میدل ایست آی: انگلیس جرایم رژیم صهیونیستی را اقدامات خیریه جلوه می دهد!
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما, پایگاه اینترنتی نشریه میدل ایست آی در مطلبی نوشت: انگلیس جرایم اسرائیل را به عنوان اقدامات خیریه جلوه می دهد.
به گزارش این پایگاه اینترنتی، چه زمانی یک جنایت جنگی یک جنایت جنگی نیست؟ بر اساس اظهارات مقامات انگلیسی یک جنایت جنگی به عنوان اقدامات خیریه جلوه داده میشود.
کشور انگلیس مسئوول حمایت از نهادی انگلیسی است که متهم به پاکسازی قومی صدها هزار فلسطینی از سرزمینشان است. تاکنون این نهاد از پاسخگویی به این موضوع شانه خالی کرده است.
منظور ما بنیاد ملی یهودی انگلیس است. این نهاد خود را قدیمیترین نهاد جمع آوری کمکهای خیریه برای انگلیس میداند. این نهاد مدعی است که هر پنی را برای اجرای یک طرح به اسرائیل میفرستد.
در حقیقت کمکهای اهدایی به بنیاد ملی یهودی انگلیس برای کاشتن ۲۵۰ میلیون درخت در سراسر اسرائیل از سال ۱۹۴۸ و زمانی که ۷۵۰ هزار فلسطینی مجبور به ترک خانههای خود شدند هزینه شده است. این روز در تاریخ فلسطینیها به نام روز نکبت یاد میشود. پس از آنکه ارتش اسرائیل صدها روستای فلسطینی را اشغال کرد آنها را به ویرانه بدل کرد. جنگلهای نزدیک این روستاها هم از بین رفت و به کویر بدل شدند.
در واقع، این درختان در درجه اول برای جلوگیری از بازگشت آوارگان فلسطینی به روستاهای خود و بازسازی خانه هایشان کاشته شده بودند. در نتیجه، میلیونها فلسطینی امروز در اردوگاههای آوارگان در خاور میانه (غرب آسیا)، که با کاشت جنگلها از وطن خود بیرون رانده شده اند، رنج میکشند.
بنیاد ملی یهودی انگلیس بودجه یک سازمان را در اسرائیل با نام کرن کایمث لی اسرائیل (Keren Kayemeth LeIsrael) را تامین میکند، این نهاد با استفاده از کمکهای مالی برای کاشت جنگل اقدام کرد و اخراج فلسطینیها را عملی کرد. از پاکسازی قومی جمعیت بومی فلسطین توسط دولت اسرائیل به طور عملی به عنوان نوعی اقدام نفرت بار درباره محیط زیست یاد میشود. در حقیقت، پاکسازی قومی روستاهای فلسطین با کمکهای خیریه مردم انگلیس انجام شد.
به نظر میرسد انگلیس و دیگر کشورهای غربی این فریبکاری را به شدت پنهان کرده اند. آنها مدتهاست که از کمکهای مالی و خیریه خود به عنوان نوعی سلااستفاده میکنند. بنیاد ملی یهودی انگلیس در سال ۱۹۳۹، تقریباً یک دهه قبل از ایجاد اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی بر روی ویرانههای میهن فلسطینیان، وضعیت خیرخواهانهای به خود گرفت.
جنگلها هنوز با پول جمع آوری شده از طریق کمکهای مالیاتی در انگلیس و جاهای دیگر اداره میشوند. از سال ۱۹۹۰، کمکهای مالی دولت انگلیس به بنیاد ملی یهودی افزایش یافته است و این به این معنی است که دولت انگلیس ۲۵ درصد به این نهاد کمک کرده است. در واقع، پاکسازی قومی روستاهای فلسطین با کمک مردم انگلیس انجام شده است. این اقدامات انگلیس توسط فعالان حقوق بشر در این کشور مورد بررسی دقیق قرار میگیرد.
