پخش زنده
امروز: -
حوادث پیاپی و اخبار منتشره از افرادی که توسط سگ یا صاحبان سگ در کوچه و بازار مورد حمله قرار گرفته اندنشان دهنده این است که سگ گردانها در خیابانهای شهر ، به قوانین توجه چندانی ندارند .
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما ، عکسها و فیلم های زیادی از افراد مشهور ، مثل بازیگران و سلبریتی ها در فضای مجازی به همراه سگ هایشان پخش شده است ، که عده ای از آنها حتی سگ ها را به جای فرزند خود معرفی کرده اندو جشن تولد و ختم برای آنها نیز گرفته اند.این ها افرادی هستند که نسبت به قوانین ایران برای جلو گیری از ورود سگها به پارک ها و اماکن عمومی اعتراض کرده اند. اعتراضاتی که دستخوش رسانه های ضد ایرانی و اسلامی نیز شده اما سوال اینجاست که این افراد چقدر با قوانین سگ گردانی در دنیا آشنا هستند ؟ که اینگونه دیگران را در فضای مجازی متهم می کنند و خود را مدافع حقوق سگ می دانند.
در این گزارش ابتدا نگاهی به احکام شرعی به نگهداری سگ انداخته شده است :
عذافر ازامام صادق سوال کرد که نوشیدن و یا وضو گرفتن با آبی که پس مانده برخی حیوانات مانند گوسفند و شتر و اسب و ... می باشد چه حکمی دارد؟
امام پاسخ دادند: بنوش و وضو بگیر.
اما وقتی فرد راجب به سگ سوال کرد، امام فرمودند: نه.
فرد پرسید آیا او یک درنده مانند دیگر درندگان نیست؟
امام فرمودند: نه به خدا، او نجس است. نه به خدا، او نجس است.
روایت دوم در این زمینه: عبدالله بن ابی یعفور به نقل از امام صادق (ع) می گوید: همانا خداوند نیافرید خلقی را که نجس تر از سگ است.
اما سوال اینجاست که چرا در دین اسلام نگهداری سگ در محیط زندگی انسان نهی شده است ، البته لازم به اشاره است که در اسلام نگهداری سگ برای کاربرد عقلایی در خارج از محوطه زندگی انسان مثل سگ نگهبان و امداد در صورتی که منزل سگ جدا از انسان باشد اشکالی ندارد.
یکی از اصلی ترین دلایل اسلام به نجس بودن سگ ناقل بیماری هایی است که این حیوان می تواند داشته باشد،بیماری هایی که از لحاظ پزشکی در عصر حاضر ثابت شده است، که اشاره ای کوتاه در این گزارش شده است.
بیماری های زونوتیک(Zoonotic) به آن دسته از بیماری هایی گفته می شود که قابل انتقال از حیوانات به انسان هستند.
پژوهشگران آمریکایی اعلام کردند: افرادی که از سگ های خانگی نگهداری می کنند به دلیل این که اغلب پس از تماس با حیوان دست های خود را نمی شویند یا ممکن است این حیوان به رختخواب صاحب خود نیز راه پیدا کند، در بیشتر موارد میکروب های سگ به افراد منزل منتقل شده و احتمال انتشار میکروب بین اعضای خانواده نیز بیشتر می شود.
دکتر کیت استنسکی(keith stanski) محقق دانشگاه ایالتی کنزاس در این باره اظهار داشت: تحقیقات نشان می دهد که تقریبا تمام کسانی که سگ دارند با سگ شان غذا می خورند و بیش از نیمی از آن ها به این حیوان اجازه می دهند که روی تختخواب شان کنار آن ها بخوابد.
وی در ادامه تاکید کرد: آزمایشات نشان می دهد بسیاری از میکروب های مدفوع سگ، در اثر انگشتِ صاحبان آن ها، وجود دارد.
دکتر استنسکی همچنین دریافته است 10 درصد از افرادی که در خانه سگ دارند دارای زنجیره های باکتریایی " E coli " هستند که هم در حیوان و هم در صاحب آن مشاهده می شود.
هاری یک بیماری ویروسی فوق العاده کشنده است که موجب عفونت مرکز دستگاه عصبی می گردد. تمامی حیوانات خونگرم ممکن است به آن دچار شوند و به وسیله ی گاز گرفتن توسط حیوانات هار بیماری انتقال می یابد.
سگ هار به طرز خطرناکی حالت تهاجمی به خود گرفته، تمایل شدیدی به گاز گرفتگی اشیاء، حیوانات و انسان، از جمله صاحب خود نشان می دهد و اغلب خود را نیز گاز گرفته و زخم های شدیدی در بدن ایجاد می نماید. سگ هار تمایل به ترک محل سکونت داشته و به سگ ها و حیوانات دیگر حمله می نماید. در مرحله آخر بیماری، تشنجات عمومی متداول می باشد.
