پخش زنده
امروز: -
جانشین سازمان علمی و پژوهشی سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر گفت: امروزه از خون بند ناف میتوان برای درمان حدود ۷۱ نوع بیماری بشر استفاده کرد از جمله آنها میتوان به درمان کمخونی ارثی، سرطان خون حاد یا لوسمی و کمخونی آپلاستیک در کودکان اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ سید مجتبی حسینی مقدم در نشست هماهنگی راهاندازی بانک خون بند ناف مرکز رشد شهید ضنجرسیم شهرستان دشتستان بر ضرورت راهاندازی این مرکز و اهمیت آن در نجات جان بیماران اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین سیاستهای ما راهاندازی این مرکز در دشتستان است.
وی اضافه کرد: با توجه به استفاده ذخیره خونی بند ناف برای پیوند بیماران دارای نقص سامانه ایمنی بدن، سرطان خون، تالاسمی و کمخونی مادرزادی، این کمبود در استان بوشهر احساس میشد که پیگیریهای لازم در این زمینه انجام شده است.
جانشین سازمان علمی و پژوهشی سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر خاطرنشان کرد: امروزه از خون بند ناف میتوان برای درمان حدود ۷۱ نوع بیماری بشر استفاده کرد از جمله آنها میتوان به درمان کمخونی ارثی، سرطان خون حاد یا لوسمی و کمخونی آپلاستیک در کودکان اشاره کرد.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز چند بیماری از جمله بیماریهای ذکر شده به طور روزمره با کمک سلولهای بنیادی درمان میشوند.
حسینی مقدم یادآور شد: مادری که میخواهد خون بند ناف کودکش را نگه دارد باید قبل از زایمان موضوع را با پزشک زنان خود مطرح کند و به یکی از مراکز نگهداری خون بند ناف مراجعه کند تا کارکنان بانک خون بهموقع در اتاق زایمان حضور پیدا کرده و خون بند ناف را بهصورت استریل جمعآوری کنند.
وی ادامه داد: این خون در سریعترین زمان به بانک خون فرستاده میشود و در فریزرهای مخصوص در دمای منفی ۸۰ درجه سانتیگراد برای سالهای طولانی نگهداری میشود.
خویش دوست، رئیس شبکه بهداشت ودرمان شهرستان دشتستان نیز بر لزوم فرهنگسازی نگهداری خون بند ناف بین مادران باردار تاکید کرد و افزود: آماده همکاری با سپاه برای راه اندازی بانک خون بند ناف هستیم.