جنبشی در سال ۲۰۱۰ تحت عنوان" بنیاد ملی یهودی انگلیس را متوقف کنید" با حمایت سازمانهای مختلف همبستگی فلسطین با هدف پایان دادن حمایت بی شرمانه دولت انگلیس از بنیاد ملی یهودی آغاز شد.
این جنبش یک سال بعد، هنگامی که ۶۸ نماینده مجلس نمایندگان فعالیتهای بنیاد ملی یهودی انگلیس را محکوم کردند و خواستار ابطال هویت خیرخواهانه آن شدند، حمایت پارلمان را به دست آورد. این حرکت توسط جرمی کوربین، که در حال حاضر رهبر حزب کارگر است صورت گرفت، حمایت مالی شد و حمایت متقابل را جلب کرد، اما چه هیچ نمایندهای از محافظه کاران از آن حمایت نکرد.
با این وجود، این جنبش در هر مرحله از راه با مقاومت برخی نهادها روبرو شده است. در طول شش سال گذشته، درخواستهای کمیسیون خیریه، نهادی از دولت انگلیس، برای مداخله و حذف بنیاد ملی یهودی انگلیس از فهرست موسسات خیریه ثبت شده بارها رد شده است.
مقامات انگلیس به جای درخواست توضیحات از بنیاد ملی یهودی انگلیس اکثراً شواهدی را که با آنها ارائه شده است، نادیده گرفته اند.
این جنبش یک نمونه خاص و ویژه از اقدامات بنیاد ملی یهودی انگلیس را برجسته کرده است. این نهاد کمکهای مالی برای ایجاد یک منطقه تفریحی بزرگ در غرب شهر قدس (اشغالی) به نام پارک بریتانیا که در آنجا بیش از سه روستای فلسطینی توسط ارتش اسرائیل پس از سال ۱۹۴۸ نابود شده بود، اهدا کرد. بر روی درب ورودی پارک نوشته شده است: هدیه صندوق ملی یهود در انگلیس.
بسیاری از کسانی که به این پروژه کمک اهدا کرده اند که اغلب از یهودیان انگلیسی هستند، نمیدانند که زمانی که سکههای خود را در صندوقهای آبی میریزند از پول آنها چگونه استفاده میشود.
خلد العجارمه از اعضای این جنبش است. خانواده وی در روستای آجور و در روز نکبت اخراج شدند. امروز، این خانواده در اردوگاه پر ازدحام آوارگان آیدا، در کنار بیت لحم در کرانه باختری اشغالی زندگی میکنند.
بنیاد یهودی انگلیس درختانی را در پارک بریتانیا کاشت که زمینهای آن متعلق به خانواده العجارمه و دیگران است. این نهاد با اقدامات خود حقوق بین المللی را نقض کرده است.
العجارمه در این رابطه میگوید:این پوند انگلیس بود که به تخریب روستای من کمک کرد. صندوق ملی یهود فقط کاشت درخت نیست. از این درختان به عنوان یک سلاح جنگ و سلاح استعمار استفاده شده اند.
اوری دیویس (Uri Davis) محقق اسرائیلی، معتقد است که تأسیس پارک بریتانیا "باید به عنوان یک عمل و به عنوان یک سیاست از همدستی با جنایات جنگی طبقه بندی شود".
این استیل (Iain Steele)، سرپرست کمسیون خیریه، اظهار داشت که بنیاد یهودی انگلیس با ایجاد پارک انگلیس، حقوق خانواده العجارمه را نقض کرده است. با این وجود، کمیسیون خیریه در دو نوبت از تجدیدنظر در مورد لغو وضعیت خیرخواهانه بنیاد یهودی انگلیس خودداری کرده است. به جای پرداختن به ادعاهای مطرح شده کمیسیون خیریه به وضوح ادعا کرده است که حتی ادعای خانواده العجارمه نمیتواند وضعیت یک موسسه خیریه ثبت شده را تحت تأثیر قرار دهد.
