پخش زنده
امروز: -
آجیل و محصولات فله و روباز علاوه بر آنکه قابل ردیابی شدن نیست، ممکن است شامل انواع آلودگیهای میکروبی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آصفری با بیان اینکه آیین شب یلدا، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوههای گوناگون است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند افزود: باید در انتخاب و خرید محصولات غذایی دقت شود.
وی گفت: درج پروانه بهداشتی روی آجیل بستهبندی شده به این معنی است که خاطر خریدار باید بابت این فاکتورها آسوده باشد. چرا که مواد اولیه وارد شده به کارخانجات از طریق کارشناسان نظارتی قابل کنترل و ردیابی است و همچنین با توجه به الزام انجام دادن انواع آزمایشها روی هر محصول میزان سموم و انواع آلودگی و تقلبات قابل تشخیص است.
آصفری افزود: در هنگام خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ شده دارند، باید خودداری شود. رنگهایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و ... استفاده میشود، عمدتاً غیرمجاز است و گاهی حساسیتهای شدیدی را در مصرف کننده ایجاد میکند. در تولید و تهیه آجیلهای بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچگونه رنگی استفاده نمیشود و در صورت لزوم هم از رنگهای طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده میکنند.
کارشناس سازمان غذا ودارو با تاکید بر اینکه آجیلی که انتخاب میشود شور نباشد و کمتر بوداده شده باشد افزود:محصولات فلهای باید تازه باشد؛ آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، تندی و ترشیدگی داشته باشد، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانههای آجیل کهنه است.
وی گفت:: مصرف آجیلهای کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسمومیت و به مقدار زیاد سبب بروز سرطان میشود.
وی تاکید کرد:سفید بودن فندق نشانه سلامتی آن است، اما اگر به رنگ کرم یا قهوهای باشد، آلوده و دارای سم آفلاتوکسین است.
آصفری افزود:مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپکها بسیار حساس است و بر اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده میشود؛ بنابراین از مصرف آنها باید جداً خودداری شود. مغز گردوی کهنه دارای طعم نامطبوع و صابون مانندی خواهد بود که مصرف آن عوارض مختلفی را به بار میآورد.
وی با اشاره به اینکه نباید دانهها و آجیلها به مدت طولانی نگهداری شوند گفت: آجیلها به طور ایده آل باید در عرض ۱-۲ ماه مصرف شوند و برای جلوگیری از رشد کپکها و قارچها در دانه ها، ذرت و آجیل باید آنها در مکانهای خشک و سرد ذخیره شوند.