به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ فرماندار رودسر در بخش گفتگوی ویژه خبری ساعت 20 شبکه باران در خصوص تعطیلی کارخانه کمپوست رودسر گفت : این کارخانه سال 94 به بهره برداری رسید و چون به صورت ناقص تحویل داده شد که پس از حدود 2 سال فعالیت تعطیل و زباله به تدریج در محوطه این کارخانه انباشته شده است.
حسین اسماعیل پور افزود : بهره بردار اصلی این کارخانه تعیین تکلیف شد اما مشکل حقوقی با پیمانکار کارخانه کمپوست هنوز باقی است که باید حل شود.
وی با اشاره به اینکه با انباشته شدن زباله در محوطه کارخانه کمپوست رودسر ، این شهرستان سال هاست که با مشکل مدیریت پسماند درگیر است اضافه کرد : برای حل این مشکل ابتدا باید همه زباله ای که در این مکان انباشته شده پاکسازی کرد ، یا زباله ها در زمین دفن شود و یا با استفاده از تکنولوژی این کارخانه تفکیک و ساماندهی شود.
فرماندار رودسر با بیان اینکه کارخانه کمپوست این شهرستان باید استانداردسازی شود تا پاسخگوی نیاز رودسر و حتی شهرستان املش باشد افزود : خدمات رسانی برای جمع آوری زباله های روستاهای رودسر را به تدریج پس از آموزش دادن به روستاییان قطع می کنیم و برای این کار از روستای شیرمحله به عنوان روستای پایلوت آغاز کردیم.
حسین اسماعیل پور افزود : در اجرای این طرح ، یک لوله بتونی در حیاط هر خانه نصب می شود و روستاییان زباله های تر را لایه یه لایه با شن و ماسه انباشته می کنند که پس از گذشت 3 ماه تبدیل به کود می شود.
وی اضافه کرد : در رودسر به برخی آپارتمان نشین ها آموزش داده شده که برای مدیریت پسماند ، هیچ زباله ای را بیرون خانه نگذارند اما سال ها طول می کشد تا این فرهنگ همه گیر شود.
فرماندار رودسر افزود : یک شرکت در رودسر از زباله مصالح ساختمانی نظیر بلوک تهیه می کند که با وجود وزن کم بسیار مستحکم است.
حسین اسماعیل پور در ادامه از رفع مشکلات ارتباطی روستای سیل زده کاکرود رودسر خبر داد و گفت : برای ساماندهی رودخانه این روستا 12 شرکت طرح های خود را پیشنهاد کردند که یکی از این طرح ها پذیرفته شد و قرار است دهانه پل بر روی رودخانه روستا و گابیون بندی دیواره رودخانه با 6 و نیم میلیارد تومان اعتبار بازسازی شود که هم اکنون 50 درصد پیشرفت کار دارد.
وی گفت : واقعیت این است که بخشی از یک کوه ریزش کرده و بخش های زیادی از زمین ها را از بین برده ، درنتیجه مردم مجبور به جابه جایی باغ های فندق خود شدند که باید مشکلات حقوقی پیش آمده در این خصوص را برطرف کنیم.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری های تابعه گیلان نیز در گفتگوی تلفنی با گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران از نقص فنی و مشکل حقوقی کارخانه کمپوست به عنوان دلایل تعطیلی این کارخانه یاد کرد و گفت : پیمانکاری که این کارخانه را ساخت بر اساس استانداردهای تعیین شده عمل نکرد و این طرح گرانقیمت در حال حاضر غیرفعال مانده است.
پویا شهشهانی با اشاره به اینکه پس از تعیین تکلیف پیمانکار ، بصورت رسمی برای راه اندازی مجدد کارخانه کمپوست روسر دست بکار می شویم اضافه کرد : کارخانه کمپوست رودسر به عنوان چالشی ترین طرح مدیریت پسماند گیلان جز 11 طرح اولویت دار استان است که در صورت تامین اعتبار ، دورنمای بسیار خوبی دارد و نیازمند تلاشی سخت است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای گیلان ، نظیر رشت ، آستارا ، کیاشهر تفکیک زباله از مبدا روند مثبتی دارد اضافه کرد : زباله گردها حجم زباله را در مبدا کاهش می دهند و برخی از این زباله ها را به چرخه طبیعت بازمی گردانند که این به حفظ پایدار محیط زیست کمک می کند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری های تابعه گیلان گفت : از پارسال تاکنون کار مطالعاتی نصب اپلیکیشن را برای شهرداری ها انجام دادیم تا در این طرح علاوه بر اینکه زباله های خشک از شهروندان دریافت شود ، زباله گردهای دوره گرد نیز با شهرداری ها همکاری کرده و زباله ها را از سطح شهرها جمع آوری کنند تا درآمد پایداری عایدشان شود.