پخش زنده
امروز: -
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در کرمان گفت: در ۸ ماه امسال ۸۸ میلیون تن کالای ایرانی صادر شده که بیش از ۱۶ درصد افزایش دارد. .
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان حسین مدرس خیابانی امروز در همایش بزرگداشت روز صادرات استان کرمان افزود: بیش از ۲۷ میلیارد دلار کالای ایرانی امسال صادر شده که نسبت به پارسال از نظر ارزشی افزایش یافته است
وی صادرکنندگان را رزمندگان خط مقدم جنگ اقتصادی دانست وگفت: رونق واقعی تولید با باز کردن بازارهای هدف صادرات فراهم می شود.
مدرس خیابانی گفت: امروز هدف ما برای صادرات ۱۵ کشور است که براساس برآوردها، این کشورها هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار کالا از دنیا می گیرند که ما ۲۴ میلیارد دلار کالا به آنها می دهیم در حالی که قدرت افزایش این میزان تا ۱۰۰ میلیارد دلار وجود دارد.
وی با اشاره به دست یافتنی بودن هدفگذاری افزایش صادرات تا سال ۱۴۰۰ افزود:بر این اساس صادرات به ۱۵ کشور طرف تجارت را دو برابر(۴۸ میلیارد دلار) افزایش می دهیم و کرمان استان توانمند در حوزه صادرات است.
مدرس خیابانی با اشاره به توافقنامه خیر با اتحادیه اوراسیادرباره صفر شدن تعرفه ۵۲۰ کالا برای ایران از جمله خرما، مس و برخی کالاهای معدنی و صنعتی افزود: حجم تجارت پنج کشور عضو توافقنامه تجاری اوراسیا با دنیا ۹۰۰ میلیارد دلار بوده ، در حالیکه که مبادله ما ۲.۷ میلیارد دلار است.
قائم مقام وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ما در حوزه کالای صادراتی تمرکز داریم که باید آن را تنوع بدهیم، اظهار کرد: بخشی از صادرات ما واردات محور است که افزایش نرخ ارز قدرت رقابت آن را در بازارای خارجی گرفته است.
وی با اشاره به اینکه باید تفاهمنامه های استاندارد خوب داشته باشیم، گفت: در بحث مالیات بر ارزش افزوده در بودجه ۹۹ یک ماه بعد از برگرداندن ارز دیده شده که برای تشویق صادرکنندگان نمونه تلاش می کنیم این زمان به بعد از پرکردن اظهارنامه صادراتی موکول شود.
مدرس خیابانی در ادامه بیان کرد: در بازرگانی داخلی همه مسائل به صورت هفتگی در ستاد تنظیم بازار رسیدگی می شود و به دلیل اینکه صادرات موضوع فرابخشی است، همه باید به میدان بیایند.
استاندار کرمان هم با اشاره به افزایش 32 درصدی صادرات طی هفت ماه امسال نسبت به پارسال گفت: سال ۹۷ میزان صادرات استان کرمان نسبت به سال ۹۶ دو برابر بوده است.
محمدجواد فدایی، موانع شناخت بازارهای خارجی را یکی از چالشهای پیش روی صادرات دانست و تصریح کرد: ۷۰ درصد صادرات ما فقط به پنج کشور انجام می شود و حتی طراز تجاری ما با همسایگانمان منفی است .
سیدمهدی طبیب زاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان حمل و نقل، تامین مالی و ... را از مشکلات اصلی در مسیر صادرات دانست و تصریح کرد: هزینه تامین مالی در ایران چندین برابر کشورهای دیگر است که با این وضعیت به ندرت می توان رقابت کرد.
همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان با حضور مدیران ارشد بخش دولتی و خصوصی استان در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.