به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط؛ فلسطینیها و همچنین اتحادیه عرب و کشورهای منطقه از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تمدید ماموریت آژانس آنروا استقبال کردند.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: این تصمیم پیامی واضح و آشکار جامعه جهانی مبنی بر این است که تصمیمات بین المللی برای چانه زنی یا باج گیری نیست. محمود عباس گفت: موافقت اکثریت قریب به اتفاق اعضای مجمع عمومی سازمان ملل با این تصمیم، گواه این است که تمام جهان در کنار مردم فلسطین و حقوق تاریخی آنها ایستاده است. این مسئله بیانگر نوعی پیروزی و موفقیت حقوق بین الملل و به مثابه دفاع از حقوق آوارگان و پناهندگان فلسطینی است آن هم تا زمانی که مشکلات آنها بر اساس قطعنامههای سازمان ملل متحد کاملا حل شود.
محمود عباس همچنین به نیابت از مردم و مسئولان فلسطینی از کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند تشکر کرد و از جامعه جهانی خواست تا به منظور یافتن راه حلی عادلانه برای مسئله فلسطین مطابق با تصمیمات بین المللی با هدف دستیابی به صلح، امنیت و ثبات در منطقه تلاش کند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد دو روز پیش با اکثریت آرا، فعالیتهای آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» را با وجود تلاش آمریکا برای خنثی کردن این تصمیم و توقف فعالیتهای آژانس، به مدت سه سال دیگر تمدید کرد.
مقرر شد مأموریت آنروا تا ۳۰ ژوئن سال ۲۰۲۳ ادامه یابد این تصمیم با ۱۶۹ رای مثبت، ۹ رای ممتنع به تصویب رسید. در این رای گیری تنها آمریکا و اسرائیل با این تصمیم مخالفت کردند.
صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، گفت:: رای اکثریت قریب به اتفاق مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از تمدید فعالیتهای آنروا بیانگر اجماعی سیاسی در زمینه پیروزی مشروعیت بین المللی و شکست زور، افراط گرایی و باج خواهی سیاسی و مالی است.
وی افزود: فلسطین از همه کشورهای عدالتخواهی که به تمدید مأموریت آنروا - بدون ایجاد خللی در بند ۱۱ قطعنامه ۱۹۴ که به بازگشت آوارگان فلسطینی و جبران خسارت آنها تاکید دارد -رای دادند، تشکر میکند.
سلیم الزعنون رئیس شورای ملی فلسطین نیز تاکید کرد: فلسطین در مقابل ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی که در مقابل حقوق فلسطینیان قرار گرفته اند، مقاومت کرد.
الزعنون با صدور بیانیهای گفت: جهان در مقابل طغیانگری آمریکا و تمکین نکردن آن در برابر قوانین بین المللی و قطعنامههای سازمان ملل، به ویژه مواردی که مربوط به شهرک سازیها و مسئله آوارگان فلسطینی حل و فصل و مسئله است -، با ۱۷۰ رای موافق به تمدید فعالیتهای آنروا ایستاد.
از سوی دیگر احمد مجدلانی دبیرکل جبهه مبارزات مردمی فلسطین و عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین، نیز گفت: تمدید ماموریت آنروا سیلی محکمی به رژیم اشغالگر اسرائیل و دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تاییدی بین المللی بر حق مردم فلسطین برای بازگشت و حق تعیین سرنوشت است، زیرا آنروا خود شاهدی بر مشکلات ودرد ورنجهای آوارگان فلسطینی است.
جبهه دموکراتیک فلسطین نیز از تمدید ماموریت آژانس امداد و اشتغال آوارگان فلسطینی استقبال و اعلام کرد: این اقدام در واقع حمایت از موضع میلیونها آواره فلسطینی و عزم و اراده آنهاست. همچنین این اقدام به مثابه قدردانی از قوانین بین المللی است که حق شهروندان فلسطینی را در داشتن زندگی خوب بر اساس قطعنامه ۱۹۴ تضمین میکند.
جبهه دمکراتیک فلسطین همچنین این تصمیم را ضربه بسیار محکمی به دولت دونالد ترامپ، دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل و "معامله قرن" توصیف کرد. این مسئله همچنین ضربه محکمی به تلاشهای خصمانهای است که برای منحل کردن آژانس و انتقال خدمات آن به کشورهای میزبان وزمینه سازی برای حذف حق بازگشت آوارگان فلسطینی در جریان بوده است.
جنبش مقاومت فلسطین «حماس» نیز از تمدید فعالیتهای آنروا استقبال و تأکید کرد که حمایت از آنروا و ادامه فعالیت آن بسیار مهم است تا همه آوارگان فلسطینی به سرزمینها و خانههای خود که از آنجا مجبور به مهاجرت شدند بازگردند و مشکلات و درد و رنجهای آنها به پایان برسد.
اتحادیه عرب به نوبه خود نیز از این تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرد و آن را پیروزی برای قوانین بین المللی وحقوق آوارگان فلسطینی دانست.
سعید ابوعلی، معاون دبیر کل اتحادیه عرب در امور فلسطین و مناطق عربی اشغالی، تأکید کرد که این رأی اکثریت قاطع، نشان دهنده قدرت حمایتهای سیاسی است که آنروا از آن مطابق دستورالعملی که در قطعنامه ۳۰۲ به آن داده شده، برخوردار است، این رای قاطع بیانگر حمایتهای بین المللی از راه حل عادلانه برای موضوع آوارگان فلسطینی مطابق با قطعنامه ۱۹۴ است.
وی تأکید کرد این پیروزی که بر اساس آن مأموریت این آژانس تا ۳۰ ژوئن سال ۲۰۲۳ تمدید شد دلیلی بر این مطلب است که همه دنیا در کنار مردم فلسطین، حقوق تاریخی و عدالت آنها ایستاده اند.
وی همچنین ضمن قدردانی از کشورهایی که با این تصمیم تاریخی موافق بودند، از جامعه جهانی خواست تلاش مضاعفی برای اجرای تصمیمات خود در مورد مسئله فلسطین و فشار بر مقامات رژیم اشغالگر داشته باشند تا زمینه برای نجات راه حل دو کشوری و دستیابی به یک صلح عادلانه مطابق با قوانین بین المللی و تصمیمات مربوط به مشروعیت بین المللی فراهم شود.
از سوی دیگر اردن هم از این تصمیم استقبال کرد به طوری که ضیف الله الفایز، سخنگوی وزارت امور خارجه و امور مهاجران اردن، گفت: تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای تمدید ماموریت آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل، حمایت از حق آوارگان فلسطینی برای زندگی با عزت و شرافتمندانه است.
الفایز گفت: تمدید ماموریت آنروا با اکثریت آرا بیانگر تایید مجدد موضع صریح و شفاف بین المللی در مورد اهمیت آژانس و ادامه فعالیت و مسئولیت آن در قبال میلیونها آواره فلسطینی است. همچنین این مسئله حمایت از حق آوارگان فلسطینی برای زندگی شرافتمندانه است، این در حالی است که مسئله فلسطین یکی از بحرانهای دوره کنونی است که باید مطابق با قوانین بین المللی به ویژه قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل برطرف شود.