در ماه ژوئن، یک مقام کمیسیون حتی با دفاع حیرت انگیز به این جنبش نوشت که به نظر میرسد اصطلاح "خیرخواهانه" همه چیز را روشن میکند. وی نوشت: "به زبان ساده، آزمایش وضعیت خیرخواهانه یک سازمان تنها به نحوه ایجاد آن مربوط میشود و به نوع عمل آن مربوط نمیشود. "
این جنبش تنها بر نقش تاریخی بنیاد یهودی انگلیس در آواره کردن فلسطینیها متمرکز نشده است بلکه به این اشاره میکند که بنیاد یهودی انگلیس هنوز هم به طور جدی در سیاستهای تبعیض آمیز و نژادپرستانه خود در اسرائیل نقش دارد.
استدلال آشکار این جنبش این است که، تا زمانی که بنیاد یهودی انگلیس در ماموریت خود موارد زیادی را در نظر میگیرد، آنچه در عمل به عنوان یک اقدام "خیریه" انجام میشود، بی معناست.
در ماه آوریل این جنبش از تصمیم کمیسیون مبنی بر عدم ابطال وضعیت خیرخواهانه بنیاد یهودی انگلیس در یک دادگاه درجه یک درخواست تجدید نظر کرد. قاضی، اما به آنها گفت که نه خانواده العجارمه و نه جنبش حقی برای بیان نظرات خود ندارند. قاضی اعلام کرد که فقط دادستان کل میتواند وضعیت کمیسیون خیریه را لغو کند. در ماه اکتبر هم دادستان کل ادعای اعضای جنبش مخالف بنیاد یهودی انگلیس را بدون تحقیق درباره آنها رد کرد.
در تلاش برای احیای این پرونده، این جنبش بیش از ۴۰۰۰ اعتراض نامه به دادستان کل ارسال کرده است و از وی خواسته است تا وضعیت خیرخواهانه این بنیاد را دوباره ارزیابی کند. درخواستی مشابه در اسکاتلند که دارای سیستم حقوقی جداگانه است، ارائه شد.
بنیاد یهودی انگلیس به سؤالات ارسال شده توسط نشریه میدل ایست آی در مورد نقش آن در کاشت جنگلها، وضعیت خیرخواهانه آن و سایر انتقادات از آن در رابطه با اسرائیل پاسخ نداد.
عدم تمایل ظاهری مؤسسه برای مواجهه با سابقه تاریخی اش شاید شگفت آور نباشد. بنیاد یهودی انگلیس یکی از نهادهای کلیدی بود که به تحقق وعده دولت انگلیس در اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷ برای کمک به ایجاد "خانه یهودی" در آن زمان در فلسطین کمک کرد.
دو سال بعد، لرد بالفور (Lord Balfour) اظهار داشت که گرفتن فلسطین توسط یهودیان صهیونیست از اروپا بر خواستهها و تعصبات ۷۰۰۰۰۰ عرب [فلسطینی]که هم اکنون در آن سرزمین باستانی ساکن هستند" ارجحتر بوده است. به نظر میرسد از آن زمان، نگرش رسمی انگلیس تغییر نکرده است.
استیل، وکیل موقت کمیسیون خیریه گفت: دادگاه بدوی نخواست که خود را درگیر موضوع کند، زیرا با این اقدام خود وارد جنجالهای سیاسی شدید میشد که هیچ نفعی برای هیچ کسی به همراه نداشت.
مطمئناً العجارمه و میلیونها فلسطینی دیگر با جدیت با این موضوع مخالفت میکنند. اگر انگلیس سرانجام تمایل خود را به مقابله با نقش خود در کمک به بنیادهای خیریه، چون و از جمله بنیاد یهودی انگلیس نشان دهد آنگاه متهم به همدستی در جنایات علیه حقوق بین الملل در فلسطین میشود.
فعالان جنبش در نامه خود به دادستان کل نوشتند: "این افراد [پناهندگان فلسطینی مانند خانواده العجارمه]که در فهرست دریافت کنندگان کمکهای آنها تعریف نشده اند تحت فشار و ظلم قرار داده اند. این افراد حقوق قانونی و انسانی دارند که اقدامات این موسسه خیریه را غیرقابل قبول میکند.
