به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی العهد با اشاره به تحریف وقایع عراق در گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل در عراق نوشت: پلاسخارت عمدا تحویل گزارش خود را تا زمان انتقال ریاست شورای امنیت به آمریکا به تعویق انداخته است تا واشنگتن بتواند با استفاده از قطعنامههای سازمان ملل با باج گیری از عراق از این کشور امتیازهای سیاسی بگیرد.
برخی محافل پارلمانی و سیاسی عراق از ماهیت تحرکات جنین پلاسخارت فرستاده ویژه سازمان ملل در عراق و موضع گیریهای وی در خصوص وقایع اخیر اعلام نارضایتی کردند، به ویژه اینکه وی در گزارشی که هفته پیش به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد در برخی موارد واقعیتها را تحریف کرده بود.
این محافل تاکید کردند: تحرکات و موضع گیریهای فرستاده ویژه سازمان ملل در مواردی با زیاده روی همراه بوده است و وی گزارشهای نادرستی درباره موضع گیریها و اطلاعات موجود ارائه کرده که به جای حل و فصل مسائل، آن را پیچیدهتر کرده است. البته شاید این موضوع با دیدگاه پلاسخارت درباره قانون جدید انتخابات که در پارلمان به بررسی گذاشته شده است، مطابقت داشته باشد.
به گفته نمایندگان پارلمان، نماینده پلاسخارت بعنوان کارشناس ناظر، در همه جلسات رایزنیهای پارلمانی درباره اصلاح قانون انتخابات حضور داشت و در ریزترین مسائل مداخله کرد تا دیدگاه سازمان ملل را تحمیل کند که اساسا دیدگاه آمریکا و انگلیس است و تا حدود زیادی با مطالبات معترضان اصلاح طلب همخوانی ندارد.. نحوه تعامل پلاسخارت با هیئت رئیسه پارلمان از موضع بالا به پایین است، گویی سازمان ملل بالاترین مقام تصمیم گیرنده درباره مسائل عراق است، در حالی که نقش وی تنها به مشاوره دهی محدود میشود.
برخی ناظران تاکید میکنند: علت نارضایتی شدید از پلاسخارت و تیم وی این است که مداخلات و دستوراتی که وی دیکته میکند و زیاده رویهای او این احساس را به وجود میآورد که اقدامات او به عزت و حق حاکمیت کشور آسیب میزند و مطالبات مردمی را برآورده نمیکند.
در گزارشی که چند روز پیش پلاسخارت به شورای امنیت ارائه کرد، به بسیاری از وقایع از جمله آتش زدن کنسولگری ها، تعطیلی اجباری مدارس و دانشگاه ها، آتش زدن و تخریب بسیاری از مراکز تجاری و ساختمانهای دولتی و ابعاد مثبت اقدام نیروهای امنیتی به کنار گذاشتن سلاح، اشارهای نشده بود. پلاسخارت اطلاعات موثقی را نادیده گرفت که حاکی از دست داشتن طرفهای خارجی در اقدامات خشونت آمیز و دخالت مستقیم در امور داخلی عراق با هدف برهم زدن ثبات و ایجاد ناامنی در این کشور بود.
جالب اینکه گزارش هیئت سازمان ملل در عراق و اقدامات رئیس آن که در راستای موضع گیری نادرست دیگر کشورها بود، به ویژه آنچه که در بیانیه مشترک سفارت انگلیس، فرانسه و آلمان در عراق پس از دیدار سفرای این کشورها با نخست وزیر عراق منتشر شد، با استناد به مواضع پیشین یا بدون در نظر گرفتن همه واقعیتها تنظیم شد.
این بیانیه نشانگر دخالت آشکار در امور داخلی عراق بود که البته مداخله اعضای دائم شورای امنیت پس از تحویل گزارش پلاسخارت را نیز باید به این دخالتها افزود، به طوری که درک مواضع و رویکردهای سیاسی برخی از طرفهای مهم جامعه بین الملل نیاز به دقت و بررسی چندانی ندارد.
لازم به ذکر است گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل و بیانیه ۳ سفارت فرانسه، انگلیس و آلمان در عراق همزمان با حملات رسانههای خارجی و عربی ارائه شد و هدف از آن تحریف واقعیتها و وارونه جلوه دادن وقایع عراق بود، به طوری که مقامات دولتی محکوم شدند و ابعاد منفی راهپیماییها و دست داشتن برخی کشورها، از جمله آمریکا، انگلیس، اسرائیل، امارات و عربستان در فتنه انگیزی و ایجاد ناآرامی در جامعه عراق نادیده گرفته شد.
منابع ویژه تاکید کردند محور دیدار بلاسخارت با برهم صالح رئیس جمهور عراق، اقدام برخی علیه گزارش وی بود، به طوری که وی از صالح خواست وارد عمل شود و به دولت عراق بقبولاند از قصد خود برای اعتراض رسمی به این گزارش منصرف شود.
این منابع بر این باورند پلاسخارت عمدا گزارش خود را در زمان مقرر تحویل نمیدهد و این کار را تا زمان انتقال ریاست شورای امنیت به آمریکا به تعویق انداخته است و همین نشان میدهد وی احتمالا همدستانی دارد تا واشنگتن بتواند با استفاده از قطعنامههای سازمان ملل با باج گیری از عراق، از این کشور امتیازهای سیاسی بگیرد.
این اطلاعات و افزون بر آن تحریمهای اخیر وزارت خزانه داری آمریکا علیه برخی شخصیتهای عراقی، تنها نشانگر اعمال فشار، باج خواهی و چانه زنی است و اینها همه در چارچوب واکنشهای کشورهای منطقه و ماهیت نقش منفی آمریکا و اسرائیل و طرفها و قدرتهای منطقهای است که با آنها در ارتباطند.