پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد انتخابات کشور: به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی, ۵۵ نفر نام نویسی کردند که استانهای البرز و تهران بیشترین نسبت و هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد، کمترین نسبت را دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید اسماعیل موسوی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری، نخستین انتخابات پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری است, افزود: ستاد انتخابات کشور را از اردیبهشت امسال, تشکیل و برنامه ریزی های لازم برای برگزاری آن را انجام دادیم و از دهم آذر نام نویسی از داوطلبان را آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه نام نویسی از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در 16 آذر پایان یافت ، ادامه داد: از 208 حوزه 290 نماینده به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت.
آقای موسوی با بیان اینکه 16 هزار و 151 نفر برای نام نویسی به ستاد انتخابات وزارت کشور و فرمانداری ها مراجعه کردند, اضافه کرد: از این تعداد, نام نویسی 16 هزار و 24 نفر، نهایی و نام نویسی 128 نفر به علت نقص مدارک و علت های دیگر، نهایی نشد.
او افزود: این رقم حدود 32 درصد نسبت به دوره گذشته افزایش دارد.
آقای موسوی اضافه کرد: در روز آخر مهلت نام نویسی داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی, حدود 5 هزار و 900 نفر نام نویسی کردند که معادل کل نام نویسی های دوره نهم مجلس شورای اسلامی در سال 1390 بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه 12 درصد نام نویسی شدگان را بانوان تشکیل می دهند، گفت: این رقم نسبت به دوره قبل بیش از 33 درصد افزایش دارد.
آقای موسوی افزود: 88 درصد نام نویسی شدگان را هم آقایان تشکیل می دهند که این رقم در مقایسه با دوره قبل، 32 درصد افزایش نشان می دهد.
وی اضافه کرد: سن 36 درصد از داوطلبان کمتر از 40 سال است که نشان از علاقه جوان ترها برای مشارکت در فعالیت های اجتماعی و سیاسی است.
آقای موسوی با بیان اینکه 26 درصد از داوطلبان, ایثارگر هستند, افزود: جوانترین داوطلبان, 30 سال و پیرترین آن ها 75 سال سن دارند که این اعداد طبق قانون, حداقل و حداکثر سن مجاز برای نام نویسی مجلس شورای اسلامی است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: برای هر داوطلب, 4 استعلام از مراجع چهارگانه قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال داریم یعنی با توجه به تعداد ثبت نام شدگان، بیش از 64 هزار استعلام داشتیم.
او ادامه داد: تا پایان روز 21 آذر آخرین فرصت دریافت پاسخ استعلام ها از مراجع بود و بلافاصله این پاسخ ها را در اختیار هیئت های اجرایی حوزه های انتخابیه قرار می دهیم که این هیئت ها بررسی صلاحیت داوطلبان را آغاز کردند و برای این منظور تا 26 آذر فرصت دارند.
آقای موسوی افزود:کسانی که صلاحیت آن ها رد می شود, به صورت مکتوب علت این موضوع به آن ها اعلام می شود ضمن این که حق شکایت برای آنها محفوظ است.
وی گفت: ماده 25 قانون انتخابات مقرر می دارد که وزارت کشور مامور اجرای این قانون و مسئول حُسن جریان انتخابات است.
آقای موسوی اضافه کرد: همزمان با تشکیل ستاد انتخابات، هیئت بازرسی انتخابات به دستور وزارت کشور تشکیل شد که یکی از وظایف آن ها رصد فعالیت های داوطلبان احتمالی و تبلیغات انتخاباتی است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شرایط داوطلبان نمایندگی مجلس را برشمرده است, گفت: در حدود 9 ماه گذشته، دولت لایحه جامع انتخابات را به مجلس ارائه کرد که در آن شرایط جدیدی برای داوطلبی نمایندگی مجلس ذکر شده است.
آقای محمد جواد کولیوند با بیان برخی از جزئیات این لایحه افزود: این لایحه در دستور کار مجلس است اما به عمر مجلس فعلی،قد نمی دهد و بررسی آن در مجلس بعدی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، شوراها و خبرگان تا پیش از این طرحی برای شفافیت مالی نامزدهای انتخاباتی نداشتیم, اضافه کرد: برای نخستین بار در کمیسیون داخلی کشور و شوراها، پس از بررسی هایی که انجام شد, فصلی به نام شفافیت مالی آورده شده است که موضوع آن نظارت بر منابع مالی و نحوه فعالیت انتخاباتی و هزینه های آن است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: فعلا قانونی در این باره نداریم.
