پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران: مدیریت منتهی به افزایش قیمت مسکن به حاشیه نشینی دامن میزند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی شهردار تهران امروز به همراه محسن هاشمی رئیس و اعضای شورایشهر و مهدی جمالینژاد معاون وزیر و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای شرکت در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی که با میزبانی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران و همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برگزار شد، در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد حضور یافت.
وی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه در آموزههای فرهنگی ما ساعتی تفکر فراتر از ۷۰ سال عبادت دانسته شده است، گفت: امکان بررسی مسیرهای طیشده و تجدیدنظر در آنها آنقدر تاثیرگذار بوده که این گزاره در بخشی از فرهنگ ما ثبت شده است.
حناچی افزود: پژوهشهای کاربردی و استفاده از آنها برای تصمیمسازی و تصمیمگیریهایی که در حوزه مدیریت شهری با آن مواجهیم، حیاتی است؛ به سهم خودم و به نمایندگی از همکارانم از برگزارکنندگان این رخداد مهم تشکر میکنم.
شهردار تهران اظهار داشت: امروزه با دانشگاههای نسل سوم مواجهیم که کارآفرینی میکنند و نتایج آموزش و پژوهش و مطالعاتشان مستقیم بر حوزه کارآفرینی تاثیر دارد، با یک قدم عقبتر به دانشگاههایی با اهداف پژوهش میرسیم و قبل از آن نیز دانشگاههایی با هدف آموزش فعالیت میکردند و امروز باید کاری کنیم که مراکز آموزشی و پژوهشیمان با رویکرد پژوهشی در مسیر کارآفرینی پیش روند.
وی یکی از بزرگترین مزیتهای کشورمان ایران را جمعیت جوان تحصیلکرده و آماده اشتغال دانست و افزود: شهرداریها بیشترین نقش را در فضای کسبوکار دارند، شهرداریها میتوانند بهعنوان یک شتابدهنده قوی به استارتاپها و نیروهای خلاق و جوان که هستههای کوچک علمی و حرفهای دارند، کمک کنند.
شهردار تهران اظهار داشت: میتوانیم فضای کسبوکار خوبی برای نیروهای جوان آماده کنیم، به همین خاطر در همایش تهران هوشمند که هفته گذشته همینجا در برج میلاد برگزار شده بود، علاوه بر معرفی خدمات دهی استارتاپها و شرکتهای جوان، دستگاههای مختلف نظام مدیریت شهری حضور داشتند تا مشکل هایشان را عنوان کنند و از شرکتهای جوان کمک بگیرند؛ هر حوزه به تناسب ماموریتهایش معضلات خود را مطرح کرد تا گروههای جوان پاسخی برای آنها بیابند، انشاءالله بزودی لایحه حمایت از شرکتهای نوپا و استارتاپها را نیز به شورایشهر ارایه میکنیم.
شهردار تهران هدف این کار را درگیر کردن پژوهشهای در حال انجام با مشکلات ملموس و واقعی دانست که در شهرها با آنها مواجهیم و ادامه داد: در بسیاری از حوزههایمان اعتبارات قابلتوجهی را برای مطالعات و پژوهش در نظر میگیریم، باید کاری کنیم تا در این شرایط سخت مالی بتوانیم حداکثر بهرهوری را از مطالعات و پژوهش داشته باشیم.
وی گفت: در حوزه مدیریت شهری به خلاقیت، نوآوری، آیندهپژوهی و آیندهنگری نیازمندیم، امروز در شهرهای جهان خودروهای پاک مطرح میشود و نگاهها به گرم شدن زمین و افزایش آلایندهها و تاثیر آنها بر سلامت شهروندان است؛ با این نگاه شاید در دهههای آتی دیگر فروش هیدروکربنها به عنوان یک مزیت تلقی نشود؛ با این نگاه به سمت خودروها و مسیرهای پاک هدایت میشویم. یکی از مهمترین فواید خلاقیت و نوآوری این است که اقدامات پربازده را با هزینههای کم خواهیم داشت.
