نشست سفرای مقیم تهران
اتاق فکر فتنه ۹۸، بیرون از مرزها بود
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: اتاق فکر فتنه آبان ۹۸، در بیرون از مرزها مدیریت میشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در نشست سفرای مقیم تهران، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این اتاق فکر از امکانات فضای مجازی به صورت وسیع استفاده میکرد گفت: با قطع اینترنت فعالیت این افراد نیز مختل شد.
وی با اشاره به اینکه این گروه از اینترنت به عنوان وسیلهای برای پیشبرد اهداف تروریستی خود استفاده میکردند گفت: ما شاهد تحرکات سیاسی بر علیه جمهوری اسلامی هستیم که میگویند مردم مورد تهاجم قرار گرفتند و افراد زیادی را کشتند و گرفتند، در حالی که ۸۵ درصد از شهدای ما مربوط به نیروهای امنیتی و کسانی بودند که از زندگی و خانواده خود حفاظت میکردند که مورد تهاجم قرار نگیرند و ۱۵ درصد هم از گروههای تروریستی بودند.
وی افزود: اعتراضها در پی اصلاح قیمت بنزین از این جهت مهم است که ما باید اعتراضهای مردم را گوش دهیم و به آن توجه کنیم.
تعیین تکلیف بازداشتیهای ناآرامیهای اخیر تا 20 روز آینده
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه برای تعیین تکلیف بازداشتیهای ناآرامیهای اخیر تا ۲۰ روز آینده گفت: آمار بازداشتیها چند صد نفر است نه هزاران نفر.
محمدجواد لاریجانی در حاشیه دیدار خود درباره حوادث آبانماه اظهار کرد: پس از اعلام گرانی بنزین دو حادثه اتفاق افتاد؛ حادثه اول اعتراض مردم بود که ما باید به این اعتراضها توجه کنیم، اما حادثه دوم اقدامات سازماندهی شده توسط گروههای ورزیده و هدایت شده بود که با امکانات وسیع، خود را به سرعت زیر اعتراضهای مردم مخفی کرده و دست به اعمال خشونت، تخریب و کشتار زدند.
وی ادامه داد: به کمیسر عالی حقوق بشر نامه نوشتم که شاهد تولد یک گروه داعشی جدید هستیم، داعش قبلی از اسلام میگفت، اما اینها صحبتهای دیگری دارند، البته نیروهای امنیتی ما شاید پیشبینی چنین اتفاقاتی را نداشتند، اما آنها قدرت خود را نشان دادند و آرامش هم به کشور بازگشت.
لاریجانی با بیان اینکه کمیسر عالی حقوق بشر اعلام کرده است حوادث آبانماه تعداد معترضان کمتر از ۱۲۰ هزار نفر بوده است، تصریح کرد: اتاق فکر آشوبگران بیرون از مرزها بود، آنها به نحو وسیع از امکانات فضای مجازی استفاده کردند و به همین دلیل هم از قطع اینترنت ناراحت شدند، در واقع اینترنت در اختیار اهداف تروریستی قرار داشت و کسانی که طرفدار اینترنت هستند باید این بُعد اینترنت یعنی سوءاستفاده تروریست از آن را در نظر بگیرند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برخورد قاطعی با تروریستها خواهد داشت، اما دستگاه قضا همان طور که رهبری گفتند با افرادی که در اعتراضها شرکت داشتند با نهایت تسامح برخورد میکند، رئیس قوه قضاییه دستور داده است تا ۲۰ روز آینده تکلیف کسانی که در زندان هستند، مشخص شود، در حال حاضر تعداد زندانیان در حد چند صد نفر است نه هزاران نفر.
لاریجانی ادامه داد: ما در ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دنبال آن هستیم که افراد بازداشت شدهای که شکایتی علیه آنها وجود ندارد زودتر آزاد شوند و حقوقشان رعایت شود.
وی تصریح کرد: ما طرفدار تسامح با ترویستها نیستیم و در آینده نه چندان دور نیز تشکیلات قضایی اطلاعات دقیقی را در این زمینه ارائه میکند.
