به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری پلیس، نشست مشترک مرزی دریایی با حضور سردار"قاسم رضایی" فرمانده مرزبانی ناجا و دریاسالار"ذخاء الرحمن" مدیر کل آژانس امنیت دریایی پاکستان در کراچی برگزار و تفاهم نامه همکاری امضا شد.
سردار رضایی در این نشست، گفت: همه روابط ما با کشور پاکستان در حال رشد و توسعه است و این تعامل میتواند مشکلهای مربوط به مرزهای آبی و خشکی را کاهش دهد.
وی، تعاملها و روابط مرزبانان دو کشور را در سال جاری مطلوب ارزیابی کرد و افزود: هدف از این سفر ایجاد نقطه عطفی در حوزه تعامل مرزی دریایی ایران و پاکستان است تا با مدیریت مشترک از جرایم مرزی دریایی جلوگیری کنیم.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به اینکه ایران اسلامی ۸۷۵۵ کیلومتر مرز مشترک با ۱۵ کشور همسایه دارد، گفت: پاکستان یکی از کشورهای خوب در همسایگی ما است که راستای ارتقاء امنیت مرزها با تلاش دو جانبه گامهای موثری در جهت خلاهای مرزی دریایی میتوان برداشت.
این مقام ارشد مرزبانی ناجا به کاربردی بودن نشستهای مرزی دریایی دو کشور اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری این نشستها علاوه بر تقویت وگسترش روابط دیپلماتیک، پیام قاطعی برای بدخواهان به همراه داشته که نتوانند در منطقه جولان دهند.
سردار رضایی با تاکید بر اجرای گشتهای مشترک دریایی، اظهار کرد: کنترل مرزهای مشترک از اهمیت بالایی برخوردار است و در راستای جلوگیری از ورود قاچاقچیان، صیادان غیر مجاز و آلودگی محیط زیست، میبایست کنترل مرزهای دو کشور را بیش از پیش تقویت کنیم.
وی ادامه داد: احترام به قوانین دو کشور در مرزها لازم است و مرزبانان جمهوری اسلامی ایران آمادگی لازم را برای همکاری دو جانبه در حوزه مرزهای آبی و خاکی دارند.
سردار رضایی با اشاره به همکاری مرزبانان در راستای کمکهای بشردوستانه، امداد و نجات دریایی افزود: این آمادگی وجود دارد تا مرزبانان دو کشور در ماههای آتی رزمایش و تمرینهای مشترک دریایی برگزار کنند.
تعامل دو سویه در برقراری امنیت مرزها
دریاسالار "ذکاء الرحمن" مدیر کل آژانس امنیت دریایی پاکستان هم در این نشست با ابراز خشنودی از دیدار با فرمانده مرزبانی ناجا، بیان داشت: تعامل و ارتباط دو سویه در برقراری امنیت مرزهای مشترک پاکستان و ایران تاثیر و سهم بسزایی دارد.
وی با اشاره به کشفیات مواد مخدر در حوزه دریا، گفت: با توجه به هم مرز بودن کشور پاکستان با افغانستان بیش از ۹۰ درصد مواد مخدر کشف شده از افغانستان است که دشواریهای زیادی را برای مرزبانان ما در حوزه دریا و خشکی ایجاد کرده است.
ذکاء الرحمن با تاکید براینکه وجود شناورهای صیادی غیر مجاز در پاکستان به اقتصاد کشور آسیب رسانده است، تصریح کرد: ۱۴۹۶ شناور صیادی غیر مجاز توقیف و بیش از ۸ هزار خدمه این شناورهای پاکستانی دستگیر شدند.
مدیرکل آژانس امنیت دریایی پاکستان با اشاره به عمق آبهای انحصاری و اقتصادی کشورش (۸۴۰ مایل دریایی)، خاطر نشان کرد: در حوزه امداد و نجات و مقابله با آلودگی محیط زیست دریایی با تلاش شبانه روزی در حوزه سرزمینی فعالیت داریم.
همچنین به منظور ارتقاء تعاملات و همکاریهای مرزی دریایی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، تفاهم نامه همکاری میان فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و مدیر کل آژانس امنیت دریایی پاکستان به امضا رسید.
سردار "قاسم رضایی" در ادامه سفر خود به پاکستان با "احمد محمدی"سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی و رایزنهای اقتصادی و بازرگانی دیدار و در خصوص مشکلات و موانع موجود بر صادرات و واردات کالا و همچنین موضوعهای مربوط به توقیف لنجهای ایرانی در پاکستان به بحث و تبادل نظر پرداخت.