پخش زنده
امروز: -
ویژگیهای این نشست: اختلافات درونی شرکت کنندگان، شرکت کردن وزاری خارجه سه عضو شورای به جای امرای قطر و امارات، و پادشاه عمان در این نشست و مشخص نشدن میزبان نشست بعدی.
پادشاه عربستان با طرح ادعاهای بیاساس علیه ایران در نشست ریاض رویکرد تنشآمیز خودش را تکرار کرد.
روز گذشته نشست شورای همکاری خلیج فارس با ابتکار عربستان و با هدف ایجاد اجماع منطقهای علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان طی سخنانی در چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که با غیبت سران سه کشور از شش کشور عضو شورا (سران قطر، عمان و امارات) برگزار شد، ادعا کرد کشورهای عضو شورای همکاری باید خود را در برابر حملات موشکهای بالستیک ایمن کنند.
وی همچنین با تکرار اتهامات بیاساس علیه ایران ادعا کرد که منطقه خلیج (فارس) باید برای رویارویی با ایران متحد شود.
بسیاری از کارشناسان قبل از برگزاری این نشست بر این باور بودند که برگزاری این نشست میتواند به عنوان آغازی برای بهبود روابط قطر با عربستان، بحرین، مصر و امارات به شمار برود. ولی ویژگیهای این نشست - از جمله اختلافات درونی شرکت کنندگان، شرکت کردن وزاری خارجه سه عضو شورای به جای امیر قطر، پادشاه عمان و امیر امارات در این نشست و مشخص نشدن میزبان نشست بعدی - حکایت از ناکامی سعودیها در این نشست دارد.
اختلاف میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از قبل هم وجود داشته است ولی این اختلافات پس از محاصره قطر از جانب چند کشور عربی بیشتر آشکار و به شکافی عمیق تبدیل شد.
از ماه ژوئن سال ۲۰۱۷، عربستان سعودی، بحرین، مصر و امارات روابط دیپلماتیک خود با قطر را در تمامی سطوح قطع کرده و محاصره هوایی و دریایی علیه دوحه اعمال کردند.
با این وصیف آنچه که مسلم است محاصره قطر تاکنون برای عربستان دستاوردی در پی نداشته و ریاض تاکنون در موارد بسیاری مجبور به پذیرش شکست در برابر دوحه شده است.
در بیانیه پایانی نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با اشاره به اینکه "هدف عالی شورای همکاری، ارتباط و به هم پیوستگی و انسجام میان کشورهای عضو است" بر "اهمیت همکاری نظامی و امنیتی در منطقه خلیج فارس و تقویت صنایع جنگی در شورای همکاری خلیج فارس" تاکید شده است.
-----------------------------
امین نجار