پخش زنده
امروز: -
خُرّ و پف در خواب به قلب، مغز و ریه آسیب میزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر علمی کنگره ملی علم خواب گفت: آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب به اصطلاع عامیانه به آن خر و پف و خرناس کشیدن می گویند کیفیت خواب را پایین میآورد و از سوی دیگر اکسیژن خون با هر وقفه تنفسی پایین افتاده و به قلب و عروق و مغز و ریه آسیب میزند.
دکتر مهناز امینی افزود: در این اختلال هوا به راحتی از مجاری تنفسی، حلق و حنجره عبور نمیکند به طوری که ممکن است برای مدت 10 ثانیه تنفس قطع شود و خون به مغز نرسد.
وی ادامه داد: آپنه خواب یکی از اختلالات شایع خواب به شمار می رود و در مردان شیوع بالایی دارد و بر طبق جدیدترین آمارها از هر دو مرد، یک نفر به این عارضه مبتلاست و بر پایه همین تحقیقات از هر پنج تا 6 زن یک نفر به آپنه خواب مبتلا است.
وی اضافه کرد: کاهش حافظه، خستگی و خواب آلودگی، مشکلات عصبی، استرس، اضطراب و افزایش فشار خون از جمله عوارض ناشی از وقفه تنفسی است.
دبیر علمی کنگره ملی خواب گفت: تشخیص و درمان آپنه خواب در کلینیکهای خواب انجام میشود که اکنون دو کلینیک خواب در بیمارستانهای امام رضا (ع) و ابن سینای مشهد و دو کلینیک نیز در بخش خصوصی شهر مشهد در این زمینه فعال است.
امینی افزود: شروع به کار کنگره سه روزه علم خواب در 27 آذر امسال است و در این کنگره بیش از ۱۵۰ نفر از متخصصان فعال در حیطه خواب شامل حوزههای روان پزشکی، مغز و اعصاب، ریه، طب کار، طب سنتی و پرستاری، روان شناسی، معارف و حتی رشتههای مهندسی حضور خواهند داشت.
وی گفت: 100 مقاله به دبیرخانه کنگره مزبور ارسال شده است، بیخوابی، پرخوابی، اختلالات حینخواب، بدخوابی، ساعت بیولوژیک بدن، اختلال حرکتی بدن، خواب در سالمندان، خواب در کودکان و بهداشت خواب از جمله محورهای این مقالات است.
یک متخصص طب کار و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: مدت خواب طبیعی بین هفت تا هشت ساعت است و بدن انسان با میزان نور دریافتی خواب خود را تنظیم میکند.
دکتر لحیا افشاری افزود: کمبود خواب در کودکان باعث کند شدن هورمون رشد و در بزرگسالان باعث کاهش ترمیم عضلانی می شود بنابراین باید به خواب اهمیت ویژه داده شود.
وی اظهارکرد: بیخوابی در زنان شایع تر از مردان است و مشکلات بیخوابی بر روی روند فعالیت روزانه و سطح کارایی فرد تاثیرگذار است بنابراین بهترین راه درمان، آموزش بهداشت خواب است.
افشاری بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای امسال دانشجوی فلوشیپ خواب (فوق تخصص خواب) جذب کرده است و همچنین ایجاد تشکل مردم نهاد برای حمایت از بیماران خواب و اختلالات مربوطه از دیگر اقدامات در حال انجام است.