توسط کشورهای خاورمیانه اجرا مینمایند.
در این زمینه باید گفت که سیاستهای شتابزده عربستان تا کنون در خاورمیانه برای سعودیها باتلاقی ایجاد کرده است که گریز از آن برای آنها ممکن نیست و هر لحظه رژیم مرتجع عربی را در صحنه جهانی با رسوایی بیشتر روبرو می کند و البته ادامه این تجاوز می تواند سرنوشت عربستان را هم با خطر روبرو سازد همانطوری که برخی ناظران معتقدند که پایان تجاوز نظامی عربستان و آمریکا علیه یمن، تقسیم عربستان خواهد بود.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است. جنگافروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از شانزده هزار یمنی، زخمی شدن دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها یمنی منجر شده است. بندر الحدیده اصلی ترین مسیر ارسال کمک های بشردوستانه به یمن است.
---------------------
امین نجار