به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از روابط عمومی بنیاد مستضعفان، مدیرعامل هلدینگ گردشگری بنیاد مستضعفان از برنامه این بنیاد برای انعقاد تفاهم با کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی برای اعزام مددجویان این نهادها و همچنین مشهد اولیها به مشهد مقدس در قالب «سفر ارزان» خبر داد.
آقای علی محمد قادری به تفاهم بنیاد مستضعفان با کمیته امداد، بهزیستی و آستان قدس رضوی برای مشهد اولیها و نیز به ارائه خدمات سفر ارزان به مشهد مقدس اشاره کرد و گفت: ما همچنین درنظر داریم در تفاهم با کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی، آستان قدس رضوی و همچنین برخی سازمانهای مردم نهاد، خدمات سفر ارزان در خط ریلی تهران مشهد را به مددجویان این نهادهای حمایتی و مشهد اولیها ارائه دهیم و سهمی از هزینههای سفر این عزیزان به مشهد مقدس را متقبل شویم.
وی افزود: از نیمه سال ۹۶ تا امروز حدود ۶۰ هزار نفر از این عزیزان و عموم مردم، از خدمات بسته سفر ارزان به مشهد مقدس که شامل جابجایی با قطار، اقامت و غذا در طول اقامت شان میشود، استفاده کرده اند.
به گفته آقای قادری با استقبال صورت گرفته از این خدمات، در زمان حاضر روزانه بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ نفر از این خدمات استفاده میکنند.
وی با تشریح بخشی از فعالیت هلدینگ سیاحتی و گردشگری بنیاد در حوزه حمل و نقل کشور با تاکید بر اینکه نگاه بنیاد به توسعه خدمات ریلی مسافری به عنوان یک تکلیف ملی است نه نگاه سودمحور افزود: توسعه حمل و نقل ریلی میتواند به کاهش سوانح جاده ای، کاهش ترافیک و همچنین کاهش آلودگی هوا بینجامد و از همین رو در سند چشم انداز ۱۴۰۴ مورد توجه قرار گرفته است و بر این اساس نگاه ما به بخش حمل و نقل و ارائه خدمات در این بخش هیچگاه نگاه سودمحور صرف نبوده است.
آقای قادری با بیان اینکه بنیاد مستضعفان به دلیل نیاز کشور به خدمات ریلی مسافربری، به دنبال توسعه خدمات حمل ریلی مسافران است، بر استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور تاکید کرد و گفت: ما تلاش داریم طبق برنامه زمان بندی طراحی شده، ۱۰ تا ۱۵ درصد به ظرفیتهای موجود واگنهای مسافری مان اضافه کنیم، اما به دنبال آن هستیم که این نیاز را با استفاده از تولیدات ملی برطرف کنیم و از ظرفیت شرکتهای واگن سازی که متاسفانه بعضاً با مشکلات متعدد کارگری هم مواجه هستند استفاده کنیم.
مدیرعامل هلدینگ سیاحتی و گردشگری بنیاد مستضعفان اضافه کرد: همچنین در نظر داریم با تقویت ارتباطات مان با مراکز دانشگاهی به ویژه دانشگاه علم و صنعت که مهم ترین بخش دانشگاهی کشور در حوزه ریلی کشور است، از ظرفیت نخبگان و استادان دانشگاهی برای تعمیرات اساسی واگنها استفاده کنیم.
قادری گفت: علاوه بر این با توجه به اینکه برخی قطعات قطارها از جمله چرخ و قطعات راهبردی و قطعات تک در کشور تولید نمیشوند، تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت میتواند کمک بسیاری به رفع این نیازها داشته باشد.
مدیرعامل هلدینگ سیاحتی و گردشگری بنیاد مستضعفان با اشاره به برخی اقدامات انجام شده برای تسهیل در ارائه خدمات مسافرتی ریلی خاطرنشان کرد: بنیاد مستضعفان در بخش حمل و نقل ریلی، برای نخستین بار در کشور واگنهایی را برای توان یابان (معلولان) اختصاص داد تا آنها بتوانند به راحتی از خدمات ریلی استفاده کنند و این واگن ها، برای استفاده معلولان با ویلچر مناسب سازی شده است.