وزیر صنعت:
درج نشدن قیمت روی کالا، از مصادیق تخلف
رحمانی: اگر بر روی کالایی قیمت درج نشده باشد این موضوع از مصادیق تخلف به حساب میآید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: اگر بر روی کالایی قیمت درج نشده باشد این موضوع از نظر سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی از مصادیق تخلف به حساب میآید.
رضا رحمانی افزود: همان طور که باید در موضوع خرید کالای ایرانی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود تا مردم کالای ایرانی بخرند در نظارت بر موضوع درج نشدن قیمت یا فروش به غیر از قیمت رسمی، مردم میتوانند کمک کنند.
وی درباره آمار تولید در هشت ماه نخست امسال گفت: ملاک آمار ما صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداری است که در هشت ماه امسال در صدور جواز تاسیس ۱۶ درصد و در صدور پروانه بهره برداری ۸ درصد رشد داشته ایم.
وزیر صمت افزود: ضمن این که آمار تولید در بیشتر رشتههای صنعتی از جمله خانواده فولاد، مس، صنایع غذایی، پوشاک، کفش، چرم، خانواده پتروشیمی، روغن نباتی، سیمان و کاشی و سرامیک افزایشی بوده و این در حالی است که در این مدت علاوه بر رشد ۶ درصدی مصرف برق واحدهای صنعتی، تقاضا برای ایجاد واحدهای صنعتی نیز افزایش یافته است.
رحمانی گفت: یکی از برنامههای وزارت صمت، فعال سازی واحدهای راکد و یا تعطیل است که در این باره به فعال سازی واحدهایی که ۷، ۸ و یا ۱۱ سال راکد و یا تعطیل بوده اند به ویژه در حوزه نساجی و پوشاک و لوازم خانگی اقدام کردیم حتی برای یکی از واحدهای نساجی که ۱۱ سال تعطیل بوده است و مالک آن نیز رغبتی برای فعال سازی آن نداشت ابزارهای تشویقی در نظر گرفتیم و داریم کمک میکنیم که این واحد دوباره فعال شود.
وی با بیان این که در برخی کالاها و محصولات خاص با کاهش تولید در ۸ ماه امسال مواجه بودیم، افزود: در بیشتر کالاها و محصولات، افزایش تولید داشتیم حتی با توجه به تولید نمونههای جدید در پتروشیمی ها، داریم پیگیری و هماهنگی میکنیم که واحدهای نساجی و پوشاک، واردات خود را از این تولیدات داخلی تامین کنند.
وزیر صمت گفت: برای رفع نیاز مواد اولیه مورد نیاز برای تولید چادر مشکی با کیفیت در کشور، در حال پیگیری از پتروشیمیها هستیم تا مواد تولیدی آنها متناسب با نیاز چادر مشکی با کیفیت در کشور باشد و در این باره تولیدکنندگان آزمایشگاه تخصصی نیز ایجاد کرده اند.
رحمانی: تولید خودروی برقی از برنامه های وزارت صنعت
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از برنامه های سال آینده این وزارتخانه، تولید خودروی برقی است.
آقای رضا رحمانی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: چند شرکت داخلی از جمله مبنا کارهای تحقیقاتی خود را برای تولید خودروی برقی آغاز کرده اند.
وی افزود: کارهای تحقیقاتی مانند تولید محصولات جدید زمانبر است به طور نمونه ما اکنون چندین محصول خودرویی جدید را در برنامه تولید داریم که در فرآیند 18 ماهه به سرانجام می رسد یعنی کاری که باید در تولید محصولات جدید انجام شود زمانبر است.
رحمانی اضافه کرد: از آن جا که قیمت تمام شده در تولید خودروی برقی و موتور سیکلت الکتریکی افزایش می یابد، باید این محصولات به مرحله تجاری سازی برسد و قدرت خرید مردم هم به عنوان یک عامل تعیین کننده، در نظر گرفته و پوشش داده شود.
وزیر صمت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت ها بعد از تصمیم جدید دولت درباره مدیریت مصرف سوخت گفت: بعداز افزایش قیمت بنزین، پیش بینی ما این بود که این افزایش هم اثر واقعی دارد و هم اثر روانی، ضمن اینکه عده ای هم از این فضا سوء استفاده خواهند کرد.
آقای رحمانی افزود: به طور واقعی قیمت بنزین در اکثر کالاها یا اثر واقعی ندارد یا آنقدر ناچیز است که می تواند آن را نادیده گرفت، اما اثر افزایش قیمت بنزین در حوزه خدمات مانند حمل و نقل، اثر واقعی بوده که ما این اثر را هم در حد و اندازه خود آن می پذیریم.
وی اضافه کرد: در حوزه کالا، بخش زیادی از اقدامات ما به کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت بود اما افزایش قیمت هایی اتفاق افتاده، روانی بود. ضمن این که اکنون هم معتقدیم قیمت بنزین در بسیاری از کالاها اثر واقعی ندارد و نباید هم اثر داشته باشد.
وزیر صمت گفت: تا جایی که می توانستیم اقدامات کنترلی و نظارتی را از طریق مراکز نظارتی انجام دادیم و با گزارش هایی که این مراکز ارائه می کنند بخش زیادی از بازار کنترل شد، هر جا هم که کنترل نشده و یا سوء استفاده ای صورت گرفت پرونده های تخلف زیادی تشکیل و به تعزیرات ارسال شد به گونه ای که حجم پرونده های ارسالی به تعزیرات در این ایام رشد چنددرصدی داشته که نشان می دهد برخوردها جدی بوده و ادامه دار است.
رحمانی با بیان اینکه فرآیندها در بازار کنترل و پیگیری می شود افزود: در بسیاری از موارد که قیمت ها را افزایش داده بودند، به قیمت های قبل برگرداندیم و هر جا هم که احساس کنیم اجحاف و افزایش قیمتی صورت گرفته که نباید صورت می گرفت، برخورد می کنیم.
وی با بیان این که موضوع قیمت ها در بازار نباید به مجادله ای رسانه ای تبدیل شود، افزود: باید اجازه داد که کار را به صورت فنی پیگیری کنیم که داریم پیگیری می کنیم و در این باره رسانه ها از جمله صدا و سیما کمک های خوبی کردند.
وزیر صمت گفت: در بیشتر کالاها، کارشناسان ما نظر کارشناسی را در موضوع قیمت و بازار ارائه می کنند که براساس آن موضوعات حل می شود ضمن این که اثر روانی در بازار و قیمت ها با کار رسانه ای و آگاهی دادن به مردم خنثی می شود و در این بین برخوردهای نظارتی هم ادامه دار خواهد بود.