پخش زنده
امروز: -
دبیر کارگروه توسعه دانش طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارائه خدمات به بیماران سخت درمان به ویژه سرطانی را از مهمترین برنامههای طب تسکینی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر مونا جودی گفت: در حال حاضر این خدمات در بیمارستانهای امید، قائم(عج) و امام رضا(ع) به بیماران ارائه می شود.
او ادامه داد: هر بیمار مبتلا به بیماری صعب العلاج که درمان قطعی ندارد یا به سختی درمان می شود، از خدمات مراقبت های تسکینی استفاده خواهد کرد.
جودی عنوان کرد: بیماران قلبی و کلیوی پیشرفته، بیماری ریوی پیشرفته در مراحل آخر، بیماری ایدز در مراحل پیشرفته، بیماری پیشرفته مغزی مانند اغمای عمیق، زندگی نباتی و سرطانهای پیشرفته به ویژه در مراحل پایان عمر، بیماران دیابت پیشرفته، طولانی مدت و ناتوان کننده و مبتلایان به بیماریهای ام اس، ضایعه نخاعی، ضربات مغزی و آلزایمر، بیماریهای روانی و .... از جمله گروه های هدف طب تسکینی هستند که فعلا در بیمارستانهای امید، قائم و امام رضا(ع) مشهد برنامه ریزی برای تحت پوشش قرار دادن بیماران سرطانی و نورولوژی انجام شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بهبود علائم شدید بیماری از جمله درد و شناسایی نیازهای روحی و معنوی بیمار و کمک به برطرف کردن آنها از جمله رویکردهای طب تسکینی است، افزود: حمایت بیمار و کمک به او برای داشتن یک زندگی فعال تا هنگام مرگ، حمایت خانواده بیمار در خلال بیماری و در مراسم سوگواری و افزایش کیفیت زندگی از طریق آموزش به بیمار و خانواده وی، همچنین استفاده از رویکرد همکاری بین حرفه ای درعملکرد تیم مراقبت های تسکینی از جمله موارد فعالیت طب تسکینی است.
دکتر جودی با بیان اینکه مراقبتهای حمایتی درمانی پیشرفته، مراقبت روانی اجتماعی، حمایت از خانواده بیمار و مراقبت معنوی نیز جزو مجموعه خدمات مراقبتی سرطان است، ابراز کرد: انجام درمانهای خانوادگی با صحبت و هم اندیشی برای رفع نیازها و مشکلات خانواده بیمار از دیگر وظایف طب تسکینی است که با توجه به نقش و اهمیت این علم در تشخیص، پذیرش، درمان و روند بهبود بیماریها بیش از پیش در کشور ما رو به افزایش است.
و