تداوم رایزنی ها در شرق آسیا
رئیس جمهور کشورمان مالزی را به مقصد ژاپن ترک کرد
آقای روحانی در نشست سران کشورهای اسلامی در کوالالامپور: آمریکا از اقتصاد به عنوان ابزاری برای تروریسم بهره برداری می کند
خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما در کوالالامپور از دستاوردهای سفر سه روزه رئیس جمهور کشورمان به مالزی گزارش می دهد :
پایان دیدارهای رئیس جمهور کشورمان در مالزی
رئیس جمهور کشورمان در ادامه رایزنی ها بر سران کشورهای شرق آسیا فرودگاه بین المللی مالزی را به مقصد ژاپن ترک کرد .
تصاویری از بدرقه رییس جمهور از مالزی
آقای روحانی پس از سه روز حضورش در کوالالامپور صبح روز جمعه برای دیدار با نخست وزیر و مقامات ژاپن ، سفرش به این کشور را آغاز کرد.
رئیس جمهور کشورمان که به دعوت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن راهی این کشور شد؛ قراراست درباره تحکیم روابط دوجانبه وگسترش همکاری های مختلف تهران - توکیو با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کند.
خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا وسیما در توکیو درباره اهمیت این سفر گزارش می دهد :
اهمیت سفر رئیس جمهورکشورمان به ژاپن
مروری بر برنامه ها و دیدارهای رئیس جمهوری ایران در مالزی :
سخنرانی آقای روحانی در نشست سران کشورهای اسلامی
رئیس جمهور اسلامی ایران در نشست سران کشورهای اسلامی در کوالالامپور پایتخت مالزی گفت : جهان اسلام با برخی چالشهای امنیتی روبروست که تهدیدات رژیم صهیونیستی از جمله آنهاست. آمریکا از اقتصاد به عنوان ابزاری برای تروریسم بهره برداری می کند.
گزارش اختصاصی خبرنگار صدا و سیما
سخنرانی رئیس جمهور در میزگرد اولویت های توسعه و چالش ها در اجلاس کوآلالامپور
سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای اسلامی
آقای روحانی افزود: جنگ در سوریه و یمن و هرج و مرج در عراق و لبنان و افغانستان از نتایج افراط گرایی و مداخله خارجی است. جنگ اقتصادی به فرماندهی آمریکا با هدف تسلط و انجام دادن اقدامات غیر قانونی است. باید کشورهای اسلامی همدیگر را در زمینه اقتصادی کامل کنند. ابتکار آن است که به امت اسلامی مان اولویت و باید به علم و فناوری اهمیت داده شود.
رئيس جمهور کشورمان تصريح کرد : اکنون تهران به عنوان یک الگو در به چالش کشیدن به رسمیت شناخته می شود و این ملت ایران بود که این موفقیت را محقق کرده است و ما قدرت فراوانی برای حمایت از اراضی خودمان داریم. اصلاحات اقتصادی در کشورمان با وجود تحریمهای تحمیلی به ما ادامه دارد.فلسطین آرمان اصلی امت اسلامی ماست و هرگونه بی اعتنایی به آن انحراف از آرمان اصلی مان است.ما با تروریسم و تعصب مخالفیم و ابتکارمان در سازمان ملل متحد شامل آمادگی ما برای گشودن باب گفتگو با کشورهای همسایه و غیر همسایه در جهان است.
دیدار با امیر قطر و رئیس جمهور ترکیه
رئیس جمهوری اسلامی ایران و امیر قطر امروز در حاشیه اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ در مالزی دیدار و بر توسعه روابط در همه زمینه ها تاکید کردند.
آقای حسن روحانی در این دیدار با بیان اینکه روز به روز شاهد توسعه روابط تهران – دوحه هستیم، افزود: در کنار قطر بوده و هستیم و هرگونه فشار و تنگنای ایجاد شده ضد این کشور را محکوم می کنیم.
روحانی با بیان اینکه ایران قطر باید از فرصت نزدیکی و قرابت برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری استفاده کنند، افزود: دو کشور می توانند در زمینه های مختلف همکاری نزدیک داشته باشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهران و دوحه در شرایط اقتصادی موجود می توانند بسیاری از نیازمندی های یکدیگر را رفع کنند، گفت: می توانیم در زمینه سرمایه گذاری مشترک همکاری داشته باشیم.
امیر قطر نیز با ابراز خوشحالی از ملاقات رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس کوآلالامپور، گفت: روابط دو کشور روابط ویژهای است و در شرایط امروز منطقه باید روابط ما و تماسها بیشتر باشد.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی با قدردانی از مواضع ایران در قبال تحریم قطر، گفت: موضع ایران مورد تحسین ماست و ما آن را فراموش نمی کنیم.