لاریجانی با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی کشورمان قدرت خود را به خوبی نشان دادند، گفت: آمریکا فکر میکرد ناآرامیها تا انتخابات طول میکشد، اما در این زمینه شکست خورد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: ان شاءالله ما انتخابات خوبی خواهیم داشت و نمایندگان تازه نفس به مجلس میآیند و جمهوری اسلامی ایران با قدمهای محکمتری راه خود را به پیش میبرد.
امیری اصفهانی، معاون امنیتی دادستان کل کشور
بانیان تحریم، حامیان حوادث اخیر
معاون امنیتی دادستان کل کشور گفت: بخشی از وقایع اخیر با هدایت مستقیم و غیر مستقیم بانیان تحریم بوده است.
مهدی امیری اصفهانی معاون امنیتی دادستان کل کشور روز سه شنبه در همایش سفرای کشورهای خارجی مقیم در تهران گفت: بر مبنای قانون قرار شد قیمت حاملهای سوخت بخصوص بنزین به تدریج افزایش پیدا کند و این تکلیف قانونی و دولت هم موظف بود از زمان وضع قانون برای اجرایی شدن آن عمل کند.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب تحریمهای ظالمانه کشورهای غربی بویژه آمریکا ملاحظاتی را در اجرا صورت داد و اتفاقا مشخص شد که بخشی از مباحث اخیری که در کشور اتفاق افتاد با هدایت مستقیم و غیر مستقیم بانیان تحریم است که در ادامه مصادیق آن را عرض میکنم.
امیری اصفهانی با اشاره به این که البته ملاحظات دیگر مدیریتی هم وجود داشت لذا پیش بینیهای لازم در انجام این طرح انجام شد، خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی از توان و اقتدار کافی برخوردار است که سختترین برنامهها را در بحرانیترین تحریمها انجام دهد، برای اجرای طرح افزایش حاملهای سوخت هم تدابیر و پیش بینیهای لازم انجام گرفت و احتمال اعتراض در برهه معین پیش بینی شد.
وی با یادآوری این که در قانون اساسی و نظام حقوقی ما اعتراض یک حق قانونی است که به اشخاص داده شده است تا با رعایت موارد مجاز مطالبات خود را مطرح کنند، افزود: با لحاظ این حق نسبت به اجرای این طرح اقدام شد.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال گروه تروریستی منافقین اقدام به شبکه سازی در حاشیه شهر و میان جوانان ۱۸ ساله کرده بود و گروههای دیگر ارتجاعی مانند سلطنت طلبها که تا امروز مشی سیاسی داشتند، مشی نظامی هم به آن اضافه کردند و در چند استان فعالیتهایی انجام دادند که در این میان سارقان مسلح تروریستی هم منتظر زمانی برای حملات تروریستی خود بودند.
معاون امنیتی دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه همه این اقدامات برای سه ماهه پایانی سال در نظر گرفته شده بود، تصریح کرد: شبکههای سازمان یافته قاچاق سلاح هم فعالیت گسترده خود را آغاز کرده بودند و در برخی مناطق کشور هم اقدامات تروریستی و مسلحانه هم شروع شده بود؛ همه این موارد مربوط به قبل از اجرای طرح افرایش بنزین بود که بعد از اعلام این طرح فعالیت در فضای مجازی که سرورهای آنان در خارج بود، شکل گرفت.
وی یادآور شد: محور این فعالیتهای تحریک آمیز هم افزایش قیمت بنزین بود که به دنبال ابن موضوع فراخوانهای متعددی از سوی تروریسمها و سلطنت طلبها شکل گرفت تا اعتراضها در ساعات معینی رخ دهد.
امیری اصفهانی گفت: البته برخی شبکههای رادیو تلویزیونی خارجی هم فعالیت داشتند که اظهار نظرهای مستقیم و مداخله جويانه برخی کشورها و رسانههای منتسب به آنان هم شاهد مدعاست و تجمعهای مسالمت آمیز اعتراض محور را به درگیری و اقدامات اغتشاشگرانه هدایت کردند.
