پخش زنده
امروز: -
مهدیس رفت،سلین ماند،ماجرا همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان ؛هیچ فروشگاه سیسمونی درزنجان نمانده بود؛که اوبه آنجا سرک نکشد/ هرروز؛وهرلحظه بیش از پیش دلبستهاش میشد
8ماه و 25 روز با او بودن و به روزهای زیبای مادری فکر کردن کم مدتی نیست.
همه صحنه ها همچون فیلمی ازمقابل چشمان پدرجوان رد می شوند وبه عقب برمی گردد.
آقای شاهمرادی ؛ کارگر سی و پنج ساله زنجانی _که مدتها بود چشم انتظارمسافرکوچکش بود .
اومی گوید:26 مرداد با درد شدیدی که همسرم داشت؛ متوجه شدیم که زمان تولد عزیزمان فرارسیده است کیف دستی ای که قبلا آماده کرده بودیم ؛آنرا برداشته وراهی بیمارستان شدیم.
اوبا گریه ادامه می دهد:بعدازپذیرش وانتقال همسرم به بلوک زایمان بیمارستان ؛همسرم توسط کادر بلوک مورد سرزنش قرار گرفت که چرا ؛اینجا آمدی-؟ هنوز وقت زایمان نیست.
مادر عروس جوان هم در سالن بیمارستان نشسته با گریه می گوید : حدود 30 ساعت دخترم مهدیس دربلوک زایمان بود؛ بارها نگرانی خود را ازطولانی شدن زایمان به کادر بیمارستان ابزارداشتیم اما هیچ پاسخی دریافت نکردیم .
مادر داغدار در ادامه می گوید:از پزشکان بیمارستان خواهش کردیم که هرگاه دخترم مهدیس نمیتواند بطور طبیعی فرزندش را به دنیا آورد _اورا سزارین کنید؛ اما پزشک بلوک زایمان با عصانیت گفت : من پزشک هستم یا شما_؟/ طفلک دخترم خیلی ترسیده بود
مادر مهدیس سروسینه زنان و مویه کنان ادامه میدهد: نوه ام بعداز سی ساعت ؛روزبیست وهشتم مردادماه ؛ساعت یازده به دنیا آمد_درحالی که دخترم مهدیس به بخش منتقل نشد_ نگرانش شدم؛از ازهرپرستارو پزشکی که جویای حال شدیم ؛جواب سربالا شندیم ؛بلاخره بعد از چند ساعت نگرانی شدید؛ دامادم آقای شاهمرادی به زور وارد اطاقی شد که مهدیسم درآن بود.
آقای شاهمرادی مستاصل دروسط سالن بیمارستان امام حسین (ع) ایستاده _او نه پای رفتن دارد و نه رمق ایستادن.مرتب تکرارمی کند:خدایا چه کنم _؟
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می رود
اودرادامه صحبت های مادر خانمش می گوید:دیدم که همسرم بی جان روی تخت افتاده وتنفس مصنوعی در احال انجام _وصاف شدن دستگاه یعنی آورا شدن همه مصبیت های عالم روی سرمن ؛من که مقابل چشمانم دیدم که شریک زندگی مادرفرزندم ؛برای همیشه چشم ا زجهان فروبست
اوبا گریه ای که امانش را بریده ؛ادامه می دهد:مهدیس حتی فرصت نکرد دخترمان را ببیند؛تا چه رسدبه آغوش گرفتنش _!
مهدیس رفته بودومن مانده بودم و یک نوزاد بی مادر_!
غروب بس دلگیرروز دوشنبه 28 مردادسال98؛ خبرتلخ مرگ مادرجوان دربیمارستان امام حسین (ع) ؛درشهر پیچیده و دهن به دهن روایت شد.
بی قراری های نوزاد بی مادر، دل همگان را به درد آورده و هر سنگدلی را به رقت می آورد.
سلین! آری سلین نامی بود که مادر، از مدتها قبل برای کودک عزیزش انتخاب کرده بود.
یایان زندگی "مهدیس شاهمرادی "آغاز ماجرا بود.
بیمارستان امام حسین زنجان یکی از بیمارستان های تامین اجتماعی استان است که هدفش ترویج زایمان طبیعی است. این بیمارستان اردیبهشت امسال به عنوان یک بیمارستان موفق در امر ترویج زایمان طبیعی در کشورمعرفی شد و از معاون وزیر بهداشت نیز لوح موفقیت دریافت کرد.
سالانه پنج هزار و 220 نوزاد به صورت طبیعی در این بیمارستان به دنیا می آیند.
مرتضوی رئیس بیمارستان امام حسین (ع) در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس زنجان می گوید: سن حاملگی بیمار در زمان پذیرش 42 هفته بوده، که بیمار به هنگام مراجعه، هیچ گونه علائم زایمان نداشته است.