این جنبش تنها بر نقش تاریخی بنیاد یهودی انگلیس در آوارگی فلسطینیها متمرکز نشده است. بلکه به این موضوع اشاره میکند که این بنیاد هنوز هم به طور جدی در سیاستهای تبعیض آمیز و نژادپرستانه اسرائیل مشارکت دارد و این دلیل دیگری که باید هویت آن به عنوان یک موسسه خیریه لغو شود.
بررسی حسابهای بنیاد یهودی انگلیس از سال ۲۰۱۶ نشان میدهد که این نهاد بودجه "جنبش اور (OR) را که یک سازمان اسرائیلی است، تأمین کرده است که به توسعه جوامع تنها یهودی در اسرائیل و سرزمینهای اشغالی کمک میکند.
به تازگی یک منطقه جنگلی به نام هیران (Hiran) بر روی ویرانههای خانههایی که متعلق به خانوادههای بدویهای فلسطینی است، ایجاد شده است. آنها به تازگی از روستای ام الحیران بیرون رانده شده اند، اقدامی که گروه حقوقی عداله آن را "یادآور تاریکترین اقدامات رژیمهایی همچون دوران آپارتاید آفریقای جنوبی" توصیف کرده است.
بنیاد یهودی انگلیس در وب سایت خود به خاطر حمایت از ایجاد جنگل هیران در آنجا تبریک گفت. بنیاد یهودی انگلیس ادعا میکند که جنگل "به کاهش تغییرات آب و هوا" کمک خواهد کرد و بار دیگر پاکسازی قومی فلسطینیها به عنوان نوعی اقدام در جهت حمایت از محیط زیست به همگان نشان داده میشود.
حسابهای بانکی سالانه بنیاد یهودی انگلیس در سال ۲۰۱۵ همچنین نشان داد که این نهاد به اقدام جنگی اسرائیل ضد غزه کمک کرده است. این موضوع به حمله اسرائیل به غزه در اواخر سال ۲۰۱۴، که تعداد کشتههای آنها شامل ۵۵۰ کودک فلسطینی بود، اشاره دارد.
یک کمیسیون تحقیقاتی سازمان ملل متحد شواهدی یافت که نشان میدهد اسرائیل مرتکب جنایات جنگی شده است، زیرا غیرنظامیان را هدف قرار داده است. اظهارات برخی از سربازان اسرائیل و گروههای افشاگر در اسرائیل بیانگر این موضوع است.
به همان اندازه نگران کننده، نشریه هاآرتص گزارش داد که، تحت فشار دولت اسرائیل، بنیاد یهودی انگلیس مخفیانه مبلغ زیادی پول را به سمت خرید و توسعه زمین در کرانه باختری اشغالی جهت کمک به شهرک نشینان یهودی هدایت کرده است، و دوباره مرتکب نقض قوانین بین المللی شده است.
بنیاد یهودی انگلیس در بازاریابی و تخصیص اراضی به یهودیان در اسرائیل عمداً به حقوق فلسطینیها تجاوز میکند. گفته میشود که این وجوه به نهاد هیمنوتا (Himnuta) در شهر قدس (اشغالی) که زیرمجموعه این نهاد در سرزمینهای اشغالی است، به عنوان بودجه برای پروژههای در حال ساخت در شهر قدس (اشغالی) اختصاص داده شده است.
راویو دراکر (Raviv Drucker)، روزنامه نگار کهنه کار اسرائیلی، مشاهده کرد که نهادی یهودی انگلیس به سرعت خود را به یک صندوق بانکی برای مهاجران تبدیل میکند. وی افزود که "خزانههای آن با میلیاردها شکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) در حال ترکیدن هستند [و]اشتهای مهاجران به زمین در بالاترین حد است".
با توجه عدم شفافیت در حسابهای بانکی بنیاد یهودی انگلیس، شناختن دقیق دریافت این وجوه دشوار است. اما از آنجا که بیش از ۷۰ میلیون دلار توسط این بنیاد طی دو سال گذشته در کرانه باختری اشغالی هزینه شده است، طبق گفته هاآرتص، این صندوقها احتمالاً شامل پولهای جمع آوری شده توسط بنیاد یهودی انگلیس است.