امیر قطر همچنین تاکید کرد: معتقدم ایران و قطر می توانند از این شرایط سخت که برایشان ایجاد شده عبور کنند.
دیدار رئیس جمهور کشورمان با امیر قطر
دیدار آقای روحانی با رئیس جمهور ترکیه
سخنراني ماهاتير محمد در آغاز اجلاس کوالالامپور
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد، ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران و مقامات کشورهای اسلامی در کوالالامپور گفت در اینجا درباره امور دینی صحبت نمیکنیم بلکه امور مسلمانان در جهان اسلام را بررسی میکنیم.
وی افزود میخواهیم درباره جنگهایی سخن بگوییم که در منطقه ما رخ داده است و چه بسا به راه حلهایی برسیم که سبب رشد امت اسلام شود.
ماهاتیر محمد تصريح کرد نشست کوالالامپور با ابتکار شماری از علمای مسلمان و با هدف تغییر حال و روز امت اسلامی کلید خورده است.جنگ بین کشورهای مسلمان باعث پیدایش مهاجرت به کشورهای دیگر شده است و این ثابت می کند ما قادر نیستیم از خودمان حمایت کنیم. به اسلام با تروریسم و تفکر افراطی لطمه زدیم. مسلمانان کشورهایشان را از دست دادند و تحت سلطه کشورهای غربی در آمدند. قرآن اجازه نداده است مسلمانان یکدیگر را بکشند و این ( کشتن یکدیگر) جهاد اسلامی نیست.
وي تاکيد کرد اکنون باید خودمان را آزاد کنیم اما ما برای آنکه کشورهای مستقلی باشیم کارهایی را که باید انجام دهیم ، انجام نداده ایم.
امیر قطر: اسرائیل نمی پذیرد که تسلیم مشروعیت بین المللی و صلح شود
تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در افتتاحیه نشست سران کشورهای اسلامی در کوالالامپور در مالزی گفت ما با چالشهای بزرگی در مسائل مربوط به صلح و امنیت و حکمرانی سنجیده و حکیمانه روبرو هستیم.به تمدن مان و به دین مان در چارچوب ارزشهای انسانی افتخار می کنیم و بین این دو تعارضی وجود ندارد.قطر از هیچ تلاشی برای کمک به بهبود آموزش و توسعه انسان فروگذاری نکرده است. عدالت از مهم ترین شرایط حل وفصل مسائل در مناطق منازعه است و این را کشورهایی که می کوشند منازعات را بر اساس منطق قدرت ظالمانه حل وفصل کنند نفهمیده اند. اعراب حل وفصل را بر اساس ابتکار صلح پذیرفتند اما طرفی که با گردن نهادن به مشروعیت بین المللی و به صلح مخالفت می کند و این طرف نیز اسرائیل است.
عکس یادگاری سران و مقامات کشورهای اسلامی
رئیس جمهور کشورمان قبل از آغاز رسمی این اجلاس در جمع سران و مقامات کشورهای اسلامی عکس یادگاری گرفتند.
استقبال نخست وزير مالزي از رئيس جمهور کشورمان
آقای روحانی با استقبال ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در مقابل درب ورودی اجلاس کوالالامپور ۲۰۱۹ وارد محل برگزاری این اجلاس شد.
متن کامل سخنان آقای حسن روحانی ،رئیس جمهوری اسلامی ایران به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مجدداً تشکر میکنم از نخست وزیر محترم کشور مالزی بخاطر این فرصت ارزشمندی را که امروز در اختیار ما و صاحبنظران قرار داد.
ما مسئولیتی مهم تاریخی بر دوش داریم که مسیر عزّت و سربلندی دنیای امّت اسلامی را بگشائیم و موانع پیشرفت و مشارکت آنان در راه رشد و اعتلاء جامعه بشری را از سر راه برداریم. اطمینان دارم که با این ایده و آرزو در این نشست حضور پیدا کرده اید که تمدن اسلامی قادر است عصرطلایی خود را در شرایط جدید دنیای امروز تجربه کند.
افول تمدن اسلامی زمانی آغاز شد که جریاناتی تنگنظرانه و متعصبانه به فقه اسلامی نگاه کردند و متأسفانه برخی از آنها نقش خرد و تجربه بشری را در مدیریت جوامع نادیده گرفتند در حالی که اسلام به ما توصیه میکند که ۲ رسول برای هدایت شما فرستادیم یک رسول باطنی شما که عقل شما است و یک رسول ظاهری که آن پیامبر اسلام (ص) است.
بنابراین، این توصیه پروردگار و پیامبر را کنار گذاشتیم و از عقل و دانش و خرد خودمان و همچنین علم سایر ابناء بشر به خوبی استفاده نکردیم در حالی که اسلام به ما گفته بود الْحِکْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ، هر کجا حکمت و دانشی وجود دارد به آنجا بروید و به ما پیامبر اسلام (ص) امر کرده بود که همانند عبادت و نماز، دانش، علم و فراگیری دانش و علم هم بر شما ضروری و لازم است.