کادر بیمارستان نیز منتظر بروز علائم ماندهاند، که به همین دلیل زمان برده است.
مرتضوی می گوید: اقدامات پزشکی از زمان علامتدار شدن بیمار، جهت زایمان، برایش انجام شده و بیمارستان، با توجه به امکانات تلاش کرده است .
مرتضوی مرگ مادران باردار را، از موارد حساس در هر نظام بهداشتی می داند و تاکید دارد که بررسی اینگونه موارد به صورت سطح به سطح از بیمارستان تا وزارتخانه انجام می شود.
رئیس بیمارستان در نهایت، ضمن تسلیت به بازماندگان متوفی می گوید: تشخیص اولیه کمیسیون پزشکی در مورد مرگ مهدیس شاهمرادی ]کاردیومیوپاتی[ در بارداری، یا همان: اختلال در خونرسانی قلب است که البته پرونده با حضور اساتید بررسی مجدد خواهد شد، بدیهی است که تشیخص قطعی نیاز به طی مراحل قانونی دارد.
اما شاهمرادی، همسر متوفی، ادعای رئیس بیمارستان امام حسین را رد کرده و می گوید: همسرم، در درمانگاه انصاریه پرونده دارد، که به صورت دورهای هم توسط پزشک معاینه شده و هیچ مشکلی در طول بارداری یا قبل از آن نداشته، گذشته از آن، بر فرض محال، اگر مهدیس مشکلی قلبی داشت، چرا طی آن چند روزی که در بیمارستان بستری بود تشخیص داده نشد؟
شاهمرادی می گوید: زایمان طبیعی در این بیمارستان برای پزشک امتیازآور است، به همین خاطر مادر باردار را تا دقیقه 90 نگه میدارند، تا وقتی که امکان زایمان طبیعی نبود، در نهایت بصورت سزارین نوزاد را به دنیا می آورند، که در مورد همسر من، واقعا دیر عمل کردند، که در نهایت منجر به مرگ نابهنگام او شد.
اعضای خانواده مهدیس شاهمرادی و همسر وی، اصرار به شکایت به مراجع رسمی – قانونی داشته و می گویند: تا پایان پیگیر ماجرا خواهند بود تا بلایی که عزیزانشان آمده سر کس دیگری نیاید.
اما سلین کوچولو، در هیاهوی این دنیا، در بخش nic آرام خوابیده، و کسی چه می داند؟ شاید خواب مادری را می بیند که در حسرت دیدار فرزندش ماند. پزشکش می گوید: به علت زردی، چند روزی مهمان این بخش است.
در این مدت، پدر سلین کوچولو شکوائیه ای تنظیم کرده است، در ادامه منتظر نتیجه پزشکی قانونی باید ماند که علت اصلی مرگ خانم مهدیس شاهمرادی چه بوده است؟
متخصص زنان و زایمان در این باره می گوید: مادر بارداری که قصد دارد طفلش را به صورت طبیعی به دینا آورد، بعد از مراجعه به بیمارستان، بعد از چند روز، اگر به هر دلیلی موفق نشد نوزادش را به دنیا بیاورد، بنا به تشخیص پزشک، باید عمل سزارین اورژانسی در مورد وی اعمال شود.
دکتر هنربخش می گوید: سزارین اورژانسی خطرناکترین عمل است چون ممکن است نوزاد به کانال زایمان نزدیک شده باشد که در این مورد پزشک باید با تمام مهارت جان مادر و نوزاد را نجات دهد.
او ادامه میدهد : در سزارین اورژانسی اولویت ما نجات جان مادر و در مرحله بعد نوزاد است.
دکتر هنربخش در خصوص کاردیومیوپاتی یا اختلال در امر خونرسانی قلب، در بارداری می گوید: ممکن است که در طول بارداری این اختلال خود را نشان نداده و دقیقا به هنگام زایمان بروز کند، که در این صورت هوشیاری و تجربه بیش ازبیش پزشک معالج را می طلبد، که جهت نجان جان مادر، از همه امکانات موجود استفاده کند.
بعد از چند روز، برای مصاحبه با مدیر کل پزشکی قانونی، به آنجا رفته و مرد نحفیف جثه ای را دیدم که پشت در اتاق رئیس نشسته بود. سر صحبت که باز شد، او گفت: نامش عباس مرادی و چوپان روستای پنبه زبان است. 4 فرزند داشته که یکی از آنها را دو ماه پیش از دست داده است.
