پخش زنده
امروز: -
توسعه پژوهش و ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در سطح منطقه و بین الملل در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود نیلی احمد آبادی امروز در بیست و هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه امروزه در سطح بین الملل رشتههای بین رشتهای بسیار مورد توجه قرار گرفته است، افزود: ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در سطح بین الملل در دستورکار قرار گرفته است و برای رسیدن به چنین جایگاهی باید به همه رشتههای دانشگاهی و میان رشتهای توجه شود.
وی ادامه داد: دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع است و به اشتباه ما را از بخش علوم پزشکی جدا کردند، ولی این مساله دلیلی نمیشود تا ما با دانشگاه علوم پزشکی همکاری نکنیم و باید همکاری در بحث بین رشتهای تقویت شود.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در حوزه حرفه و علم باید مرزها را کنار بگذاریم و فعالیتها باید مدنظر قرار گرفته شود، اظهارداشت: امروزه سیاست اصلی دانشگاه فرهنگ بین رشتهای است و باید در این حوزه توسعه یابیم البته در حوزه فعالیتهای علمی و آموزشی هم باید مطابق نیاز جامعه فعالیت داشته باشیم چنانچه فعالیتهایی که تاکنون صورت گرفته است کافی نیست.
نیلی احمدآبادی در ادامه به برخی از فعالیتهای این دانشگاه برای توسعه سطح علمی و تصویب آیین نامهها در این راستا اشاره کرد و گفت: آیین نامه ترفیع مورد تایید قرار گرفته و کار خود را آغاز کرده است، همچنین آیین نامه کاردات (کار دانشجویی تخصصی) هم مورد تایید مسئولان دانشگاه قرار گرفته و قرار است دانشگاه، پشتیبانیهای مالی بهتری مطابق با توان مالی خود برای شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری و فعالیت دانشجویان درنظر بگیرد.
وی تاکید کرد: طرح شکوفایی از دیگر برنامههای دانشگاه برای توسعه علمی است و ما در سالهای اخیر شبکه فناوری دانشگاه را توسعه دادیم و هم اکنون این شبکه در کل دانشگاه قابل دسترسی است.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه طرح پژوهشگر یکی دیگر از طرحهای دیگر دانشگاه تهران است، افزود: ظرفیت استخدام عضو هیات علمی در دانشگاه تهران محدود است و در بهترین حالت ما میتوانیم ۸۰ نفر عضو هیات علمی جدید استخدام کنیم به همین دلیل دانشگاه تهران طرح پژوهشگری را مصوب کرد و براساس آن یک کارشناس ارشد و یا کارشناس مقطع دکتری را به عنوان پژوهشگر به کار میگیرد و این کارشناس از تمام قوانین مربوط به کار و بیمه بهرهمند و مدت همکاری آن هر سال تمدید میشود.
وی افزود: همچنین طرح جدید دیگری با عنوان هستهای پژوهشی را ارتقا دادیم که موجب توسعه فعالیتهای پژوهشی بین گروهی در میان دانشگاههای کشور میشود.
نیلی احمد آبادی تاکید کرد: دانشگاه تهران آیین نامه و طرحهای زیادی را برای توسعه سطح علمی به کار گرفته است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره آلودگی هوا و سلامت جامعه و نیز پژوهشهایی در این باره گفت:: براساس آمار منتشر شده ۷۰ درصد از آلودگیها ناشی از خودروها و موتورسیکلت هاست، اما بحث مهمتر ارایه راهکار در این راستاست چنانچه دانشجویان زیادی در دانشگاههای مختلف کشور موضوعات پایان نامه و رساله مقطع دکترا را چنین مباحثی درنظر میگیرند، اما راهکاری که مورد استفاده و مطابق نیاز جامعه باشد به کار گرفته نمیشود.
توجه دانشگاه به کیفیت پژوهش و اهتمام به اثرگذاری آن در جامعه
معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: این دانشگاه بیش از گذشته به کیفیت پژوهش و اهتمام به آن و البته اثرگذاری آن در سطح جامعه توجه میکند.
