نحوه استفاده صحیح از مواد غذایی کنسرو شده
قبل از مصرف کنسروها برای از بین بردن سم بوتولیسم قوطی کنسرو ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت: قرار دادن قوطیهای باز شده موادغذایی کنسرو شده روی شعله باعث بالا رفتن سرعت فعل و انفعالات شیمیایی بین ماده غذایی و جداره داخل قوطی میشود.
الهام بابا علی افزود:قبل از مصرف کنسروها برای از بین بردن سم خطرناک «بوتولیسم» احتمالی موجود در مواد غذایی کنسرو شده قوطیهای کنسرو دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.
کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه پس از باز کردن قوطی کنسرو محتویات آن به سرعت خارج و در ظرف دیگری ریخته شود، گفت: ممکن است ماده غذایی بعد از باز کردن درب قوطی در مجاورت اکسیژن هوا با جداره داخل قوطی، هر چند که اندود هم شده باشد واکنش ایجادشود.
باباعلی افزود:برای نگهداری مازاد محتویات قوطی کنسرو بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کرده و در یخچال نگهداری شود و زمان مصرف دوباره، محصول باید مجدد حرارت داده شود.
او اظهار داشت:در صورت وجود زنگ زدگی در سطح خارجی قوطیها احتمال سوراخ بودن و فساد محتویات آن وجود دارد؛ بنابراین از مصرف این چنین کنسروهایی بایستی خودداری شود.
وی با بیان اینکه کنسروها را میتوان قبل از باز شدن برای مدت طولانی در شرایط محیطی نگهداری کرد، گفت: محتویات کنسرو در داخل قوطی به تدریج با یکدیگر و حتی با جداره داخلی قوطی وارد فعل و انفعالات شیمیایی میشود، بنابراین مصرف کنسروهایی که سالها مانده اند صحیح نیست، این چنین کنسروهایی اغلب با بوی کهنگی و مزه تند و نامطبوعی همراه است.