بهای نفت برنت افزایش یافت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس پرس، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات روز دوشنبه افزایش یافت.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه فوریه با 14 صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 65 دلار و 31 سنت رسید. بهای این شاخص نفتی اکنون به بالاترین حد خود از ماه سپتامبر گذشته رسیده است. علت اصلی این افزایش نیز افزایش خوشبینی ها درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات و رایزنی های تجاری چین و آمریکاست.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه ژانویه با هشت صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 60 دلار و دو سنت رسید. قیمت این دو شاخص نفتی به رکودی که در جمعه گذشته دست یافته بودند، نزدیک شدند. در پایان معاملات روز کاری پیشین بهای این دو شاخص عمده نفتی جهان، نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال، به ترتیب به 65 دلار و 79 سنت و 60 دلار و 48 سنت رسیده بود. از ماه سپتامبر تاکنون سابقه نداشته است که بهای این دو شاخص تا این اندازه افزایش یافته باشد.
آل استانتون Al Stanton کارشناس رویال بانک کانادا (RBC)، درباره نوسانات معاملات امروز این بازار می گوید: سرمایه گذاران بازار نفتی در معاملات امروز مردد بودند. علت این تردید این بود که سرمایه گذاران می خواهند بدانند توافق تجاری احتمالی میان چین و آمریکا چه تاثیری بر قیمت ها خواهد گذاشت.
دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان روز جمعه از دستیابی به توافقی اولیه برای پایان دادن به اختلافات تجاری خبر دادند. این توافق، آتش بسی موقت در جنگ تجاری دو کشور ایجاد کرده است. این موفقیت در مذاکرات و رایزنی های چین و آمریکا باعث شد تا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از اعمال مالیات بر 160 میلیارد دلار کالا و خدمات تولیدی چین صرف نظر کند.
چین به نوبه خود اعمال مالیات و تعرفه های گمرکی بیشتر بر کالاهای وارداتی از آمریکا را به حالت تعلیق در آورده است.
از این گذشته آمار و ارقام رسمی که درباره عملکرد اقتصادی و مالی چین منتشر شد، در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است. امروز اعلام شد شاخص تولیدات صنعتی که میزان رشد تولید در بخش های مختلف صنعتی به ویژه تولیدات کارخانه ای را می سنجد در ماه نوامبر در چین شش و دو دهم درصد در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، افزایش یافته است. این شاخص در ماه اکتبر امسال نیز چهار و هفت دهم درصد افزایش یافته بود.
شاخص خرده فروشی که خرید مستقیم کالا، محصولات و خدمات مصرفی از تولیدکنندگان و فروش آنها به مصرف کنندگان را شامل می شود در ماه اکتبر در چین هشت درصد افزایش یافته است. رقم این شاخص در ماه قبل نیز هفت و دو دهم درصد افزایش یافته بود.