وی با اشاره به تصویری از شهر تهران در نمایشگر سالن همایشها که محله ولنجک را نشان میداد، تصریح کرد: تصور کنید که هر کدام از ساختمانهای منطقه ولنجک میتوانست حداقل ۱۵ طبقه کوتاهتر از این باشد، متاسفانه ما به گونهای شهر را اداره کردیم که نیازمند این کارها بودیم و این میسری نبود، جز با ذبح شهرسازی.
حناچی تاکید کرد: شیوه مدیریت ما در افتراق بین فقر و غنا بسیار تأثیرگذار است، معتقدم که مسایل پیشآمده در یک ماه گذشته ریشه در فقر دارد؛ هر عامل دیگری هم که به فاکتورهای این رخدادها اضافه شود، روی بستر فقر میتواند پیش برود. شیوه ما در اداره شهرها میتواند به کنترل فقر کمک کند، یا بر افزایش میان فقر و غنا بیفزاید.
وی افزود: باید نحوه اداره امور شهرهایمان را متعادل کنیم و این مهم میسر است، داشتن چشمانداز و حرکت براساس برنامه، نقشه و هدف ما خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه نحوه مدیریت ما در شکلگیری مناطق حاشیهای بسیار تأثیرگذار است، اظهار داشت: اگر مدیریت ما منتهی به افزایش قیمت مسکن شود، حاشیهنشینی هم افزایش پیدا خواهد کرد و این پدیده نتایج پرهزینهای به بار میآورد.
حناچی گفت: به همین خاطر ۲ لایحه با همکاری دولت در مجلس مطرح است که امیدواریم نقطه عطفی برای یک الگوی تحول در همه شهرهایمان باشد، نفع این اتفاق به همه مردم شهر خواهد رسید و فقط یک تعداد محدود از آن بهرهمند نخواهند شد. همه باید در تحقق این سرنوشت خوب تلاش کنیم.
شهردار تهران یکی از مهمترین نتایج اقدام براساس مطالعات پژوهشی را کمهزینهتر و پربازدهتر بودن طرحها خواند و توضیح داد: ما در تهران طرحهایی داشتیم که چندین سال ۲۰ درصد بودجه شهرداری را به آنها اختصاص دادیم، اما اگر بپرسیم چقدر در افزایش کیفیت زندگی تأثیرگذار بودند، پاسخ منفی خواهد بود؛ و به عکس طرحهای کمهزینهتر و پربازده نیز بودهاند؛ مثل طرحهایی که براساس نگاه توسعه حوزه قلمرو عمومی توسعه پیدا میکنند؛ میدانگاه هفتتیر با هزینهای کمتر از ۴ میلیارد تومان توسعه پیدا کرد.
حناچی، شهردار تهران
تغییر و تحول در شهرداری تهران دائمی است
شهردار تهران در واکنش به احتمال تغییر تعدادی از مدیران شهری گفت: تغییرها، طبیعی و تغییر و تحول در شهرداری تهران دائمی است.
پیروز حناچی در حاشیه اين مراسم که امروز در برج میلاد برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران درباره مقایسه سهم پژوهش از بودجه شهرداری در مقایسه با بودجه کل کشور گفت: سهم پژوهش در بودجه کل کشور نسبت به تولید ناخالص ملی ۵۷ صدم درصد است که در شهرداری تهران این میزان دو درصد است، اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته این رقم کم است به ویژه اینکه در دورههایی هم به ۱.۵ درصد نزدیک شده ایم.
وی ادامه داد: با این وجود، تلاش میکنیم این میزان بیشتر شود چراکه اگر بخواهیم در امر پژوهش به خصوص پژوهشهای کاربردی تحول ایجاد کنیم باید بیشتر از این هزینه کنیم.
شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره برخورد نکردن شهرداری با خودروهای متخلف که یکی از مدیران وزارت کشور آن را مطرح کرده بود، گفت: من در این زمینه نامهای دریافت نکرده ام، پس از بررسی در این مورد صحبت خواهم کرد.