آقای محمد رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران طی سخنانی در جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی این دانشگاه و با حضور برگزیدگان پژوهشی و رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: پژوهش از اساسیترین زیرساختهای رشد و توسعه در هر کشور است و گسترش آن تأثیر عمیقی بر ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه دارد.
وی با اشاره به ویژگی نظام دانایی و به کارگیری آن در رفع مشکلات گفت: در جهانی که علم و فناوری به عنصری تأثیرگذار و مهم در ساختار سیاسی و اقتصادی تبدیل شده است به کارگیری دستاوردهای علمی برای شکوفایی و توسعه جامعه و البته توجه به پژوهشهای علمی کارآمد، یک اصل مسلم و قطعی در توسعه پایدار است.
آقای رحیمیان افزود: دانشگاه میخواهد تا به چیرگی نظام کمی گرایی در پژوهش خاتمه دهد و بیش از گذشته به کیفیت پژوهش توجه کند از این رو امسال در انتخاب پژوهشگران برتر، ابعاد کیفی عملکرد پژوهشی از معیارهای اصلی قلمداد شده است.
وی ادامه داد: از دستاوردهای دانشگاه در سال ۹۷ میتوان به انتشار بیش از ۴ هزار و ۴۹۹ مقاله بین المللی اشاره کرد که براساس بانک اطلاعات پژوهش و فناوری دانشگاه، تعداد مقالات فارسی با نمایه isc در سال ۹۷ برابر با ۲ هزار و ۹۹۰ مقاله که در سال ۹۶ هزار و ۶۲۵ مقاله بوده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: با آغاز طرح جذب پژوهشگران از طریق طرح همکاری با متخصصان ایرانی غیرمقیم، از هزار درخواست ثبت شده در پایگاه ایرانیان غیرمقیم، ۱۷۱ درخواست تأییدیه دانشگاه را دریافت کرد و براساس آن از سال ۹۷ تاکنون ۱۷۱ پژوهشگر به صورتهای مختلف پسادکتری، فرصت مطالعاتی و استاد مدعو در سطح ملی جذب شده اند.
آقای رحیمیان افزود: همچنین با پرهیز از چاپ مقاله در نشریات کم اعتبار و نامعتبر کمیته اعتبارسنجی نشریات بین المللی تشکیل شد و از آذر پارسال تاکنون در این کمیته هزار و ۸۹۴ نشریه بین المللی مربوط به پروندههای ارتقاء و ۷۸۰ نشریه استعلام شده توسط اعضای هیأت علمی مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دانشگاه تلاش میکند با فعال سازی ظرفیتهای علمی و افزایش قراردادهای تقاضا محور زمینههای همکاری با صنعت و جامعه را فراهم کند، گفت: در همین ارتباط پس از حکم رئیس جمهور در تاریخ ۲۷ فروردین ۹۸ مبنی بر تشکیل هیأت ویژه گزارش ملی سیلاب ها، ایجاد ظرفیت مدیریت سیلاب و افزایش میزان آمادگی کشور در مقابل سیلاب و شیوه مدیریت بحران مورد بررسی و سپس گزارش جامعی تهیه شد.
آقای رحیمیان تأکید کرد: انعقاد ۴۲۰ قرارداد پژوهشی با نهادها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و خصوصی و بهره برداری از دستور جامع درباره مسایل اجتماعی کلانشهرها با کارفرمایی وزارت کشور از جمله فعالیتهای دانشگاه است.
وی به رویکرد توسعه فعالیتهای پژوهشی بین المللی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: پیگیریها برای تقویت مرکز طرح یابی بین المللی از سال ۹۷ با جدیت دنبال میشود و همچنین برای همکاری در طرحهای افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا طرحهای مشترک با کشورهای ترکیه و همکاری مشترک با دانشگاه سنت پترزبورگ روسیه صورت گرفته است.