در هر صورت، تحقیقات نشان میدهد که هیچ اقدامی در جهت متوقف کردن ارائه کمک خیریه از طرف بنیاد یهودی انگلیس به شهرکهای کرانه باختری وجود ندارد. در گزارشی، ارائه کمک به سانسانا (Sansana)، از شهرکهای نزدیک الخلیل (Hebron) ثبت شده است. براساس کنوانسیون چهارم ژنو، شهرک سازی یک جنایت جنگی محسوب میشود.
بنیاد یهودی انگلیس یک مالک بزرگ زمین در اسرائیل است. طبق یک توافق ویژه با دولت اسرائیل، این نهاد صاحب ۱۳ درصد از قلمرو اسرائیل است. این اراضی غالباً اراضی تصرف شده از پناهندگان فلسطینی هستند. این توافقنامه شامل مقرراتی از سال ۱۹۶۱ است که هدف اصلی بنیاد یهودی انگلیس در اسرائیل، دستیابی به املاک "به منظور اسکان یهودیان در زمینها و املاک" است.
در سال ۲۰۰۴، بنیاد یهودی انگلیس نقش خود را توضیح داد. این نهاد اعلام کرد:"یک نهاد عمومی نبوده که به نفع همه شهروندان کشور کار کند. وفاداری بنیاد یهودی انگلیس تنها یهودیان را شامل میشود و فقط به آنها موظف است. این بنیاد وظیفه ندارد برابری را نسبت به همه شهروندان کشور رعایت کند. "
گروه حقوقی عداله، اعلام کرده است که بنیاد یهودی انگلیس در بازاریابی و اختصاص اراضی به یهودیان عمداً از حقوق یک پنجم جمعیت اسرائیل را هم نقض میکند.
به عبارت دیگر، بنیاد یهودی انگلیس یک سیستم اسرائیلی است که یک رژیم به سبک آپارتاید را اجرا میکند و مانع از دسترسی اقلیت فلسطینی اسرائیلی و بهرهمند شدن از بخش قابل توجهی از خاک اسرائیل میشود.
این تبعیض از سال گذشته که قانونی جدید در اسرائیل تصویب شد حتی صریحتر اعلام شده است: "دولت به توسعه شهرکهای یهودیان به عنوان یک ارزش ملی نگاه میکند، و برای تشویق و ترغیب به استقرار و تقویت آن عمل خواهد کرد. "
"جنبش بنیاد یهودی انگلیس را متوقف کنید" اعلام کرده است که موسسات خیریه انگلیس باید از مسئولیتهای قانونی مندرج در قانون انگلستان، مانند قانون برابری سال ۲۰۱۰ پیروی کنند، که این امر هرگونه تبعیض بر اساس "رنگ، ملیت، منشأ قومی یا ملی" را غیرقانونی میداند.
بنیاد یهودی انگلیس به وضوح نتوانسته است از این اصل قانونی اصلی پیروی کند. این نهاد در یک کشور خارجی فعالیت میکند، اینجا همان جایی است که طی چندین دهه به تأمین مالی فعالیتهایی که به شدت نقض قوانین انگلیس و قوانین بین المللی است، کمک کرده است. شواهد و مدارک گردآوری شده توسط"جنبش بنیاد یهودی انگلیس را متوقف کنید"حاکی از آن است که بنیاد یهودی انگلیس خود را در کمک به ارتکاب جنایات جنگی هم در اسرائیل و هم در سرزمینهای اشغالی شریک کرده است.
این بنیاد همچنین به نهادهای تحت نظارت خود، کمکهای مالی کرده است تا که یک سیستم آپارتاید ایجاد کرده که حقوقی برتر برای یهودیان در برابر اقلیت فلسطینی اسرائیل اعطا کند.
مالیات دهندگان انگلیس نباید هزینه تبعیض نهادینه شده و جرایم خارج از کشور را بپردازند حتی زمانی که لباسی خیرخواهانه به آن پوشانیده شده باشد.