بیماری های انگلی سگ ، یکی دیگر از مشکلات نگهداری سگ است که افراد از آن غافل هستند. نوع خارجی آن شامل گری، کک و شپش است.
کرمهایگرد: گاه در تابستان، سگ ها در بین پنجه های خود دچار بیماری جرب مزمن می شوند که البته جرب های واقعی نیستند بلکه لاروهای انگلی هستند که در زیر پوست نقب می زنند.
این فقط چند نمونه کوچک از بیماری هایی است که سگها ناقل آن هستند ، آمارها شیوع شپش در مدارس و مهد های کودک در سالهای اخیر بیانگر انتقال آن از کودکانی است که در منزل سگ یا گربه دارند و والدین آنها بدون توجه موجبات انتقال آن به دیگر دانش آموزان را ایجاد کرده اند.
بنا به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما ، حمله سگ و یا صاحبان آنها به کودکان و افراد بزرگسال موجب آن شد که پای دستگاه قضا و پلیس برای جلو گیری از ورود سگ به اماکن عمومی باز شود که این امر اعتراضات زیادی از سوی صاحبان سگ در فضای مجازی دنبال داشت اعتراضاتی که بدون در نظر گرفتن حقوق شهروندان دیگر و درکمال خودخواهی این افراد بود، افرادی که با توجه به اینکه سگ هایشان می تواند ناقل بیماری های مختلف باشد حتی حاضر به جمع کردن متفوع سگ عزیزشان در پارکها نیستند با توجه به اینکه می دانند کودکان در این محیط ها تردد می کنند.
در حال حاضر در پارکها بسیار دیده شده سگ هایی که در هیچ جای دنیا اجازه تردد ندارند اما در اینجا به راحتی حقوق دیگران را زیر پای خود خواهی خود می گذارند و مدعی حقوق حیوانات می شوند .
اما مطرح شدن موضوع ممنوعیت نگهداری و گردش سگ، جالب است به قوانین کشورهای دیگر در این خصوص نگاهی بیندازیم.
چین
در کشور چین هر خانواده حق دارد فقط از یک سگ نگهداری کند. علاوه بر این، تمام سگهایی که در شهر نگهداری میشوند باید کمتر از 14 اینچ (35.5سانتری متر) قد داشته باشد. در این کشور گردش سگ بین ساعات هفت صبح تا هفت شب ممنوع است. همچنین نگهداری از نژادهای خاصی مانند ژرمن شپرد، گریت دین، تیبتن ماستیف و نژادهای ترکیبی غیر قانونی است.
هلند
در هلند برای نگهداری از سگ باید دوره آموزشی بگذرانید. اگر کسی برای اولین بار اقدام به خرید سگ کند، علاوه بر آموزشهای عملی نگهداری از حیوان باید دورههای تئوری نیز بگذراند. در صورت انتقال سگ به هلند، تا ده روز بعد از ورود به کشور وقت دارید به یک دامپزشک مراجعه کنید.
بریتانیا
این کشور قانونی با عنوان «رفاه حیوانات» دارد که محتوای آن شامل نظارت دائمی مقامات محلی بر نگهداری، آموزش و تربیت حیوانات است. مراکز فروش سگ باید از مقامات محلی مجوز جداگانه داشته باشند.
حین گردش، تمام مدت باید سگ تحت کنترل صاحبش باشد و استثنائی برای عمومی یا اختصاصی بودن مکان وجود ندارد، در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، صاحب سگ به 6 ماه زندان و پرداخت جریمه محکوم میشود.
در صورتی که سگ به کسی آسیب برساند، صاحبش به 5 سال حبس و پرداخت جریمه محکوم شده و اگر فردی که مورد حمله سگ قرار گرفته فوت کند، این مجازات به 14 سال زندان و جریمه نقدی ارتقاع پیدا میکند.
نگهداری از بعضی نژادهای سگ مانند پیت بول تریر در بریتانیا ممنوع است.
فرانسه
در سال 2007 که یک سگ آمریکایی دختری را در فرانسه به قتل رساند و در فاصله چند ماه دو نفر دیگر نیز طعمه سگهای درنده شدند، اصلاحات زیادی بر قوانین مراقبت از سگ در این کشور اعمال شد.
طبق قوانین این کشور، هر حیوانی که احتمال دارد آسیبی به انسانها وارد کند، طبق دستوری از سوی شهردار به محلی مناسب برای نگهداری منتقل شده و هزینههای مراقبت از صاحب سگ دریافت خواهد شد.
نروژ
طبق قوانین نروژ، صاحب سگ باید از صدمه زدن حیوان به دیگران جلوگیری کند.
