پایش آفت سرخرطومی حنایی خرما در گراش
عملیات ردیابی و پایش آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما در شهرستان گراش در حال انجام است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، حبیب اله مجیدی سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: سوسک سرخرطومی حنایی آفتی است که با ورود به تنه درخت خرما با تغذیه آوندها ،باعث از بین رفتن نخل میشود .
وی اظهار داشت:عملیات ردیابی هر ساله درتمامی سطوح نخیلات شهرستان به دو طریق پایش بصری و تله گذاری به روشهای علمی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی به صورت مستمر انجام میشود و عملیات تیمار و امحاء درختان آلوده با استفاده ازسموم خاص روی درخت آلوده صورت میگیرد.
مجیدی گفت: هدف از ردیابی، آگاهی از ورود احتمالی آفت به نخلستانهای شهرستان و مبارزه و جلوگیری از گسترش آفت است که این عملیات بر اساس پایشهای چشمی و مشاهده علائم و همچنین استفاده از هورمونهای جنسی مخصوص این سوسک انجام میشود.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار داشت: تاکنون در سطحی افزون بر ۵۳۰ هکتار از نخیلات مناطق همجوار با فیشور (کانون آلودگی) ردیابی صورت گرفته و به محض مشاهده در منطقه ارد و فداغ به دلیل بالا بودن میزان خسارت و حضور فعال آفت تصمیم به امحاء کامل ۲ اصله درخت نخل گرفته شده است.
شهرستان گراش حدود ۷۰۰ هکتار نخیلات آبی و ۷۲۰ هکتارنخیلات دیم دارد که غالب ارقام شاهانی، زاهدی و خاصوئی است و سالانه بیش از ۶ هزار تن محصول بصورت مصرف تازه خارک و رطب، خرما و فرآوردههای آن در شهرستان تولید و روانه بازار میشود.