او در ادامه می گوید: یک شب پسر کوچکم تب کرد. که البته گاهگاهی سرفه هم داشت. بچه ام را از روستا به بیمارستان قیدار آوردیم، فرزندم سر حال بود، که حتی می توانید از طریق دوربین های بیمارستان او را ببینید، بچه ام بازی می کرد. پزشک عمومی آنجا به نام (دکتر م-ح ) به جای شربت و قطره کودکان، به او آمپول تجویز کرد، بعد از تزریق بچه ام تشنج کرد و تا او را به بیمارستان زنجان برسانیم، همچون تکه ای چوب شده بود.
آقای مرادی می گوید: تشخیص پزشکان بیمارستان آیت الله موسوی زنجان سکته مغزی بود، و پسر کوچک من بعد از 20 روز مرد. حالا بماند که در این مدت جهت تامین هزینه های بیمارستان، چه بدبختی هایی که نکشیدم. من علیه آن پزشک قیداری شکایت کرده ام که پرونده تشکیل شده، ولی هنوز جوابی نگرفته ام. امروز به اینجا مراجعه کردم که ببینم چرا نتیجه پزشکی قانونی، اینقدر طول کشیده است.
در میان صحبت های ما، شاهد گفتگوی ما که مردی حدودا 45 ساله بود، گفت: خانم خبرنگار، پزشکان ما باید به آن سوگند نامه پزشکی خود وفادار بمانند، و نهایت تلاش و تخصص خود را برای کمک به بیماران و جلوگیری از آسیب به آنها انجام دهند، اما گویا، سوگند و سوگندنامه بعضی از آنها، از یادشان رفته است و سخت سهل انگاری می کنند.
از او درباره سهل انگاری بعضی از پزشکان سوال کردم، در جواب گفت: یک سال پیش همسرم زایمان کرد، که البته به خاطر شرایط خاصش، زایمان بصوررت سزارین انجام گرفت. بعد از 3 ماه خانمم در ناحیه شکم خود، درد شدیدی احساس کرد، به هر دکتری که مراجعه کردیم، تششخیص های متفاوتی داشتند.
او در ادامه گفت: اواخر یک پزشک متخصص تشخیص سرطان داد و دیگری تشخیص کیست، در نهایت بعد از ماهها استرس و فشار روانی و صرف هزینه های سنگین، یکی از پزشکان گفت: دو عدد گاز استریل با دو قطعه فلز به هنگام عمل سزارین در شکم همسرم در هنگام سزارین جا مانده، که عمل جراحی شد و حتی بالاجبار آپاندیس را هم خارج کردند. همسرم در آن مدت واقعا خود را باخته و لطمه روحی سنگینی خوررده بود. واقعا چه کسی پاسخگوست؟
قائم مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور، در گفتگو با خبرگزاری ها اعلام کرده است: سالانه حدود 13 هزار پرونده خطای پزشکی تشکیل می شود که بیشترین آنها مربوط به زنان و زایمان، جراحان عمومی و دندان پزشکان است.
تیغ جراح و دوای پزشک، اگرچه شفابخش است، اما برای بعضی از بیماران به جای شفا، درد و آسیب و گاهی هم مرگ به ارمغان می آورد.
بالاخره جلسه مدیر کل تمام شد وما بعد از نیم ساعت با او به گفتگوی می نشینیم.
دکتر مهرداد ستاره متخصص گوش، حلق و بینی و مدیرکل پزشکی قانون استان، صحبتش را با تعریفی از خطا و قصور پزشکی شروع می کند.
دکتر ستاره می گوید: تفاوت قصور پزشکی با تقصیر پزشکی در این است که در تقصیر پزشکی نوعی تعمد نهفته و اراده قبلی در آن دخالت دارد، حال آنکه در قصور پزشکی نوعی غفلت و یا سهو مداخله می کند. که بیاحتیاطی، بیمبالاتی، نبود مهارت کافی و رعایت نکردن نظام دولتی مصداق آن است. قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ مصادیق تقصیر پزشکی یا همان خطای جزایی را شامل بیاحتیاطی و بیمبالاتی میداند.
آمارها نشان میدهد خطای در سالهای گذشته سیری صعودی داشتهاند
بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی در بین پروندههای قصور پزشکی ارجاعی به پزشکی قانونی در هفت ماه امسال، جراحی زنان و زایمان دارای بیشترین قصور است.
مهران ستاره می گوید: با افزایش سطح بهداشت و ارائه خدمات نو درعرصه پزشکی، به تبع شکایت مردمی هم روز به روز افزایش پیدا می کند.
با رئیس نظام پزشکی استان هم در خصوص قصور و خطای پزشکی گفتگو می کنم او معتقد است هرگونه عمل جراحی عوارضی داردکه باید قبل از هر اقدامی پزشک معالج به بیماروهمراهان وی توضیح دهد.
