پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تاکنون اطلاعات بیش از ۱۰۰ هزار اثر تاریخی در سامانه این پژوهشگاه ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای بهروز عمرانی در جلسه خبری امروز که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، افزود: براساس برآوردهای صورت گرفته و نتایج پژوهشها و اکتشافات باستان شناسی شمارگان آثار تاریخی کشور بیش از یک میلیون مورد است و بتدریج در سامانه ثبت خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش مطالعات بازشناسی تاکنون بیش از ۱۱ هزار رکورد از گویشهای مناطق مختلف کشور در اطلس ملی زبان ایران ثبت شده است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: ۱۰۵ واژه و ۳۶ جمله از گویشهای مناطق مختلف کشور با مضامین طبیعت، خانواده، زمان و هنرهای سنتی در اطلس ملی زبان وجود دارد.
آقای عمرانی طراحی و ساخت دستگاه جدید مخمل بافی را از دستاوردهای بخش پژوهش صنایع و هنرهای دستی دانست و گفت: پژوهشگران به منظور احیای هنرهای سنتی زری بافی و مخمل بافی دستگاهی را طراحی کردند که یک بافنده به تنهایی بجای دو رنگ، پنج رنگ را بافندگی میکند.
وی افزود: هر متر مربع مخمل در کشور ایتالیا ۵ هزار یورو فروخته میشود بنابراین اگر بتوانیم هنرهای دستی روستایی را احیا کنیم گام مهمی در بخش اقتصاد هنرهای دستی برداشته ایم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مستندنگاری بخش، ایران فرهنگی خبر داد و گفت: آثار فرهنگی و تاریخی ایران در ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر عرصه در کشورهای پاکستان، قفقاز جنوبی و آسیای میانه شناسایی شده است و اقدامات مستندنگاری در این عرصه انجام خواهد شد.
آقای عمرانی افزود: در بخش میراث ایران فرهنگی در زمینه آیین نوروز و شب یلدا بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ رکورد در سامانه ثبت شده است.
وی درباره روند آماده سازی نقشه باستانشناسی کشور گفت: پژوهش و تکمیل اطلاعات این نقشه در ۴۰ سال گذشته انجام شده و این اقدامات در ۲ سال گذشته سرعت بیشتری داشته است.
آقای قلی نژاد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در این جلسه ایجاد مراکز مشاوره و ارائه خدمات تخصصی به متقاضیان کسب و کارهای کوچک را از مهمترین دستاوردهای این معاونت دانست و افزود: پارسال نخستین مرکز نوآوری و پژوهش در خانه تاریخی ایرج در محله عودلاجان تهران راه اندازی شد و خدمات مورد نیاز واحدهای فناوری و شرکتهای خلاق و کارآفرین در این مرکز با هدف کارآفرینی و اشتغال ارائه میشود.
خانم دکتر هادیان معاون پژوهشی نیز درباره روند نگه داری و حفاظت از اشیای موجود در ۶۰۰ موزه کشور گفت: طرح حفاظت و نگه داری اشیا تاریخی به منظور پیشگیری از تخریب از مهمترین برنامههای این معاونت است و اکنون سنجش و پایش شرایط آب و هوایی و آلودگیهای محیطی و تأثیر آن روی اشیای تاریخی در ۹ حوزه شهر تهران در دست اجراست.