پخش زنده
امروز: -
سرپرست وزارت جهادکشاورزی: برای تولید باید برنامه ریزی شود تا کشاورزان به میزان تقاضای بازار تولید داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای عباس کشاورز در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه کشاورزی افزود: درحال حاضر درباره تولید بذر سبزی و صیفی شرایط شکنندهای داریم و متکی به واردات هستیم که این موضوع باید توسط بخش خصوصی، دانشگاهها و گروههای تحقیقاتی به شکل جدی مورد بررسی قرار گیرد تا در تولید آن، متکی به داخل باشیم.
وی گفت: هرچند موادغذایی شامل تحریم ها نمی شود اما سایر مقررات بر تامین سبزی و صیفی سایه می اندازد.
کشاورز افزود: درحال حاضر در این حوزه وابستگی ما بیش از 90 درصد است و این نشان دهنده آن است که باید در این حوزه یک تغییر رویکرد صورت گیرد.
وی ادامه داد: در مورد کود، وابستگی کشور زیاد نیست اما در این حوزه هم نیاز به تغییر رویکرد و اتخاذ تصمیمات به گونه ای داریم که اتکا به داخل افزایش یابد.
سرپرست وزارت جهادکشاورزی گفت: باید در حوزه تولید کود هم تصمیمات ترویجی گرفته شود تا تولیدکنندگان رغبت پیدا کنند به این حوزه ورود کنند.
کشاورز با اشاره به واردات مکمل های دارویی، غذایی و گوشت افزود: وابستگی به واردات در این حوزه ها موجب نوسان قیمت می شود و تنها راه جلوگیری از این نوسانات خوداتکایی است.
وی گفت: تجربه بر این است که بیشترین اختراعات، در شرایط محدودیت بوده است و براین اساس ما نیز باید در این شرایط تحریمی، اتکا به تولید داخل را افزایش دهیم و از این محدودیتها برای کشور فرصتسازی کنیم.
کشاورز افزود: مهمترین راهبرد وزارت جهادکشاورزی تقویت تولید داخلی است که هم باعث بالارفتن امنیت غذایی و هم توسعه کسب و کار و تجارت می شود.
وی گفت: همه تصمیماتی که در بخش کشاورزی اتخاذ می شود باید سه موضوع مدنظر باشد اول هیچ اقدامی نباید موجب ناپایداری در بخش کشاورزی شود، دوم چالش کمبود آب مدنظر باشد و سوم سود کسب و کار کشاورز نباید آسیب ببیند.
سرپرست وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از رشد اقتصادی کشور مرهون کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی برای دومین سال پیاپی رشد پایدار را تجربه می کند و این موضوع مرهون تلاش بی وقفه کشاورزان است.
تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه کشاورزی
نفر برتر این پژوهشگران پودر کاهش دهنده ضایعات محصولات باغی را تولید کرده است.
نفر دوم و سوم نیز به ترتیب موفق به تولید پودر آب پنیر با پروتئین بالا و دستگاههای مکانیزاسیون زعفران شدهاند.
این نفرات از میان ۶۳۰ پژوهشگر حوزه کشاورزی انتخاب شده اند.