در جمع خبرنگاران مطرح شد
باید صادرات پارچه چادر مشکی داشته باشیم
قائم مقام وزیر صمت: باید با ایجاد واحدهای جدید به نیازهای کشور در خصوص پارچه چادر مشکی پاسخ دهیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران گفت: باید تلاش کنیم از محل افزایش ظرفیت کارخانههای داخلی و ایجاد واحدهای جدید به نیازهای کشور در خصوص پارچه چادر مشکی پاسخ دهیم و در مراحل بعدی باید بتوانیم صادرات هم داشته باشیم.
آقای مدرس خیابانی افزود: ما به عنوان پرچمدار کشورهای اسلامی به جای واردات از کشورهای غیر اسلامی حوزه شرق آسیا باید بتوانیم حداقل به همه کشورهای اسلامی منطقه خودمان صادرات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه من تعبیر مافیا را در واردات چادر مشکی قبول ندارم گفت: وقتی گفته میشود تعداد ۱۲ وارد کننده چادر مشکی داریم این به معنای انحصار نیست و اینها خودشان با هم رقابت میکنند و به نظر میرسد انحصار شکسته میشود.
مدرس خیابانی افزود: با این حال وزارت صنعت به دقت مراقبت میکند تا واردات بیش از حد و غیر ضروری انجام نشود.
وی گفت: واردات بیش از ۱۶۰۰ قلم کالایی که توان تولید داخل آنها وجود دارد و یا کالاهای غیرضروری را ممنوع کرده ایم و بیشتر کالایی که وارد میشود از نوع مواد اولیه و قطعات کارخانجات است و یا برخی کالاهای اساسی و راهبردی است که در کشور نیازمندی و یا کسری داریم.
مدرس خیابانی افزود: تعادل قیمتها نیز نشان میدهد که ما مراقبت میکنیم و اگر واردات بیش از حد باشد قیمتهای متعادل نخواهد بود
قائم مقام وزیر صنعت، گفت: در حال حاضر شکاف عمیقی بین میزان تقاضای پارچه چادر مشکی و توان تولید که در داخل شکل گرفته است وجود دارد و اگر فرض کنیم همه توان داخلی از فناوری روز استفاده میکنند با نیاز داخلی فاصله دارد.
قبادیان، معاون وزیر صمت
بیش از ۱۴۰۰ محصول وارداتی، داخلی سازی میشود
معاون وزیر صمت: با اجرای طرح بومی سازی فناوری، بیش از ۱۴۰۰ محصول حساس وارداتی داخلی سازی میشود.
آقای برات قبادیان در جمع خبرنگاران افزود: طرح بومی سازی ۲۰ فناوری در حوزه صنعت و معدن اجرا میشود که یکی از طرحهای حساس با توجه به تحریمها و نیاز ارزی کشور است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس اطلاعات گمرک و بانک مرکزی، در سه سال گذشته واردات را رصد کردیم و بیش از ۱۴۰۰ محصول شناسایی شده که حدود ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز بری دارند که برای بومی سازی این محصولات برنامه ریزی شده است.
قبادیان اضافه کرد: در همین راستا طرح تاب نیز در حوزه پژوهش و فناوری اجرا شده است و هدف آن توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار است.
وی گفت: بخشی از این طرح مربوط به واحدهای صنعتی و معدنی است که تاکنون پنج هزار واحد در این سامانه ثبت نام کرده اند و بیش از ۱۵۰۰ طرح تعریف شده است.
قبادیان افزود: بخش بعدی دانشگاه ها، پژوهشگاهها و شرکتهای دانشبنیان هستند که باید قراردادهایی را برای اجرای این طرحها منعقد کنند ضمن اینکه قراردادهایی در این زمینه در جریان است.
وی ادامه داد: طرح تاب، مکمل طرح بومی سازی فناوری است که میتواند تحولات اساسی در داخلی سازی داشته باشد.
معاون وزیر صنعت گفت: در همین زمینه، نشستی با دانشگاههای و پژوهشگاههای برتر کشور داشتیم که طرح بومی سازی فناوری به آنها عرضه شد و تا پایان سال این طرح برای تک تک دانشگاهها ارائه خواهد شد که در راستای نهضت ساخت داخل خواهد بود.