حناچی در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییر معاون امور مناطق آن هم در شرایطی که قرار بود در راستای کوچک سازی تشکیلات شهرداری این سمت حذف شود، عنوان کرد: هر زمان که این انتصاب انجام شد، این سوال را بپرسید.
وی درباره احتمال تغییر معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز گفت: ما در شهرداری به طور دائم در حال تغییر و تحول هستیم و هر جا که این تغییر لازم باشد، آن را انجام خواهیم داد.
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که چه تعداد از آثار «یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری» استفاده میشوند، بیان کرد: اگر این پژوهشها از جنس کاربردی باشد، تلاش میکنیم تا از ظرفیت آنها استفاده کنیم؛ از میان ۳۵۰ اثر موجود باید بررسی کرد چه تعداد از آنها این شرایط را دارند؟ البته از آنجا که ما تمام این پژوهشها را سفارش نداده ایم طبعا تمام پژوهشها چنین ویژگی را ندارند، اما به هر حال برگزاری چنین جشنوارههایی موثر است.
وی درباره «شفافیت حقوق مدیران شهرداری» نیز گفت: ما جزو اولین دستگاههایی هستیم که این اطلاعات را اعلام کردیم و تلاش میکنیم این دادهها واقعی باشد.
شهردار تهران در ادامه درباره جلسهای که با اعضای شورای عالی استانها برگزار و هدایایی که به رسم یادگار داده شد، در پاسخ به سوال خبرنگاری که این اقدام را دارای شائبه انتخاباتی دانست، گفت: رقم هدایایی که گفته میشود، رقم دقیقی نیست، طبیعی است زمانی که اعضای شورای عالی استانها را به اراضی عباس آباد دعوت میکنیم هدایایی هم میدهیم، این اقدام مرسوم است و وقتی ما هم به استانها میرویم این اتفاق میافتد، به حاشیه کشاندن این مراسم کار زشتی است.
وی درباره پدیده حاشیه نشینی در تهران و وظایف شهرداری در این زمینه هم عنوان کرد: حاشیه نشینی از حوزه حریم شهر تهران خارج میشود و ما بر این موضوع کنترل نداریم، این بحث حاکمیتی است که توسط وزارت کشور به آن پرداخته میشود، به هر صورت این پدیده به خاطر کلان شهر بودن تهران است و ساماندهی آن در قالب یک هماهنگی ملی و محلی باید تعقیب شود.
محسن هاشمي، رئیس شورای شهر تهران
لزوم اثر بخشی پژوهشهای شهری
رئیس شورای شهر تهران گفت: در شهرداری تهران ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه پژوهش میشود، پس این تحقیقات باید اثربخش باشد.
محسن هاشمی در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی گفت: تحقیقات بنیادی (تجربی و مبانی) بیشتر برای کشف پدیدهها و افزودن مرز توسعه و دانش است و با این نوع از پژوهش و تحقیق قوانین اولیه کشف میشود و این نوع تحقیق در دانشگاهها انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: نوع دوم تحقیقات هم کاربردی است که برای رفع مشکل و برای رفع نیازهای بشر و برای بهبود اوضاع و حتی بهبود ابزارها انجام میشود.
محسن هاشمی گفت: این نوع تحقیق به بهبود کیفیت زندگی بشری منجر میشود و ما در شهرداری تهران از این نوع تحقیقات بیشتر داریم که هم درآمدزا و هم نتیجه بخش است و این نوع تحقیقات در بین پژوهشگران هم بیشتر علاقهمند دارد.
وی افزود: در کل شهرداری تهران حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای تحقیقات صرف میشود، اما تنها ده درصد آن در مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران هزینه شده است و ۹۰ درصد بودجه مربوط به پژوهش به صورت پراکنده در سایر بخشها و معاونتهای شهرداری تهران هزینه میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شهردار تهران به جای انجام تحقیقات و پژوهشهای پراکنده همه این پژوهشها را در مرکز مطالعات متمرکز کند.