نام نویسی 301 نفر برای مجلس خبرگان رهبری
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: برای مجلس خبرگان رهبری تا ساعت 17 پنجشنبه 21 آذر, 301 نفر نام نویسی کردند که از این تعداد 142 نفر در استان تهران، 57 نفر استان قم ،37 نفر استان فارس، 29 نفر خراسان رضوی و 36 نفر در خراسان شمالی نام نویسی کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای سید اسماعیل موسوی در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری افزود: در 22 بهمن امسال نظر نهایی شواری نگهبان پس از بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی به عنوان نامزدهای تایید شده و نهایی به ستاد انتخابات کشور اعلام می شود و در اختیار فرمانداری ها قرار می گیرد و در قالب آگهی منتشر می شود.
وی با اشاره به اینکه در این دوره انتخابات, یک حوزه به حوزه های انتخاباتی نمایندگی مجلس افزوده شده است، گفت: یکی از حوزه ها در استان آذربایجان غربی تفکیک شد. البته در تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تغییری ایجاد نشد.
وی ادامه داد: 174 حوزه انتخابیه داریم که هر کدام از آن ها یک نماینده دارد که 5 حوزه مربوط به اقلیت های دینی در سراسر کشور هستند.
آقای موسوی افزود: 21 حوزه انتخابیه داریم که هر کدام از آن ها 2 کرسی در مجلس دارند و 8 حوزه انتخابیه با 3 کرسی، یک حوزه انتخابیه 4 کرسی، دو حوزه انتخابیه 5 کرسی، یک حوزه انتخابیه 6 کرسی و حوزه انتخابیه تهران 30 کرسی در مجلس دارند.
او با اشاره به تاثیرگذاری فضای مجازی اضافه کرد: در ستاد انتخابات کشور در پی طراحی و ایجاد سامانه ای بودیم که فعالیت همه نامزدهای تایید شده در حوزه های مختلف در آن جا ساماندهی و بارگذاری شود و این موضوع از تخریب ها و بی اخلاقی ها جلوگیری می کند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره تبلیغات زود هنگام داوطلبان نمایندگی مجلس گفت: برای نامزدها، یک هفته زمان تبلیغات رسمی وجود دارد که تبلیغات پیش از آن, غیر رسمی است.
آقای موسوی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون, فعالیت تبلیغاتی پیش هنگام نامزدها، ممنوع است, افزود: هیئت های بازرسی به صورت روزانه، اوضاع و احوال تبلیغات را رصد می کنند.
رئیس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس هم در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: غالب نمایندگان مجلس, شفافیت مالی و آراء را تصویب کردند.
آقای محمد جواد کولیوند با اشاره به اینکه ضمانت اجراهای لازم برای طرح شفافیت مالی داوطلبان نمایندگی مجلس پیش بینی شده است، افزود: اگر جرم آن فرد در دادگستری محرز شد، او باید عزل شود و هیئت نظارت هم در هر مقطعی اختیار دارد که آن فرد را رد صلاحیت کند.
وی گفت: دو فوریت طرح شفافیت مالی نمایندگان, یکشنبه یا دوشنبه در مجلس مطرح می شود و اگر رأی بیاورد در مدت 48 ساعت در کمیسیون تعیین تکلیف می شود.
آقای کولیوند افزود: با کمک وزارت کشور و مرکز پژوهش های مجلس و شورای نگهبان, پیش بینی های دقیقی را برای فعالیت داوطلبان در فضای مجازی انجام دادیم و برخی موارد, جرم انگاری شده است.
سیدمجتبی حسینی پور پژوهشگر و کارشناس مسائل حقوقی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره طرح دو فوریتی شفافیت مالی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح, یک نوبت در صحن علنی مجلس تصویب و موادی از دل آن استخراج شد.
وی افزود: طرح فعلی در دل یک مجموعه ای قرار داشت که یکسری مسائلی در حاشیه آن پیش بینی شد که بدون در نظر گرفتن آن ها نمی توانیم انتظار تحقق نظام شفاف و کارآمد مالی و شفافیت هزینه های انتخاباتی را داشته باشیم.
آقای حسینی پور اضافه کرد: باید ضمانت اجرای موثری را برای این موارد پیش بینی کنیم و مراجع نظارتی هم باید پیش از انتخابات فعال شوند بنابراین شاید مقاومت هایی در مجلس برای جلوگیری از تصویب این طرح انجام شود.
وی گفت: ایجاد سامانه شفافیت مالی که بر اساس آن نامزدها مکلف هستند اطلاعات مالی و هزینه های انتخاباتی را در آن ثبت کنند ممکن است به طول انجامد.
آقای حسینی پور افزود: البته قرار شد اگر بخشی از مواد طرح شفافیت مالی برای این دوره از انتخابات، قابلیت اجراء ندارد، اعلام شود.