بازکاشت نهالهای شمشاد در مرکز بذر خزری
نهالهای شمشاد در عرصههای مرکز بذر خزری کلوده آمل بازکاشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، معاون اداره کل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری با بیان اینکه بذر و نهالهای سالم شمشاد در نهالستان لاجیم سوادکوه پرورش داده شد، گفت: هزار و ۵۰۰ نهال شمشاد گلدانی این نهالستان پس از ضدعفونی با قارچکش پروپیکونازول بارگیری و به مرکز بذر خزری کلوده آمل ارسال شد.
وطن دوست افزود: به منظور حفظ و حراست از گونه شمشاد در معرض خطر آفات و بیماریها و احیاء این گونه با ارزش و همیشه سبز جنگلهای شمال کشور این نهالها در قطعات گوناگون عرصههای مرکز بذر خزری کلوده آمل باز کاشت شد.
او گفت:پس تکثیر بیش از ۵ هزار نهال شمشاد سالم برای احیای عرصههای منابع طبیعی ساری، نوشهر، استانهای گیلان و گلستان ارسال و کاشته خواهد شد.
وطن دوست افزود: با دسترسی آسان به محل تولید نهال، کارشناسان گیاهپزشکی و جنگل میتوانند به صورت روزانه سرکشی کنند و با برنامه ریزیهایی که برای محلول پاشی انجام میدهند، جلوی بیماری و آفت را بگیرند و با پیشگیری یک جنگل شمشاد با شرایط ویژه را ایجاد کنند.
بذر ۱۵۰ گونهی درختان جنگلهای شمال کشور در مرکز ۱۶۰ هکتاری بانک بذر خزری ایران نگهداری میشود.
اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت آی یو سی ان درختان شمشاد استانهای گیلان، مازندران و گلستان را فهرست گونه جنگلی در خطر انقراض قرار داده است.
حدود ۴۲ هزار هکتار از جنگلهای شمال از آستارای گیلان تا گل داغی در استان گلستان را درختان شمشاد تشکیل میدهد، درختانی که تحت تاثیر سرعت تکثیر آفت شب پره و و کندی مقابله منابع طبیعی با این حشره در معرض خطر هستند.