پخش زنده
امروز: -
دبیر جشنواره تلاوتهای مجلسی از برگزاری دوره چهاردهم جشنواره تلاوتهای مجلسی در ۳۱ استان و ۶۳ شهرستان خبر داد.
آقای داوود جعفری در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از برگزاری جشنواره در ۱۵ کشور از سال آینده خبر داد و گفت: در حال مکاتبه با نهادهای مختلف هستیم و از سفرای ۱۵ کشور برای حضور در جشنواره دعوت به عمل آمده است.
وی با اشاره به آغاز جشنواره تلاوتهای مجلسی در یک هیأت گفت: جشنواره تلاوتهای مجلسی سال ۱۳۹۴ با همت جمعی از اعضای هیأت صاحب الزمانی تهران کار خود را در سطح جلسات قرآن شهر تهران آغاز کرد و کم کم به سراسر کشور گسترش یافت.
جعفری از برگزاری سیزده دوره جشنواره طی ۵ سال خبر داد و گفت: ۱۰ دوره نخست جشنواره در سطح تهران برگزار شد و در ادامه شهرستانهای اطراف هم به آن اضافه شدند، اما از دوره دوازدهم ۷ استان به جشنواره پیوستند و دوره سیزدهم در ۱۶ استان برگزار شد.
دبیر جشنواره تلاوتهای مجلسی ادامه داد: امسال جشنواره در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار میشود که یک مرحله دیگر هم به عنوان فینال فینالیستها در مرکز همایشهای برج میلاد تهران با نام جشنواره فجر تلاوت برگزار میکنیم.
وی درباره زمانبندی جشنواره گفت: مرحله شهرستانی به صورت کامل برگزار و مرحله استانی تا امروز در ۲۱ استان برگزار شده است و در سایر استانها هم تا ۲۹ آذر برگزار میشود. همچنین مرحله کشوری ۵ و ۶ دی در ۵ نقطه از استان تهران برگزار میشود.
آقای جعفری از راهیابی ۴۰ نفر به مرحله کشوری خبر داد و گفت: یکی از بخشهای آیین نامه جشنواره این است که دارندگان مقامهای اول، دوم و سوم مسابقات بینالمللی کشورهای مختلف به صورت مستقیم در مرحله کشوری بدون شرکت در مراحل شهرستانی و استانی حضور پیدا میکنند، زیرا به دلیل توانایی آنها و شناخته شده بودن آنها ممکن است به راحتی سهمیه استان را کسب کنند و فرصت برای قاریان خوشخوان، اما بدون عنوان بین المللی کمتر بوجود بیاید از این رو قاریان عنوان دار مستقیم جواز حضور در مرحله کشوری را کسب میکنند.
وی ادامه داد: برگزیدگان استانها به همراه تعدادی از قاریان بینالمللی با قید قرعه در ۵ گروه تقسیم شده و در شهرستانهای رباط کریم، اسلامشهر، شهریار، پاکدشت و دماوند به رقابت میپردازند.
آقای جعفری از اعطای عنوان نخست کشور به ۵ برگزیده مرحله فینال خبر داد و گفت: نفرات اول مرحله فینال که در ۵ نقطه استان تهران برگزار میشود مقام نخست جشنواره را دریافت میکنند و همچنین سایر نفرات به عنوان نفر دوم جشنواره معرفی و تجلیل میشوند.
وی ادامه داد: به جز مرحله کشوری یک مرحله دیگر با عنوان فجر تلاوت که ویژه فینال نفرات اول کشور است برگزار و طی آن قاری برگزیده سال جمهوری اسلامی انتخاب و معرفی میشود که این مراسم ۲۷ دی در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.
وی تشکیل تیم قرائت جمهوری اسلامی ایران را یکی از اهداف جشنواره برشمرد و گفت: یکی از هدفهای ما این است که تیمی به عنوان تیم قرائت قرآن جمهوری اسلامی تشکیل شود و همه این افراد به عنوان یک تیم انتخاب و معرفی شوند تا به این صورت اگر قرار است هدیه داده شود به همه تیم اعطا شود و اگر قرار است امتیازی داده شود به همه تیم داده شود به این صورت همه امتیازات به یک نفر آن هم نفر اول مسابقات بینالمللی تعلق نمیگیرد.
آقای جعفری از مکاتبه با گروههای مختلف جامعه نظیر پزشکان، هنرمندان، مهندسان و سایر صنوف برای حضور در جشنواره خبر داد و گفت: امسال نماینده همه صنوف در جشنواره حضور پیدا میکنند و به عنوان ناظر مردمی از آنها بهره میبریم، همچنین امسال برای نخستین بار از مجریان عمومی برای اجرای جشنواره تلاوتهای مجلسی بهره خواهیم برد و از همه اقشار جامعه رسانهای، ادبی، هنری، ورزشی و... در جشنواره میهمان خواهیم داشت.
وی جشنواره تلاوتهای مجلسی را جشنوارهای مردمی دانست و گفت: طی ۱۳ دوره برگزاری جشنواره همه هزینهها به صورت مردمی و با کمک یک خیر پرداخت شده و تنها در دوره سیزدهم معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغ ۱۵ میلیون تومان به ما کمک کرد که آن هم در اختیار ۱۵ استان برگزار کننده جشنواره هر کدام به مبلغ یک میلیون تومان قرار گرفت. تا دوره گذشته همه هزینهها توسط خیری به نام آقای حمید نقاشیان پرداخت شده است و امسال خیر دیگری با نام آقای علیاکبر جناقی هم به جشنواره اضافه شده و این دو عزیز هزینههای جشنواره را تقبل کردند.
در پایان این نشست از پوستر چهاردهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی رونمایی شد.