جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران
ضرورت پرداخت وام مقاومسازی مسکن روستایی
بندپی با اشاره به لزوم مقاومسازی مسکن روستایی بر ضرورت فعال شدن بانکها برای پرداخت وام تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران با اشاره به لزوم مقاوم سازی منازل مسکونی روستاییان اظهار داشت: در این جلسه طرحهای هادی روستایی شهرقدس، ملارد و شهریار بررسی شد و همچنین در برخی موارد که طرحها با مشکل مواجه شوند علل بررسی میشود تا جهت مقاوم سازی منازل روستایی کارهای لازم انجام شود.
وی همچنین افزود: زلزله خبر نمیکند و کشور ما هم همه بحرانهای طبیعی را تجربه کرده است و در قانون نیز مشخص شده که باید برای مقاومسازی اقدام شود و بانکها باید نسبت به پرداخت مبالغ مقاومسازی اقدام کنند.
استاندار تهران عنوان کرد: به هر میزان که بتوان در جهت مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی استان اقدام کرد به همان میزان در کاهش خسارتهای جانی و مالی روستاییان در زمان وقوع حوادث موثر است.
ضرورت بازنگری میزان برگشتپذیری مالیات به استان تهران
استاندار تهران با انتقاد از پایین بودن سرانه بودجه استان در سال ۹۹ بر لزوم افزایش میزان برگشتپذیری مالیات به استان تأکید کرد و گفت: بودجه استان تهران در ابعاد مختلف بیمارستانی، آموزشی و فرهنگی کم است و حتی در بودجه سال ۹۹، استانهای تهران و قم در سطح کشور پایینترین سرانه بودجه را دارند.
وی ادامه داد: باید دستگاههای ملی در سرانه بودجه این استان محاسبه میشدند که این اتفاق رخ نداده است و همچنین این مشکل، خود را در شهرهای پیرامونی نشان میدهد چرا که بسیاری از سرانهها در شهرستانهای استان تهران پایینتر از متوسط کشوری است و این مسئله ضرورت بازنگری به مسائل تهران و شهرهای پیرامونی را دوچندان میکند.
استاندار تهران سپس تأکید کرد: در مورد وضعیت بودجه سال ۹۹ گزارشهای مکتوب را به سازمان برنامه و بودجه ارائه میکنیم که در این زمینه باید برگشت پذیری مالیات و علاج پذیری آبهای سد لار مدنظر قرار گیرد، ضمن اینکه دستگاههای اجرایی نیز پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا جمع بندی و به مجمع نمایندگان استان تهران ارسال شود.
تقی زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران
۱۳۴ هزار واحد مسکونی روستاهای استان تهران در بافت فرسوده
محمد تقی زاده در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران، افزود: در این جلسه سند آمایش غرب استان تهران با رویکرد توسعه روستایی با محوریت شهرستانهای ملارد، شهریار و قدس مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: تعدادی از روستاها با مشکلاتی در زمینه طرح هادی و نوسازی مسکن روستایی به ویژه تضامینی که بانکهای عامل از روستاییان درخواست میکنند مواجه هستند.
معاون استاندار تهران، گفت: از آنجا که امکان تامین تضامین برای روستاییان وجود ندارد، مقرر شد جلسه خاصی تحت عنوان شورای هماهنگی بانکها برگزار و موانع موجود رفع شود.
تقی زاده افزود: از ۲۲۷ هزار واحد مسکونی روستاهای استان تهران بیش از ۱۳۴ هزار واحد در قالب بافت فرسوده نیاز به نوسازی دارند که با توجه به منابع اعتباری که در قانون برنامه ششم تعریف شده بنیاد مسکن باید آنها را جذب کنند.
وی گفت: این اعتبارات با نرخ سود چهار درصد میباشد. ۴۵ میلیون تومان به هر خانوار از این محل کمک میشود و ۱۵ میلیون تومان نیز از محل منابع بنیاد و ۸ میلیون تومان نیز به صورت بلاعوض به روستاییان پرداخت میشود که فرصت خوبی برای نوسازی مسکن روستایی است.
تقی زاده ادامه داد: تصویب نهایی تعدادی از طرحهای هادی روستایی به سبب ساخت و سازهای موجود و الحاق به بافت روستا دچار مشکل شده بودند چرا که میبایست فرآیند تبصره یک ماده یک قانون اراضی کشاورزی و باغات را طی کنند.
وی گفت: مقرر شد در جلسهای جداگانه به این موضوع پرداخته شود ضمن اینکه برخی روستاها نیز در حریم کیفی رودخانهها به ویژه در شهرستان شمیرانات قرار داشتند که مانعی برای تصویب نهایی آنها بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، افزود: تعدادی از روستاهای دیگر از آنجا که بیشتر از نرخ رشد طبیعی رشد داشتند دچار مشکل شدند که مقرر شد برای رفع این مشکلات بنیاد مسکن پیشنهادهای اجرایی ارائه دهد.