به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ همایش بینالمللی نقش بانوان در توسعه صلح و گردشگری به همت انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری و صنایع دستی و انستیتو بینالمللی صلح از طریق گردشگری، با همکاری و مشارکت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی ستاد گردشگری، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان تهران، کمیسیون ملی یونسکو_ایران، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سهم بالای زنان در رونق صنعت گردشگری رئیس هیئت مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه زنان سهم بالایی در رونق صنعت گردشگری کشور دارند، گفت: بخش مهمی از دانشجویان زن در حوزه گردشگری تحصیل میکنند، این امر نشان میدهد که در آینده نزدیک، صنعت گردشگری در دست زنان خواهد بود.
مریم السادات قیامی رئیس هیئت مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری و صنایع دستی، با حضور در همایش بینالمللی «نقش بانوان در توسعه صلح و گردشگری»، گفت: همایش بینالمللی نقش بانوان در صلح و دوستی از طریق گردشگری، برای توسعه صلح و گردشگری برپا شده است. یکی از اهداف کلان انجمن توسعه گردشگری به صورت ملی و فراملی، شناساندن ایران به عنوان یکی از قطبهای گردشگری به مردم کشورهای جهان است. افتخار میکنیم در کشوری زندگی میکنیم که دارای امنیت بالایی در بین کشورهای منطقه است و امیدواریم بتوانیم به عنوان قطب گردشگری در خاورمیانه وجهان به گردشگران خارجی معرفی شویم. انجمن بانوان فعال در حوزه گردشگری تلاش میکند، تواناییهای زنان را در این خصوص ارتقا بدهد.
وی در این همایش به ارائه گزارشی از اهداف و فعالیتهای انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری و صنایع دستی، پرداخت و گفت: هدف اصلی تشکیل این انجمن، شناسایی مشکلات و موانع پیش روی بانوان سرمایه گذار در صنعت گردشگری و صنایع دستی، ارائه راهکارهای مناسب، بررسی و شناسایی روشهای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری و صنایع دستی، تدوین الگوهای راهبردی سرمایه گذاری و استانداردسازی این صنعت است.
وی افزود: با تشکیل انجمنهای بانوان فعال و سرمایهگذار در کشور، یک تشکل فرهنگی، کانون دوستی و همگرایی در صنعت گردشگری و میراث فرهنگی ایجاد میشود، در واقع بانوانی که بنیانگذار یک فعالیت گردشگری هستند، زمینه بسیار خوبی برای حضور فعال آنها در جامعه فراهم شده است. بانوانی که شرایط فعالیت اجتماعی دارند، میتوانند عضو این انجمن شوند و در انتخابات آن نیز شرکت کنند و در واقع هدف اصلی این است که بانوان فعال عرصه گردشگری و صنایعدستی به یک هویت جمعی، دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: به گفته پروفسور جعفری پدر علم گردشگری جهان، بیش از ۸۰ درصد ظرفیت گردشگری جهان در دست بانوان فعال در حوزه گردشگری خواهد بود.
قیامی در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم با تشکیل انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری بتوانیم فرهنگ و تمدن غنی کشور ایران را به جهانیان معرفی کنیم و از طریق برقراری ارتباط سازنده و تعامل جهانی، زمینه حضور بانوان کشورمان را در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراهم اوریم.
رئیس هیئت مدیره انجمن بانوان فعال در صنعت گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: صنعت گردشگری در یک دهه اخیر، آنچنان به حضور گروه بانوان وابسته شده است که سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۰ میلادی آماری در زمینه حضور شگفت انگیز زنان شاغل در این صنعت منتشر کرده است تا حضور پررنگ بانوان در این زمینه بار دیگر مورد تاکید قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که از بررسی فعالیتهای بانوان در بیشتر کشورهای در حال توسعه جهان به دست آمده است، زنان در مبحث مدیریتی بسیار تواناتر از مردان عمل و در مبحث حقوق و دستمزد بین ۱۵ تا ۲۰ درصد، ارزانتر از مردان کار میکنند.
وی یادآورشد: حضور پررنگ بانوان در صنعت گردشگری باعث رونق صنعت گردشگری خواهد شد.
قیامی در پایان خاطرنشان کرد: پروفسور جعفری که دبیر علمی کنگره بین المللی نشان گردشگری را برعهده دارد در پاسخ به کنایههای رئیس اتاق بازرگانی و به حمایت از زنان برخاسته و اینگونه پاسخ داد که اگر در گذشته بیش از ۸۰ درصد از دانشجویان حوزه گردشگری را مردها تشکیل میدادند امروز این هرم برعکس شده است و ۸۰ درصد دانشجویان حوزه گردشگری را زنان تشکیل میدهند. این امر نشان میدهد که در آینده نزدیک، صنعت گردشگری در دست زنان خواهد بود، برای ارتقا صنعت گردشگری باید فهم فرهنگی داشته باشیم که زنان سهم عمدهای در زمینه تبلیغ فرهنگ و تمدن کشور از طریق هنر صنایع دستی در صنعت گردشگری دارند.
سفیر ارشد مؤسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری هم گفت: صنعت گردشگری تنها صنعتی است که میتواند ملتهای جهان را به سمت صلح و دوستی سوق دهد.
فابیو کاربونه سفیر ارشد مؤسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری با حضور در همایش بینالمللی «نقش بانوان در توسعه صلح و گردشگری»، گفت: صنعت گردشگری پتانسیل اثرگذاری بر روابط بین الملل دارد و ابزاری برای ترویج صلح در جهان است. صنعت گردشگری نه تنها از صلح بهره میبرد، بلکه نیرویی حیاتی برای گسترش صلح در بین ملت هامحسوب میشود.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری در توسعه صلح و دوستی بین ملتها نقش مهمی ایفا میکند، افزود: صنعت گردشگری تنها صنعتی است که میتواند ملتهای جهان را به سمت صلح و دوستی سوق دهد. طبق آمارهای جهانی، کاهش شمار گردشگران در سالهای اخیر، نتیجه جنگ، تروریسم و ناآرامیهای داخلی بوده است.