پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر فضای مجازی موجبات ایجاد شغل برای بسیاری ازکاربردان در سراسر دنیا داشته ، یکی از همین شغلها و درآمد زایی ها رمال گری و طالع بینی در فضای مجازی مثل تلگرام و اینستا گرام است . این گزارش نگاهی به دنیای رمالان در فضای مجازی دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، خبرگزاری صداوسیما ، رمال ها وکف بین های دیروز که با رمل و اسطرلاب طعمه هایشان را به دخمه های زیر زمینی می کشاندند حالا با استفاده از فضای مجازی و راه اندازی پیج های رنگارنگ اینترنتی همچنان به دنبال طعمه می گردند. و کم نیستند مردمانی که به گمان خود بخت و آرزوهایشان را در ته فنجان قهوه ، کارتها و اسطرلاب و دعای رمالان فضای مجازی می بینند.
با یک جستجوی کوتاه در فضای مجازی ، تیترهای زیادی از مالباختگان همین پیج های رنگارنگ و طعمه های رمالان را خواهید دید، پیج های که با عناوین مختلف در تلاش هستند وسوسه راه های آسان برای مشکلات پیش پای شما قرار دهند از راهکارهای سنتی مثل استفاده از خرمهره و مهره مار و ناموس کفتار و موی پیشانی گرگ گرفته که می گویند بخت و اقبال می آوردتا روشهای جدید مثل فال قوه و فال تاروت و .... هزاران روش دیگر ، روشهای دیگری که شاید در همان روزهای نخست برای مشتری خوش آیند باشد اما در طولانی مدت چیزی جز ضرر مادی و معنوی نداشته است .
این در حالی است که فالگیری و رمالی علاوه بر دنیای واقعی در فضای مجازی نیز جرم است و با مرتکبان این نوع جرم برابر قانون برخورد میشود.
در بازخوانی یک پرونده ، یکی از متهمان که توسط پلیس دستگیر شده است مدعی است ،تعداد مشتریانش بیشتر از دو هزار نفربوده است .او گفته ، من از هر نفر بین سه تا پنج هزار تومان برای ویزیت اولیه میگرفتم و بعد با توجه به مشکلی که داشتند، پول اصلی را از آنها کلاهبرداری میکردم. من مدعی بودم به خاطر اعتقادات قوی مذهبی میتوانم هر مشکلی را حل کنم. مردم محله برای کوچکترین کار و اقدامی که انجام می دادند به سراغ من می آمدند اما همان سال ها پلیس متوجه فعالیتم شد و من را دستگیر کرد.
این متهم سابقه دار که یک بار دیگر به خاطر رمالی و دعانویسی و فعالیت در فضای مجازی شناسایی و دستگیر شده است درباره اتهامات جدیدش می گوید: بعد از آزادی از زندان با کمک همسرم یک پیج فیس بوک افتتاح کردیم و با ادعای اینکه نظر کرده ام و توانایی های خارق العاده ای دارم و می توان گره های کور زندگی آدم ها را باز کنم. به فعالیت پرداخته و موفق به کسب درآمدهای میلیونی از راه اغفال دختران و زنان جوان شدم.
آنچه مرور شد فقط یک روایت کوتاه یکی از هزاران رمالهای اینترنتی بود که به دام پلیس افتاده است.سایت های مختلفی در دنیای مجازی وجود دارد که تبلیغ رمالی و دعا نویسی می کند. رمال های امروزیتر پا را از این هم فراتر گذاشته اند و با راه اندازی پیج های متفاوت در اینستاگرام و استفاده از خدمات و قابلیت فضای مجازی برای طعمه های زود باورشان دام می گسترانند. تمام این شیادان از سادگی و زودباوری طعمههای خود نهایت بهره را میبرند؛ به همین دلیل است که پلیس مکرر هشدار میدهد مردم فریب این ادعاهای واهی را نخورند.
بنا بر هوشدار پلیس فتا ، مجرمین سایبری با تشکیل گروه و کانال در شبکه های اجتماعی موبایلی و تبلیغات فریبنده درصدد جذب مخاطبین خاص خود بوده و بدنبال شکار کاربران دارای مشکلات خانوادگی و روحی روانی می شوند.
این افراد رمال در این فضا با فروش انواع لوازم دعانویسی و جادوگری اقدام به تحصیل مال و کلاهبرداری از قربانیان خود نموده سپس با طرح عناوین (دعای ویژه بیماری ، دعای باز نمودن بخت) اقدام به دریافت مبالغ هنگفت و فروش لوازم جادو گری به کاربران متقاضی و مخاطبین خود می کنند.
بر اساس قانون، هر گونه اقدام به رمالی، جن گیری و فال گیری جرم می باشد و فردی که از این طریق مردم را در اثر عدم آگاهی فریب دهد و این کار را کسب و پیشه خود قرار دهد و پولی از این بابت بگیرد؛ طبق قانون، مجازات کلاهبردار را خواهد داشت که حبس از یک تا 7 سال و جزای نقدی خواهد بود.