پخش زنده
امروز: -
۹ هزار مدل محصول دانشبنیان در هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت ارائه میشود و ۳۵۰ شرکت دانشبنیان نیز محصولات خود را عرضه میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت با حضور آقای مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آقای پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظهر امروز برگزار شد.
در این نشست خبری، آقای پیمان صالحی با بیان اینکه امروز برای تسهیل کسب و کار در کشور به هماهنگی دستگاههای دولتی نیاز داریم، گفت: باید تلاش کنیم همافزایی بخش دولتی بیشتر شود. با همین هدف نیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سطح بالایی از هماهنگی و همافزایی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای برگزاری هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت و بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار کشور قرار دارند.
وی افزود: مراسم افتتاحیه دو نمایشگاه و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور روز سه شنبه ۲۶ آذرماه ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه در سالن کنفرانس شماره یک نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود.
آقای صالحی گفت: این دو نمایشگاه روزهای ۲۶ تا ۲۹ آذر در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران سالنهای خلیج فارس، میلاد، ۵، ۶، ۷، ۲۵، ۲۷، ۴۰ و ۴۱ برگزار میشود.
رییس هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت با اشاره به دستاوردهای نمایشگاه پیشین، بیان کرد: با کمک این نمایشگاه، ۷ هزار اشتغال پایدار برای افراد تحصیلکرده ایجاد شده است. در شش دوره پیشین، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان فروش با ۳۵ درصد حمایت معاونت علمی و فناوری فروش محصولات دانشبنیان ثبت شده است.
آقای صالحی ادامه داد: همچنین با حمایت ۳۰ میلیارد تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حدود یکصد و ۱۰ میلیارد تومان فروش در دوره گذشته ثبت شده است.
معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: معاونت علمی و فناوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را بر اساس سطح بندی محصولات پرداخت میکند. در سطح اول بین ۴۰ تا ۵۰ درصد، در سطح دوم ۲۵ درصد و در سطح سوم ۱۰ درصد تسهیلات به مراکز ارائه میشود.
وی با اشاره به تسهیلات لیزینگ به خریداران بخش خصوصی محصولات دانشبنیان، تاکید کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی بین ۸ تا ۱۰ درصد لیزینگ به خریداران این محصولات ارائه میکند. این تسهیلات از خط اعتباری ۲۰ میلیارد تومانی این صندوق پرداخت میشود.
به گفته وی، برای تشویق شرکتها به فروش بدون یارانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ارائه تخفیف مناسب به خریدارانی که مشمول حمایتها نمیشوند هم ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد کم، توسط صندوق توسعه فناوری نانو پرداخت میشود.
رییس هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت ادامه داد: ما قصد داریم با برگزاری این نمایشگاه در آینده بازارهای بینالمللی و برندهای جهانی برای محصولات دانشبنیان ایجاد کنیم. به همین دلیل تسهیلات ویژهای برای آنها در نظر گرفتهایم.
اقای صالحی افزود: برگزاری پاویونهای تخصصی برای عرضه محصولات دانشبنیان ایرانی در کشورهای دیگر و ارائه کمک هزینه اخذ استانداردهای بینالمللی به شرکتهای دانشبنیان از جمله این اقدامات است.
رییس هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت همچنین تاکید کرد: در نمایشگاه امسال ۱۱ نماینده از کشورهای مختلف به ایران سفر و از دستاوردهای عرضه شده در این نمایشگاه بازدید میکنند.
آقای صالحی گفت: امسال ۳۶ محصول در نمایشگاه رونمایی خواهد شد که بخشی از این محصولات به بخش دانشبنیان مربوط میشود.
همچنین آقای مهدی برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست خبری با تشریح برنامههای هفته پژوهش و فناوری امسال گفت: برنامههای هفته پژوهش و فناوری از همین هفته در دانشگاههای استانها آغازشده و از هفته آینده نیز در دانشگاههای تهران آغاز میشود و از ۲۳ تا ۲۹ آذر به مدت یک هفته ادامه دارد.
رییس بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار با اشاره به برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش، گفت: برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران، برگزاری بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار، برگزاری دومین نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی، برگزاری نمایشگاه تخصصی کتب دانشگاهی انجام میشود.
وی با اشاره به تجلیل از پژوهشگران، کارفرمایان و ایدههای برتر در حاشیه این نمایشگاه گفت: روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه با عنوان «پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی» و روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه نیز با عنوان «پژوهش، فناوری و مشارکت ملی» نام گرفته است.
آقای برومند افزود: این تجلیل با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری در کشور، افزایش منزلت پژوهش و فناوری، معرفی توانمندیهای پژوهشی و ... برگزار میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ارسال ۲۶۷ درخواست از سوی پژوهشگران به این نمایشگاه، گفت: از این تعداد ۲۴ مورد پذیرش شد. این افراد از حوزههای مختلفی مانند علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، دامپزشکی، هنر و علوم پزشکی هستند.
آقای برومند ادامه داد: وزارت عتف تلاش میکند که نیازهای دستگاههای دولتی را دریافت کند و این نیازها را در این نمایشگاه به مالکان و صاحبان فناوری ارائه کند. این کار به نوعی بین بازار عرضه و تقاضا ارتباط دو سویه برقرار میکند.
وی درباره دستاوردهای نمایشگاه پیشین، گفت: سال گذشته ۸۹ تفاهمنامه همکاری در این نمایشگاه منعقد شد که از این تعداد ۱۹ تفاهمنامه قطعی، ۸ تفاهمنامه نهایی و ۶۲ تفاهمنامه لغو شد.
رییس بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار در ادامه تاکید کرد: سال گذشته در این نمایشگاه ۳ هزار فناوری ارائه شد. ۴ تفاهمنامه همکاری با دیگر کشورها به امضا رسید و در نهایت ۱۸۵ میلیارد تومان فروش نهایی محصولات بود.
آقای برومند همچنین گفت: در نمایشگاه امسال ۳۰ سازمان از شهرداری با ۳۰۰ نیاز، ۱۰ شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی با ۵۰ نیاز و صندوقهای پژوهش و فناوری با ۵۰۰ نیاز شرکت میکنند تا نیازهای خود را به مالکان ایده و فناوری ارائه کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری رویدادهای نیازمحور در این نمایشگاه، گفت: در این نمایشگاه رویدادهای مختلفی برای ارائه نیازهای فناورانه دستگاهها برگزار خواهد شد. در این رویدادها ۳ هزار و ۵۰۰ فناوری ارائه میشود.
وی ادامه داد: امسال نمایشگاه تخصصی کتب دانشگاهی با حضور ناشران معتبر داخلی برپا خواهد شد.