پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: هم اکنون بیش از ۸۰۰ دفتر، خدمات ارایه میکنند که تا پایان سال تعدادشان به هزار دفتر میرسد.
حسن روحانی نیا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: سال آینده تعداد دیگری از این دفاتر که در حال طی مراحل گزینش هستند به بهره برداری میرسند، بنا داریم صلاحیتهای جدیدی نیز برای این دفاتر داشته باشیم.
وی گفت: براساس برنامه ریزی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با ملاحظه ورودی پروندهها و تعداد پروندههای رسیدگی شده در دادگستریها آمایش این دفاتر به گونهای صورت گرفته است که در همه استانهای کشور قابل دسترس باشد.
وی با اشاره به این که هم اکنون از این دفاتر حدود هزار عنوان خدمت ارایه میشود، افزود: تعداد دیگری از عناوین جدید در حال راه اندازی است و صلاحیتهای این دفاتر نیز به تدریج توسعه مییابد.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، گفت: قوه قضاییه به غیر از دادگستریها سازمانهای وابستهای همچون سازمان زندانها، سازمان پزشکی قانونی و سازمان بازرسی کل کشور دارد که بنا داریم خدمات این سازمانها را نیز در این دفاتر پذیرش کنیم.
وی درباره نحوه نظارت بر عملکرد این دفاتر، گفت:، چون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی لایحههای مختلفی را برای پذیرش و گزینش طی میکنند کارکنان آن افرادی دقیق و موجه هستند و قوانین را رعایت میکنند، اما در هر حال نظارت بر این دفاتر از طریق واحدهای بازرسی و هیات انتظامی صورت میگیرد.
روحانی نیا درباره نقش این دفاتر در کاهش اطاله دادرسی، گفت: با توجه به این که این دفاتر در بستر الکترونیک انجام وظیفه میکنند تسریع قابل توجهی در فرآیند دادرسی اتفاق افتاده است و در گذشته دریافت دستور قضایی و تعامل پرونده میان کلانتریها و دادسراها به صورت دستی انجام میشد، اما اکنون بخش قابل توجهی از آن الکترونیکی است.
وی افزود: هم اکنون دستورات قضایی برای بخشهای مرتبط نیز الکترونیک است و از این جهت اطاله دادرسی کاهش مییابد.
وی درباره میزان آشنایی مردم با خدمات دفاتر الکترونیک قضایی، گفت: در بحث اطلاع رسانی نواقصی داریم که با تقویت واحد روابط عمومی در ارتباط با رسانهها بنا داریم مردم بیشتر در جریان این دفاتر قرار گیرند.
وی از برگزاری همایش سالانه مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی سراسر کشور در دو روز آینده در مشهد مقدس خبر داد و گفت: آخرین دستاوردهای این دفاتر در حوزه خدمات الکترونیک در این همایش بررسی میشود و چندین رونمایی هم خواهیم داشت.
روحانی نیا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا همه وکلا از دفتر کارشان میتوانند با دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارتباط داشته باشند، گفت: وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی بالهای حرکت دفاتر هستند و کمک فوق العادهای به مردم و چابکی نظام قضایی میتوانند داشته باشند.
وی افزود: هم اکنون وکلایی که در سامانه ثبت نام کرده باشند از دفتر کارشان با این دفاتر ارتباط دارند و ما بنا داریم از ظرفیت این وکلای دادگستری به عنوان مشاور در دفاتر استفاده کنیم تا دادخواستهای مردم ارزانتر و دقیقتر تنظیم و موجب کاهش اطاله دادرسی شود.