در گفتگوی ویژه خبری
گلستان و کشت محصولات پاییزه
کشاورزان به زمان کشت محصولات توجه کنند و بابت تامین بذر و کود مورد نیاز هم نگران نباشند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ برنامه گفتگوی ویژه خبری دیشب و با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با موضوع کشت محصولات پاییزه استان برگزار شد.
مختار مهاجر در ابتدای این برنامه با اشاره به شرایط خاص سال زراعی جاری گفت: امسال در شرق استان پاییز خشکی را سپری کردیم به نحوی که ۳۶درصد کاهش بارندگی داشتیم و امیدواریم کشاورزان عزیز از حداقل بارندگی برای کشت محصول نهایت استفاده را ببرند.
وی بهترین تاریخ کشت گندم را تا ۱۰دی ماه و بهترین زمان کشت کلزا را تا اول دی ماه اعلام کرد و افزود: فرصت دیگری هم برای کشت بهاره کلزا وجود دارد که از ۲۵دی تا پایان اسفند است.
مهاجر با تاکید بر استفاده کشاورزان از بذور گواهی شده گفت: امسال ۳۲هزار تُن بذر گواهی شده گندم تهیه شد که تاکنون ۲۱هزار و ۵۰۰تُن آن توزیع شده است و حدود ۱۱هزار تُن دیگر آن برای تامین نیاز کشاورزان باقی مانده است.
وی با اشاره به ذخیره سازی مناسب و تامین کامل کود مورد نیاز کشاورزان گفت: کشاورزان بابت کیفیت کودهایی که تحت نظارت جهاد کشاورزی توزیع میشود هیچ نگرانی نداشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ۱۱۱میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان برای اصلاح زیرساختهای کشاورزی اختصاص یافته است و به زودی کارهای مربوط به آن انجام خواهد شد.
وی افزود: اولویت با لایروبی کانالها و قنوات و اصلاح جادههای بین مزارع است تا کشاورزان عزیز برای برداشت محصول و حمل و نقل نیز مشکلی نداشته باشند.
مهاجر با اشاره به مشکلاتی که از سیل اخیر بر جای مانده است ابراز امیدواری کرد که در سال زراعی جاری با لطف خداوند و همت کشاورزان شاهد افزایش کمی و کیفی تولید باشیم.
مهمانان تلفنی این گفتگو نیز فرجی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان و دکتر محتشم امیری مسئول صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان بودند.
فرجی در خصوص آخرین یافتههای تحقیقاتی گفت: از جمله اموری که هر ساله جزء برنامههای مرکز تحقیقات است تهیه و توزیع بذر مناسب برای زراعتهای استان میباشد.
رییس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه میزان بذر موجود در استان بسیار خوب و مناسب است، افزود: عملکرد بالا و تولید بسیار خوب گندم در سالهای اخیر به دلیل وجود بذور مناسب است، زیرا سلامت و اصالت بذر برای افزایش کمی و کیفی تولید بسیار مهم است.
در ادامه محتشم امیری مسوول صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان نیز گفت: مبلغ ۸میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان برای جبران خسارتهای سیل به کشاورزان پرداخت کرده ایم و امسال نیز ۶۸هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
وی اعلام کرد: قیمت بیمه محصولات کشاورزی ۳۰درصد افزایش یافته در عوض تعهدات بیمهای حدودا دو برابر شده است.