اینگونه تفکر متحجرانه بود که متأسفانه جوامع اسلامی را از پیشرفت دور کرد و یک فکر افراطی را در جامعه اسلامی بوجود آورد که این فکر افراطی هم به تمدن و پیشرفت ما صدمه زد و هم آسیب جدی بر چهره واقعی اسلام وارد کرد و همان که میبینیم جریان تکفیری و افراطی دنیای امروز در واقع جهل، تعصب، کشتار و ویرانی را در جامعه ما شایع کرده است.
در برابر افراطی که ما را از عقل، خرد و تجربه دیگران باز میداشت یک تفکر، تفریطی دیگر هم در جهان اسلام آغاز شد و آن اینکه به ما گفت: برای پیشرفت راهی وجود ندارد، مگر اینکه از الگوهای غربی به طور کامل تبعیت کنید و به ما گفت: هرگونه پیشرفت و توسعه جوامع اسلامی در صورتی امکانپذیر است که از باورهای دینیتان فاصله بگیرید و از سنتهای ملیتان دور بشوید و کاملاً به غرب، راه و الگوی غرب ایمان بیاورید و این همین بود که متأسفانه در برخی از کشورهای اسلامی بخاطر تقلید کامل از الگوهای غربی و بی توجهی به سنتهای ملی و باورهای دینی جوامع اسلامی را از هویت خودشان بازداشت.
بخاطر این دو جریان فکری افراطی و تفریطی متأسفانه جوامع اسلامی بهای بسیار سنگینی را پرداختند.
امروزه بر همگان آشکار شده که در دراز مدت، توسعهگرایی بدون توجه به ارزشهای تاریخی و باورهای دینی میتواند اثرات بسیار مخربی را برای جوامع ما داشته باشد. کم توجهی به بعد فرهنگی توسعه مانع خلاقیت و نوآوری ملی میشود و از ظرفیت جامعه برای مقابله با الگوهای ناخواسته خارجی میکاهد.
الان وقت آن است که به جایگاهی بیاندیشیم که امتِ مسلمان سزاوار و سرافراز به آن است. امت اسلام بر سریرِ شایسته خود نخواهد نشست مگر آنکه سررشته الفت را باز یابد و بندهای خشم و نفرت را میان مسلمانها بردارد. اگر خود را برای همکاری کامل با جامعه اسلامی و برادرهای خودمان آماده نکنیم باز هم باید متأسفانه شکست را تجربه کنیم، از اسلام آموختهایم که اسلام در پی برخورد و جنگ تمدنها نیست، تمدن اسلام، تمدن تحمل دیگران، دعوت از دیگران و همزیستی با دیگران است.
جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با سایر کشورهای مسلمان است. ثمره سرمایه گذاری گسترده در آموزش عالی و تربیت دانشمندانِ جوان ما خوشبختانه کشور ما را در ردههای بالای علمی منطقهای و جهانی قرار داده است و خوشبختانه در برخی از رشتهها از جمله نانو و بیوتکنولوژی، علوم شناختی و دانش صلح آمیز هستهای توفیقات بسیار خوبی را امروز به دست آوردهایم و خوشبختانه در تحقیقات و صنایع دفاعی امروز به نقطهای رسیده ایم که به خوبی در برابر تهدیداتی که علیه ما است میتوانیم از خودمان دفاع کنیم و در برخی از صنایع دفاعیمان صنعت ما قابل رقابت با صنایع کشورهای پیشرفته است و این نبود مگر در سایه بیداری نسل جوان امروز ما در کشور برای فراگیری، یادگیری و در کنار فرهنگ دینی و ملی خود.
از طرف دیگر مردمسالاری اسلامی در کشور ما زمینه مشارکت فعال همه مردم را در سرنوشت خودشان فراهم کرده است.
عامل اصلی که ابرقدرتها در طول ۴۱ سال گذشته نتوانستند استقلال و حکومت ما را مورد صدمه قرار دهند به دلیل مردم سالاری و مشارکت بود. ما تقریبا در هر سالی یک انتخابات بزرگ و ملی و عمومی را شاهد بودیم در ۴۰ سال گذشته ۳۸ انتخابات برگزار کردیم و مردم ما آینده خود را با صندوق آرا تعیین میکنند و در دنیای امروز بدون مشارکت مردم استقلال کشور و توسعه کشور امکان ناپذیر است و خوشحالیم که توانستیم فرهنگ دینی خود را در کنار دموکراسی، مردم سالاری، صندوق آرا و رای، مشورت و نظر مردم قرار بدهیم که خداوند هم در قرآن به ما امر کرده و گفته است: و امرهم شورا بینهم این دستور اسلام به ماست که با مشارکت یکدیگر تلاش کنیم و بتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم.