به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به مزایای اقتصادی استفاده از لامپهای کم مصرف، عده بیشتری از مردم به استفاده از این لامپها روی میآورند که باید با رعایت توصیههای بهداشتی و ایمنی خاطری آسودهتر داشته باشند.
مهندس سیامک شمس افزود: پرتوهای فرابنفش این لامپها نمیتواند خطری داشته باشد، اما رعایت فاصله بیش از ۳۰ سانتیمتر از این لامپها توصیه میشود.
وی گفت: هنگام اتصال یک وسیله به برق حتی در حالت خاموش، میدان الکتریکی ایجاد میکند که در این حالت هرچه ولتاژ بالاتر باشد، میدان الکتریکی ایجاد شده بیشتر است.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: هنگام روشن شدن وسیله برقی، میدان دیگری با نام میدان مغناطیسی ایجاد میشود که با افزایش میزان جریان، میدان مغناطیسی افزایش مییابد.
شمس گفت: بر اساس دیدگاه متخصصان و سازمانهای بهداشتی معتبر دنیا، با رعایت فاصله استاندارد، میتوان از این دو میدان در امان ماند.
وی افزود: به دلیل خطرناک بودن جیوه موجود در لامپهای کم مصرف، باید برای جلوگیری از شکست آن ها، پس از پایان عمر این لامپها باید آن را داخل جعبه اولیه و سپس داخل یک یا دو کیسه پلاستیکی مقاوم قرار و به مأمور جمع آوری پسماند تحویل داد.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در صورت شکست لامپهای کم مصرف، باید همه ذرات آن از زمین پاک و دفع شود.
شمس افزود: قبل از پاکسازی اتاق به مدت ۱۵ دقیقه پنجرهها باز باشد تا بخارهای جیوه از اتاق خارج و سیستم تهویه مرکزی، خاموش شود.
وی گفت: جارو برقی به دلیل پخش کردن بخار جیوه در هوا نباید استفاده شود و باید از دستکش یک بار مصرف و دو تکه مقوای نازک و یک پارچه مرطوب خردههای شیشه یا پودر باقیمانده را درون ظرف شیشهای یا پلاستیکی در دار ریخت.