دکتر بابایی می گوید: هر چند رضایت نامه از بیمار گرفته می شود اما هیچ رضایت نامه ی امضا شده ازسوی بیمار با آگاهی نیست و صرفا فقط امضا می کنند.
بابایی ادامه میدهد: نه تنها در استان بلکه در کشور آمار تخلفات و شکایت از پزشکان هم به نسبت جمعیت و هم به نسبت پزشک افزایش پیدا کرده است.
شاید مطالبات مردم در حوزه سلامت افزایش دارد.
رئیس نظام پزشکی با تایید 140 پرونده شکایت از پزشکان زنجانی می گوید: از این تعداد 85 پرونده به کمیسون های تخصصی ارجاع داده شده و در انتظار هیئت بدوی است.
دکتر بابایی می گوید: شکایت در خصوص جراحی زیبایی در استان در حال افزایش است به عنوان مثال: برخی از پزشکان عمومی که هیچ تخصصی در حوزه جراحی پلاستیک ندارند لیزر درمانی می کنند.
از رئیس نظام پزشکی خواستم پرونده هایی به بنده معرفی کند که قصور پزشک در آن به اثبات رسیده باشد. او گفت از گفتن نام و نوع قصور پزشکان معذوریم با اصرار بنده دکتر قول گرفت نامی از دکتر منتشر نشود و ما هم قبول کردیم.
رئیس نظام پزشکی پرونده ی پزشکی را باز کرد که نوشته شده بود عدم تشخیص درست در هنگام سونوگرافی. در سونوگرافی مادر باردار پزشک نتوانسته بود تشخیص دهد جنین در هفته 28 یک دست و یک پا نداشته و نوزاد در هفته 40 به دنیا آمد که یک طرف اندام اصلی او شکل نگرفته بود هر چند نوزاد زنده نماند، اما دکتر سونوگرافی باید تشخیص درست می داد، در این پرونده قصور پزشکی محرز شده است.
از دکتر علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان که اخلاق حرفه ای را مهم ترین شاخصه حرفه طبابت می داند.در خصوص قصور پزشکان پرسیدم او معتقد است: قصور پزشکی در این سالها افزایش پیدا نکرده است بلکه همانند گذشته است چون افزایش وسایل ارتباط جمعی و آگاهی مردم به حقوق شهروندی، موجب شده که قصورات پزشکی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
البته دکتر آرمانی با انتقاد از وضعیت برخی مراکز درمانی هم گفت: در بیمارستان بارها بیمار از تخت می افتد، اما در جایی ثبت نمی شود! نقاط ضعف باید اصلاح شوند و برای هر گروه و هر قشری عدالت درمانی و پزشکی رعایت شود.
رئیس کل دادگستری هم در خصوص 140 پرونده شکایت پزشکی در زنجان می گوید: با تاکید بنده یک مقام قضایی از پزشکی قانونی در کمیسون پزشکی حضور یافته و از زمان ورود، 50 درصد پرونده های پزشکی قدیمی رسیدگی و تعیین تکلیف شدند.
حجت الاسلام صادقی نیارکی از فعال شدن کمیته های تسریع در امر پرونده های قصور پزشکی در استان خبر داد.
از وی در خصوص پرونده متوفی مهدیس شاهمرادی سوال کردم. وی دستور ویژه داد که این پرونده هرچه زودتر به نتیجه برسد .
امروز بعد از 4 ماه نتیجه پزشکی قانونی مهدیس شاهمرادی به دستم رسید.
نتیجه پزشکی قانونی این است: بر اساس درخواست نامه دادگستری در خصوص متوفی مهدیس شاهمرادی، نتایج آزمایشات ارسالی به آزمایشگاه اخذ و بعد از بررسی نتایج آزمایشات و شرح معاینه جسد: علت فوت نامبرده "عارضه حاد قلبی – ریوی متعاقب اقدام بیهوشی نخاعی حین زایمان " بوده است.
و دوباره به دیدار سلین رفتم.
رجعین 120 کلیومتری زنجان
در ورودی خانه مادربزرگ و نوه ها در حال تیله بازی اند
سلین در کنار بخاری با دیدن ما لبخند می زند. مادربزرگ نظربند سبز را به بازوی سلین بسته تا او را از تمام چشم زخم ها به دور نگه دارد.
و او هم چهار دست و پا برای بزرگ شدن، تقلا می کند. شاید او روزی بداند که مادرش چرا رفت و مادربزرگ برای او آرزوهای زیادی دارد، او دعا می کند تا خداوند عمری به او دهد تا بتواند نوه اش را سروسامان دهد.
و من به سوگند نامه پزشکی می اندیشم و به آینده سلین بی مادر !
نویسنده : مریم محمدی