وی ادامه داد: در طول برگزاری این یازده دوره جشنواره ۴۰ هزار پژوهش به مرکز مطالعات رسیده است و باید به افزایش و بهبود کیفیت عملکردمان در شهرداری تهران منجر شود.
محسن هاشمی گفت: ما ۶۷ هزار نفر نیرو در شهرداری تهران داریم که حدود ۹ هزار نفر آنها تحصیلات کارشناسی ارشد دارند و بیش از ۴۰۰ نفر هم مدرک دکتری دارند، اما اثربخشی این نیروی انسانی دانشمند را نمیبینیم.
الویری ،عضو شورای اسلامی شهر تهران
تولید علم در دانشگاه، فرصتی برای پیشبرد اهداف مدیریت شهری
عضو شورای اسلامی شهر تهران در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری بر فرصت تعامل دانشگاه و شهرداری در مدیریت شهر تاکید کرد.
مرتضی الویری با اشاره به اهمیت تحقیق و توسعه در پیشرفت کشورها گفت: امروز، علم و فناوری به عنوان یکی از عناصر اصلی رشد اقتصادی و عامل محرک رقابتپذیری معرفی میشود، میزان سرمایهگذاری در حوزه پژوهش برای گسترش فناوریهای نوین از جمله شاخصهای سنجش رشد و معیاری برای اندازه گیری توسعه یافتگی کشورهاست.
وی گفت: بر اساس آمار یونسکو هزینههای تحقیق و توسعه در ایران حدود ۰/۳۲ درصد از تولید ناخالص داخلی و این رقم در کشورهایی آسیایی مثل کره و ژاپن به ترتیب ۴.۲۲ درصد و ۳.۲۸ درصد است.
الویری افزود: کلانشهرها با پتانسیل بالای زیستپذیری و به عنوان مهمترین شهرهای آینده برای حفظ حیات و پویایی اقتصادی و صیانت از هویت و مدیریت خود به عنصر کلیدی پژوهش و نوآوری نیاز دارند، پژوهش و نوآوری حلقه اتصال حکمروایی شهری و کارآفرینی است و مدیرت شهری را توانمندتر میکند.
الویری همچنین اهمیت مطالعات شهری و نقش آن در برنامهریزی و مدیریت کلانشهرها را خاطرنشان کرد.
وي در این باره گفت: برنامهریزی و مدیریت کلانشهرها تنها به واسطه شناخت دقیق مسایل پیچیده شهری میسر است و هرگونه برنامهریزی بدون پژوهشهای علمی و عمیق محکوم به شکست است، بنابراین این مراکز تحقیقانی در کلانشهرها موتورهای محرک اصلی توسعه هستند و بر رشد اقتصادی تاثیرگذارند.
الویری همچنین به فرصتهای موجود برای تعامل شهرداریها با دانشگاه اشاره و تصریح کرد: شهرداریها علاوه بر استفاده از توان علمی خود قادرند از فرصت ویژهای که دانشگاهها به عنوان نهادهای اصلی تولید علم پیش پای آنها میگذارند، نیز برای پیشبرد اهداف خود بهره بگیرند، این تعامل میتواند به همافزایی و توسعه توانمندیهای مشترک در کاهش معضلات شهری بینجامد.
الویری کلانشهر تهران را مهد پژوهش و کسب علم در کشور خواند و تشریح کرد: آمار نشان میدهد که تهران ۱۱۵ مرکز علمی و دانشگاهی دارد که خود پذیرای يک میلیون محقق و دانشجو از سراسر کشور است، علاوه بر این تهران در سال گذشته میزبان بیش از ۱۰۰۰ همایش علمی و ۶۰۰ سخنرانی تخصصی بوده است.
