پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی بر نقش مجمع عمومی مجالس آسیایی در تقویت پیوندهای کشورهای آسیایی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای علی لاریجانی پیش از سفر به ترکیه در جمع خبرنگاران و در فرودگاه مهرآباد، گفت: سفر هیات پارلمانی ایران به ترکیه برای شرکت در مجمع عمومی مجالس آسیایی است. رئیس مجلس افزود: در چند دهه اخیر کشورهای آسیایی جهش قابل توجهی در علم و فناوری، اقتصاد، تجارت و روشهای موثری در حل مسایل سیاسی داشتند که نمونههای آن را در سالهای گذشته میتوان دید.
وی گفت: به همین دلیل در این مجمع برای کشورهای آسیایی سازوکارهایی برای همکاریهای علمی و اقتصادی فراهم شده است. آقای لاریجانی تصریح کرد: در بین مجالس کشورهای آسیایی، مجمع عمومی مجالس آسیایی در سالهای اخیر تلاشهای خوبی برای همکاری در زمینههای تجاری، علمی و رایزنیها برای حل مسایل امنیتی فراهم کرده است. رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد: مجمع عمومی مجالس آسیایی با رویکرد جدید در قرن معاصر روش موثری در پیوندهای کشورهای آسیایی فراهم کند. آقای لاریجانی همچنین برگزاری این مجمع را فرصتی برای کشورهای عضو به منظور دیدار و گفتگو دانست و گفت: در این سفر و در گفتگو و رایزنی با روسای مجالس کشورهای آسیایی برای بهتر شدن شرایط اقتصادی کشور تلاش خواهیم کرد.
۷:۵۸ رئیس مجلس عازم ترکیه شد
رئیس مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش در صدر یک هیئت پارلمانی، تهران را به مقصد ترکیه ترک کرد. آقای علی لاریجانی در این سفر دو روزه علاوه بر شرکت در دوازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی، با برخی روسای مجالس کشورهای آسیایی دیدار و گفتگو خواهد کرد.
گردهمایی روسای مجالس کشورهای آسیایی نخستین بار به ابتکار مجلس بنگلادش تحت عنوان "انجمن مجالس آسیایی برای صلح (AAPP) در سال ۱۳۷۸ در داکا برگزار شد. از آن پس به ترتیب نشست دوم در سال ۱۳۷۹ در کامبوج، نشست سوم در سال ۱۳۸۱ در چین، نشست چهارم در سال ۱۳۸۲ در فیلیپین، نشست پنجم در سال ۱۳۸۳ در پاکستان، نشست ششم در سال ۱۳۸۴ در تایلند و نشست هفتم در سال ۱۳۸۵ در تهران برگزار شد.
در نشست تهران، پیشنهاد مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر اساسنامه و نام انجمن به تصویب رسید و AAPP به مجمع آسیایی (APA) تبدیل شد. از آن زمان تاکنون APA در مجموع ۱۱ مجمع عمومی برگزار کرده است که آخرین آن آذر ۱۳۹۷ در ترکیه با موضوع "افزایش رونق اقتصادی در آسیا" بود. مجمع عمومی مجالس آسیایی ۴۱ عضو دائمی و ۱۴ عضو ناظر دارد که جمهوری اسلامی ایران عضو دائمی آن است. در نشستهای مجمع عمومی علاوه بر سخنرانی روسای هیاتها و گزارش دبیرکل، گزارش کمیتههای دائمی و قطعنامههای پیشنهادی آنها ارائه و مورد تصویب قرار میگیرد و در پایان بیانیه نهایی مجمع قرائت و به تصویب میرسد.