تنها زمانی سگها میتوانند بدون قلاده باشند که صاحب سگ در کنارش بوده و یا در حصاری که حیوان را از محل رفت و آمد جدا میکند، بماند. اگر سگ رفتار و حرکات پر خطر از خود نشان بدهد، باید تمام مدت قلاده داشته باشد.
ایتالیا
در شهر تورین، هر سگ باید حداقل سه بار در روز به گردش برود در غیر این صورت صاحبش 650 دلار جریمه میشود. در شهر رُم نیز این مجازات وجود دارد و علاوه بر آن کسی مجاز به رها کردن سگ در ماشین روشن یا مغازهی بسته نیست.
عربستان
در عربستان تردد سگ در مکانهای عمومی غیرقانونی است. البته در کل نگهداری از سگ ممنوع است مگر سگهایی که برای کارهایی مانند محافظت و شکار پرورش داده میشوند.
آلمان
در این کشور حتی سگهایی که رفتار آرام و دوستانهای داشته باشند باید در مکانهای عمومی با قلاده و تحت نظارت صاحبشان تردد کنند.
اما در ایران افراد به خود اجازه داده اند بدون توجه به خطرات احتمالی بدون توجه به نژاد و قد وقامت هر نوع سگی را با خود راهی خیابان ها کنند و اگر کسی مخالفت کند پای فضای مجازی را به میان می کشند.و افراد دیگری که هیچ مطالعه ای در این زمینه ندارند شروع به دفاع و لایک مطالب آنها می کنند.
بحث سگگردانی و خطرات آن نیز در مقابل چشم مسئولان و پلیس قرار دارد اما باز هم جز کرختی چیزی به چشم نمیخورد.
حملات سگهای صاحبدار در شهرهای ایران و حتی در شهرهای مذهبی تبدیل به یک معضل خطرناک شده است که البته مشخص نیست صدای آژیر آن چه زمانی به گوش مسئولان ذیربط در وزارت کشور و در نیروی انتظامی خواهد رسید؟!
حمله اخیر صاحبان سگ به یک روحانی ، حمله صاحب یک سگ با چاقو به یک دانشجو ، حمله سگ به یک دختر بچه این ها خبر هایی است که به گوش همه رسیده اما بسیار کمتر از جرم سگ گردانی در پارکها لایک خورده است زیرا سلبریتیها ترجیحا به دنبال سگ بازی هستند.
حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، در مورد سگگردانی در مکانهای عمومی گفته «با متخلفان برخورد جدی خواهد شد. حمل سگ در داخل خودروی شخصی نیز ممنوع است. سگگردانی باعث ایجاد ترس و دلهره در شهروندان میشود».
بر اساس قانون گرداندن حیوانات خانگی در معابر و اماکن عمومی به لحاظ عرفی ممنوع است و در شرایطی اگر از مصادیق مزاحمت و سلب آسایش محسوب شود مرتکب علاوه بر شلاق و جزای نقدی به ضبط حیوان نیز محکوم میشود.
همچنین دریافت کد تخلف شماره ۱۷ پلیس امنیت اخلاقی بر روی موبایل مربوط به تخلف داشتن حیوانات خانگی (سگ) داخل ماشین یا ایجاد آلودگی صوتی است.
اما در مورد قوانین دیگر موجود مرتبط با سگگردانی همچنین باید به تبصره ماده ۳ آیین نامه قانون تملک آپارتمانها اشاره کرد. بر اساس آن «نگهداری حیوان در قسمتهای مشترک ممنوع بوده و به طور کلی به هر صورتی این اقدام موجب ایجاد بیماری یا مزاحمت یا سلب آسایش سایر ساکنان شود عملی مجرمانه بوده قابل شکایت در مراجع قضایی است.»
حالا باید دید آیا با این قوانین که حتی جریمه سنگی در آن در نظر گرفته نشده آیا کمکی به دیگر شهروندان می شود. یا بالاخره مجلس شورای اسلامی گامی برای در نظر گرفتن راهکار های بهتری در نظر خواهد گرفت.
keith stanski رو سرچ میکنم .اصلا دکتری به این نام پیدا نمیکنم
تو رو خدا قانونی تصویب بشه که کلا اوردن سگ به محیط بیرون ممنوع بشه .........اخه سگ گردانی هم پز داره با خودشون میارن پارک و .....هزینه ای که صرف تن و غذاو پوشاک مخصوص اونها میکنن بهتره برای فقیران نیازمند برای حیوان ناطق نیازمند خرج کنند و برای اخرت خودشون توشه ای ذخیره کنند
چرا باید یک انسان یک بشر از سگ نگهداری کنه به جز موارد شکارو نگهبانی ؟ معنی نداره منطقی نیست که یک سگ بعنوان همدمتون باشه .
انسان یک حیوان ناطق است و کامل ترین موجودات پس شایسته است که همدمی برای خود انتخاب کند که او نیز کامل ترین باشد