وی گفت: حضور بیش از ۶۰ درصد شرکتهای دانشبنیان نوپا و ۴۵ درصد از کل شرکتهای دانشبنیان کشور در تهران حاکی از اهمیت جایگاه این شهر به عنوان بستر رشد علم و فناوری است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش پایانی از سخنانش شهرداری را کانون نظام نوآوری شهری و پیونددهنده شهروندان با بخشهای خصوصی و دولتی خواند.
جمالینژاد، معاون وزیر کشور
باید صادر کننده علم شویم
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری از ضرورت رجوع به دورانی گفت که ایران علم و اندیشه را صادر میکرد.
مهدی جمالینژاد گفت: رتبه دوم جهان را در میزان ذخایر اثباتشده گاز طبیعی، رتبه سوم جهان را در تولید گاز طبیعی، رتبه سوم در تولید نفت، رتبه شش در تولید برق از گاز طبیعی، رتبه یک در تولید فیروزه، رتبه یازده جهانی در فناوری هستهای، رتبه دو جهانی در فناوریهای سلولهای بنیادین و... را داریم و طی ۴۰ سال اخیر آمار دانشآموختگان زن ۱۷ برابر شده است.
او افزود: ظرفیتها بیبدیل است، اما چرا هنوز آسیبهای اجتماعی در شهرها و روستاهای ما حل نشده است. چرا هنوز گسل میان مدیران خدوم شهری و شهروندان را میبینیم؟ چرا در شهرهای کشورمان هنوز حاشیهنشینی و اشغال غیررسمی بیداد میکند؟ چرا قاطبه شهروندان برغم زحمات و دلسوزیهای زیاد مدیران شهریمان، اعتماد واقعی را ندارند؟ چرا هنوز آلودگی آب و خاک و هوا داریم؟ چرا نشست زمین داریم؟ کم شدن حس تعلق شهروندان به شهرها و محلات و روستاهایشان چرا کمتر شده است؟
جمالینژاد اولین خاکریز مطالبات مردم را شوراها دانست و تصریح کرد: تمام شوراها میتوانند در افزایش امنیت اجتماعی موثر باشند، اما چرا هنوز تاثیرگذاریشان قابلتوجه نشده است؟ من بهعنوان کسیکه با شهرداران و دهیاران معاشرت منظم دارم میبینم که در خط مقدم خدمترسانی به مردم سینه چاک کردهاند، اما چرا موثر نبوده است؟ پروژههای بیشماری که ساختهایم چه میزان در کاهش آسیبهای اجتماعیمان موثر بوده است؟
او گفت: از این چراها بسیارند. نیاز به بازنویسی و بازخوانی شهرها و اقداماتمان در آنها داریم و این بازخوانی و بازاندیشی حضور واقعی پژوهشگران را میطلبد. حدود ۲۵ سال است که در حوزه مدیریت شهری فعالم، احساسم این است که برغم زحماتی که پژوهشگران و مدیرانمان در حوزه پژوهش کشیدهاند، اکثر علوم و تحقیقات ما وارداتی است. میدانید علم تنها حوزهای است که در آن هیچ محدودیت زمانی و مکانی وجود ندارد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: پژوهش خارجی ارزشمند است، اما نباید صرفا وابسته به علم و تحقیقات خارجی باشیم. یقین بدانید آسیب وابستگی در حوزه علمی خطرناکتر از وابستگی به صنعت خارجی است. گذشتههای دور کشورمان را ببینیم؛ چه زمانی کشور رشد کرد؟ زمان ابوعلیسینا که صادرکننده و مرجع علمی بودیم؛ باید به دوران صادرات علم رجوع کنیم و برگردیم.