مردم مسیر خود را از اغتشاشگران جدا کردند
معاون امنیتی دادستان کل کشور ادامه داد: در این بستر گروههای سازمان یافته وارد تجمعها شدند و رفتارهای آشوبگرانه و خشن شکل گرفت.
برخی از مصادیق این رفتارها به این شرح است: تعرض مستقیم فیزیکی به کسانی که در تجمعها حضور نداشتند، ایجاد مزاحمت برای عموم مردم و ممانعت از اعمال حقوق آنان، تضعییع حقوق عمومی از جمله ایجاد راه بندان و ممانعت از تردد وسایل امدادی مانند آمبولانس و وسایل اورژانسی و افزایش ریسک ارایه خدمات درمانی به مردم و اتلاف پردامنه وقت مردم و ایجاد اخلال در عبور و مرور اجتماعی، خشن شدن بی سابقه رفتار معدودی از معترضان به نحوی که از روز دوم اعتراضها به خشونت کامل کشیده شد و شعار و مطالبهای وجود نداشت غیر از تخریب اموال عمومی و خصوصی.
امیری اصفهانی با اشاره به اینکه هدف این خشونتها ایجاد رعب و وحشت در ابعاد گسترده بود، خاطرنشان کرد: معترضان هم بعد از مشاهده این صحنه صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند، چون اقدامات اغتشاشگران چیزی جز اقدامات رعب و وحشت افرین نبود.
امیری اصفهانی گفت: در همین خلال آموزش اقدامات خیابانی و راهکارهای مقابله با پلیس در شبکههای مجازی همچون اینستاگرام شکل گرفت.
وی افزود: آشوبگران همه را به استفاده از هر وسیلهای برای مقابله با نیروهای امنیتی و پلیس دعوت میکردند، مثلا گروه تروریسمی به نام ایران آنارشیست با راه اندازی کمپین «انتقام» به صراحت مردم را به انتقام گیری دعوت میکرد و مبارز میطلبید؛ برنامهای که سایر معاندان هم داشتند تا آنجا که خیلی از مراکز دچار تخریب و آتش سوزی شد و بانکها و فروشگاههای عرضه محصولات عمومی سرقت شد.
به گفته امیری اصفهانی، افراد آموزش دیده در گروههای پنج و هفت نفره ملبس به لباس و نشانههای خاص و مجهز به نارنجکهای دست ساز و ابزارهای متعدد و دارای سلاح گرم در این تحرکات نقش محوری داشتند که قصدشان تصرف کلانتریها و سلاح بود، برای همین تعداد قابل توجهی از مصدومان و مجروحان و شهدایی که از نیروهای پلیس و مردم بودند، برجای ماند.
معاون امنیتی دادستان تصریح کرد: تعدادی از آشوبگران از مواد مخدر و الکلی استفاده کرده بودند و بخشی دیگر هم افرادی بودند که سوابق کیفری داشتند و نیروی انتظامی در دفاع از خود با کسانی که آشوبگر بودند مقابله کردند و طبیعتا تعدادی کشته شدند.
وی ادامه داد: نکته مهم در آشوبها این است که استفاده از بستر فضای مجازی توسط آشوبگران بود این نه فقط برای جامعه ما بلکه برای جامعه بشری هشدار نگران کننده است.
برگزاری همایش سفرای کشورهای خارجی مقیم ایران با حضور لاریجانی
همایش سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران امروز با حضور آقای محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضايیه ایران برگزار شد.
معاون امنیتی دادستان کل کشور هم در این همایش گفت: بانیان تحریمها برضد ملت ایران؛ از حامیان و پشتیبانان اغتشاشهای اخیر بودند.
مهدی امیری اصفهانی افزود: اصلاح قیمت بنزین بر مبنای قانون بوده و تکلیف قانونی دولت بوده است، اما دشمنان نظام و مردم هم از این فرصت سوء استفاده کردند.