وی گفت: در جریان برخی تصمیمات، واردات برخی از اقلام مانند شکر و برنج بیش از نیاز یک ساله کشور بوده که این موضوع به تولید کشور ضربه میزند.
کشاورز افزود: البته میان واردات فناوری و کالا باید تفاوت قائل شد، صنعت کشاورزی کشور باید به روز باشد و لزوم آن، تبادل علم و دانش و فناوری روز است، ضمن اینکه توسعه فناوری در کشاورزی موجب افزایش بهره وری است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: به هیچ عنوان کشت بذر تراریخته در کشور نداریم و واردات محصولات تراریخته نیز قوانین خاص خود را دارد.
کشاورز با بیان اینکه نسبت به محصولات ترازیخته نظر مثبت یا منفی ندارم افزود: در حوزه محصولات کشاورزی معتقدیم که باید کالاهای نهایی با ارز نیمایی و کالاهای واسطه که در تولید استفاده میشوند با ارز دولتی وارد شوند.
وی با اشاره به احتمال تغییر قیمت خرید تضمینی گندم گفت: در حال حاضر چنین موضوعی در دستور کار دولت نیست و قیمت قبلی به قوت خود باقی است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از گندم کاران باید تشکر ویژه کرد چرا که با از خود گذشتگی کشت خود را با ارزانترین قیمت در اختیار مردم قرار میدهند.
کشاورز با اشاره به رشد پنج درصدی تولید محصولات کشاورزی در سال جاری گفت: با توجه به بارندگیها و فراوانی آب در سدها، رکورد تولید برنج امسال شکسته شده است.
وی تاکید کرد: جبهه تولید باید تقویت شود و شعار من برای آینده کشاورزی کشور " تقویت تولید پایدار، امنیت غذایی و ترویج و توسعه فضای کسب و کار" است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه البته همه اینها باید با مدنظر قرار گرفتن کمبود آب در کشور انجام شود، گفت: حرکت باید براساس برنامه و یک مدل فرآیندی باشد به گونهای که از ابتدا تا انتهای طرح با جزییات دیده شود ضمن اینکه کار مقطعی، پاسخگو نیست.
کشاورز با اشاره به اینکه الگوی کشت کشاورزی در حال نهایی شدن است افزود: باید نظام تولید قراردادی در محصولات کشاورزی جایگزین شرایط فعلی و به گونهای برنامه ریزی شود که شاهد این نباشیم که در مقاطعی تولیدات کشاورزان روی دست شان بماند یا در مقطعی برخی محصولات کشاورزی در بازار نایاب شود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید تولید بر مبنای تقاضا صورت گیرد و با کشاورزان براساس تقاضا قرارداد بسته شود تا از هدر رفت منابع کشاورزی جلوگیری گردد.
وی با بیان اینکه خود اتکایی در حوزه تولید گندم ادامه مییابد افزود: در خصوص دانههای روغنی، جو و پنبه نیز برنامه ریزیهای بسیار مناسبی شده تا در این حوزه نیز کشور با افزایش تولید به خوداتکایی برسد.
کشاورز طرح صیانت از جنگلها و حفظ کاربری زمینهای کشاورزی را خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: این موضوع باید با جدیت دنبال شود.
وی افزود: راه برون رفت از چالش ها، تقویت تحقیقات است و باید با افزایش بهره وری و با هزینهای کمتر، محصولات را تولید کند.
کشاورز ادامه داد: در زمینه شیلات طی سالهای اخیر ظرفیتهای جدیدی مانند پرورش ماهی در قفس ایجاد شده که تقویت آن باعث ایجاد شغل در این زمینه نیز میشود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات مورد نیاز در حوزه آب و خاک نیز گفت: باید فرسایش خاک به حداقل برسد و در حوزه آبیاری نیز روشهای جدید برای آبیاری به کار گرفته و رابطه آب، خاک و گیاه و اقلیم به درستی برقرار شود.
کشاورز اضافه کرد: تصدی گری در امر کشاورزی باید کاهش یابد و بسیاری مسئولیتها به بخش خصوصی واگذار شود البته این موضوع به معنی رهاسازی نیست بلکه به این معناست که جامعه کشاورزی در تصمیم گیریهای حوزه کشاورزی، بیش از پیش دخیل شوند.
وی گفت: از حضور جوانان و شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی به شدت استقبال میکنیم ضمن اینکه شرکتهای دانش بنیان میتوانند بسیاری از مشکلات و کمبودهای بخش کشاورزی را حل کنند.
کشاورز با اشاره به تصمیم کشور عراق برای جلوگیری از واردات ۱۷ قلم محصولات کشاورزی تاکید کرد: اطلاع دقیقی نداریم که این ممنوعیت واردات تنها مربوط به ایران است یا شامل کشورهای دیگر نیز میشود ضمن اینکه این موضوع توسط وزارت خارجه کشور باید بررسی شود، البته هر کشوری بنا به شرایط خود میتواند برای واردات تصمیم بگیرد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تفاهم نامه اوراسیا برای حوزه صادرات کشور فضای جدیدی است که میتواند تجارت را رونق دهد و امکان صادرات پایدار برای ایران ایجاد کند ضمن اینکه شکنندگی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی را نیز از بین ببرد.
کشاورز تاکید کرد: انباشت دام در مورد گوساله وجود دارد و در حال رایزنی هستیم که با خرید تضمینی، این مشکل دامداران را حل کنیم چرا که ادامه این روند ممکن است باعث طغیان برخی بیماریهای دامی شود.
وی با اشاره به اینکه تنها در گیلان و مازندران از کشت برنج حمایت میشود افزود: برای افزایش تولید برنج برنامه خاصی تبیین شده که با رویکرد فناوریهای جدید و توسعه مکانیزاسیون تا ۷۰ درصد نیاز کشور در داخل برآورده شود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: تاکنون معرفی وی به مجلس برای تصدی گری پست وزارت قطعی نشده و در این حوزه رئیس جمهور تصمیم نهایی را میگیرد.