او ادامه داد: عزم جدی بهکار ببندیم برای درگیر کردن عشاق خدمت، برای درگیر کردن جوانان. مدیری که فقط به توان فیزیکی و قدرت بدنی اش فکر میکند یک مدیر جهانچهارمی است. مدیری که فقط از تخصص و مهارتش استفاده میکند جهانسومی است، اما مدیرانی که به تعمیق فکر و اندیشه و تحقیق و توسعه و دانایی و نوآوری و خلاقیت میاندیشند، مدیر جهاناولی هستند. به همین دلیل است که میگویند نرخ بازگشت سرمایه در امور صنعتی ۱۲-۱۰ درصد، در فناوریها ۴۰ درصد، در امور نظامی ۵۰ درصد و در تحقیق و توسعه، ۳ هزار درصد است.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دستبهدست هم دهیم تا حوزه علمی را به حوزه حکمتی تبدیل کنیم و فرزندان خوبی برای پدرانمان باشیم.
بوچانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران
شهرها و روستاها نباید آزمایشگاه مدیریت شهری شود
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران گفت: شهرها و روستاها نباید به آزمایشگاه مدیریت شهری تبدیل و طرح های توسعه روستایی کم اثر شود.
محمدحسین بوچانی در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی افزود: برای بازنگری به علم و پژوهش و تحقیق نیاز داریم و اغتشاش کالبدی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در محیط شهری و روستایی قابل کنترل است.
وی گفت: این جشنواره در تلاش است که اعلام کند فضایی برای دستاوردهای علمی و پژوهشی به طور جدی در خصوص مدیریت شهری وجود دارد و شاید این اجتماع به صورت جدی بتواند به دنبال دستاوردهای پژوهشی و علمی برود.
بوچانی تصریح کرد: کم توجهی به مسائل شهری هم میتواند در درازمدت مشکلات عدیدهای را بر فضای شهر تحمیل کند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران خاطر نشان کرد: در این جشنواره چهارهزار و ۱۰۹ اثر به مرحله نهایی راه یافته است که با آرایش علمی میتواند مسائل و مشکلات شهری و روستایی را حل کند.
در این جشنواره از پژوهشگران سراسر کشور در شهرداری ها، دانشجویان و حتی استادان دانشگاهها شرکت و آثار خود را در رابطه با تبیین بهتر مدیریت شهری و روستایی ارسال کردند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران:
شهرداری در تامین تجهیرات حمل و نقل عمومی باید حمایت شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران در یازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری گفت:: شهرداری تهران برای حل مشکلات حمل و نقل عمومی نیاز به تامین درآمدهای پایدار دارد.
سید محمود میرلوحی به ضرورت تجهیز خطوط مترو اشاره کرد و افزود: تهران به ۲۰۰۰ واگن نیاز دارد تا خطوط فعلی به حداکثر ظرفیت برسند.
وی با اشاره به نیاز حمل و نقل عمومی و مترو به روز رسانی، تجهیز و نوسازی ناوگان گفت: برای نمونه قیمت هر واگن ۱ میلیون یورو است که برای افزایش خطوط مترو نیز به بودجهای حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان نیاز است و در کنار آن، قیمت هر اتوبوس برقی سه میلیارد تومان است و ۳ هزار اتوبوس مورد نیاز ۹ هزار میلیارد هزینه دارد.
میرلوحی افزود: سالانه حدود ۱۰ هزار پروانه ساخت و ساز در تهران صادر میشود که در حالت خوشبینانه ۱۰ هزار میلیارد درآمد سالانه برای شهرداری ایجاد میکند، اما به جز این، شهرداری درآمد دیگری برای اداره شهر تهران ندارد.
رئیس کمیته تنظیم مقررات شورا به اهمیت درآمد پایدار در شورای شهر اشاره کرد و گفت: امروز شهرداری بدهی ۶۹ هزار میلیاردی دارد که ۳۰ هزار میلیارد آن مربوط به بدهی بانکی و ۲۰ هزار میلیارد مربوط به مترو است.
وی تاکید کرد: اگر به سمت ایجاد منابع پایدار نرویم همین شرایط بد ادامه پیدا میکند و باید با نوآوری، این مشکلات حل شود که یک مورد آن در زمینه سوخت است که باید در حمل و نقل عمومی مصرف شود یا مالیات بر ارزش افزوده که باید سهم بیشتری به شهرداری تعلق بگیرد.