::لندن- چالشهای دولت جدید
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، مجلس عوام انگلیس که حدود سه ماه پیش در پی بن بست سیاسی ناشی از برگزیت به خواست جانسون نخست وزیر انگلیس و موافقت ملکه منحل شده بود با ترکیبی جدید پس از انتخابات و با ادای سوگند و اعلام وفاداری به ملکه و جانشینانش بازگشایی شد.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس
نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند
پرستار در ایرلند شمالی
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس
بوریس جانسون که یک بر در اجرای وعده اش برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا تا نهم آبان ماه ناکام ماند اما پس از آن با کسب توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی جدایی و تصویب آن در مجلس گذشته توانست راه نسبتا روشنی را برای مردم خسته از سه و نیم سال بلاتکلیفی ناشی از برگزیت ارائه دهد که به گفته ناظران با همان رویکرد توانست به پیروزی چشمگیری در انتخابات اخیر دست یابد.
بوریس جانسون اما با چالشهای کمی روبرو نیست که یکی از آنها حرکتهای استقلال طلبانه اسکاتلندی هاست که آنان نیز با این رویکرد حزبی توانستند به پیروزی درخشانی در انتخابات اخیر دست یابند.
نیکولا استورج رهبر حزب ملی اسکاتلند در سخنانی در مجلس محلی اسکاتلند بار دیگر بر ضرورت برگزاری همه پرسی بر سر جدایی اسکاتلند از انگلیس تاکید کرد.
وی با اشاره به نتیجه انتخابات حزبش که توانست با کسب 48 کرسی در مجلس عوام انگلیس موفقیت چشمگیری کسب کند گفت : نتیجه این انتخابات یک پیام داشت و آن اینکه اسکاتلند دولت بوریس جانسو را نمی خواهد و ما اسکاتلندی ها نمی خواهیم از اتحادیه اروپا جدا شویم.
نیکولا استورجن افزود: درباره استقلال اسکاتلند نظرهای متفاوتی وجود دارد ما می خواهیم آینده اسکاتلند در دست مردم این منطقه باشد.
بوریس جانسون که استقلال خواهی اسکاتلندی ها را یکی از چالشهای خود می داند در واکنش به رویکردی های استقلال طلبانه اسکاتلندی ها گفت: من معتقدم اغلب نمایندگان پارلمان موافقند در برابر حرکتهای جدایی طلبانه مناطق این کشور مقاومت شود.
بیشتر مردم ایرلند شمالی نیز همچون مردم اسکاتلند در همه پرسی تیر ماه 1395 به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند و با رویکرد جانسون مبنی بر جدایی از اتحادیه اروپا مخالفند جایی که پرستارانش نخستین اعتصاب سراسری در ایرلند شمالی را در دولت جدید به ثبت رساندند.
انجمن پرستاران که حدود 15 هزار پرستار را شامل می شود امروز دست به اعتصاب سراسری زدند و اعلام کردند به عنوان صدای بیماران مبادرت به این کار کردند چون کمبود نیرو و بودجه و امکانات جان بیماران را به خطر انداخته است.
جانسون علاوه بر رویارویی با استقلال طلبی ها در اسکاتلند و ایرلند شمالی با حساب کشی های حزب کارگر و فعلا به رهبری جرمی کوربین نیز مواجه است.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر که در انتخابات اخیر در سراسر انگلیس با کمتر از سه میلیون و 650 هزار رای از حزب حاکم محافظه کار در جایگاه دوم قرار دارد در آغاز به کار مجلس جدید گفت: وظیفه ما حساب کشی از دولت است که در انتخابات وعده های زیادی داده است .
وی افزود: حزب کارگر در انتخابات اخیر بیش از 10 میلیون رای بدست آورد که در حمایت از خواسته های مردم وظیفه خود می دانیم دولت را به پاسخگویی واداریم.
حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون در انتخابات اخیر انگلیس با بدست آوردن 365 کرسی از 650 کرسی توانست اکثریت مطلق کرسی های این مجلس را در اختیار گیرد و بتواند تا پنج سال اینده قدرت سیاسی را در این کشور در دست داشته باشد.
کسب اکثریت کرسی های مجلس عوام انگلیس اگر چه حزب حاکم محافظه کار را برای در دست داشتن قدرت سیاسی در موضع قوی تر قرار داده است اما چاره ای فوری برای رهایی از بحرانهای متعدد پییش روی این کشور به محسوب نمی شود.
جانسون در نخستین سخنرانی پس از قدرت گیری دوباره در پارلمان این کشور به چالشهای پیش روی این کشور اشاره کرد و گفت: ما می خواهیم به اولویت های مردم رسیدگی کنیم مواردی همچون مشکلات بهداشت و درمان ، آموزش و پرورش ، نگرانی های ناشی از امنیت رسیدگی و شکافهای ناشی از وقایع سالهای اخیر و پس از همه پرسی برگزیت را ترمیم کنیم.
براساس نظرسنجی های اخیر، در انتخابات این دوره در بریتانیا موضوعات خروج این کشور از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت با حدود 65 درصد، رسیدگی به نابسامانی ها در سازمان ملی بهداشت و درمان این کشور با حدود 30 درصد، مبارزه با جرایم با حدود 22 درصد، اقتصاد با حدود 18 درصد و مهاجرت با حدود 15 درصد، در صدر مطالبات مردم قرار داشت.
در انتخابات پارلمانی زود هنگام که 21 آذر و در پی انحلال پارلمان در سراسر انگلستان برگزار شد 3322 نامزد برای بدست آوردن یکی از 650 کرسی مجلس عوام رقابت کردند.