پخش زنده
امروز: -
از دیدگاه هواشناسی پیش بینیهای ما برای فصل زمستان بارشهای نرمال و تا حدی، کمتر از نرمال است.
خانم سحر تاج بخش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه در بازههای ۲۴ تا ۴۸ ساعت مشکلات قابل ملاحظهای در پیش بینی وضع هوا به ویژه در سطح استانی وجود ندارد افزود:، اما در ۷۲ ساعت، اطلاعات باید بازبینی شود و این کار صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: اگر ما برای ۷۲ ساعت آینده وضع هوا را پیش بینی کنیم، حتما باید پیش بینیها مجدد بررسی شود چرا که این مدلها روزانه اجرا میشوند و ممکن است برای روز بعد با اطلاعات بیشتری که برای مدلها ایجاد شده، اطلاعات جدیدتر و دقیق تری خارج شود که جایگزین اطلاعات قبلی میشود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور همچنین در خصوص وضعیت آب، هوا، آلودگی هوا و نیز پایداری آن گفت: اساسا کاهش آلایندگیها یا افزایش آن خیلی به شرایط جوی ارتباط ندارد.
وی افزود: شرایط جوی به صورت کوتاه مدت با وزش باد یا بارشهای مداوم، میتواند این آثار را کاهش دهد، اما چیزی که مهم است مدیریت آلودگی در شهرهای کلان مانند تهران است.
خانم تاج بخش با بیان اینکه آلودگی هوا بیشتر به حوزههای دیگر از جمله کنترل سوخت مربوط میشود گفت: در فصل زمستان به علت اینکه سیستمهایی که بر روی منطقه ما هستند، سیستمهای پایداری محسوب میشوند، اگر روند تولید آلایندههای گازی مشابه با فصل تابستان باشد با توجه به سرد بودن سطح زمین، اجازه صعود این ذرات وجود ندارد و شرایط مساعدتری برای تجمع و انباشت آلایندگی در نزدیکی سطح زمین است.
خانم تاج بخش اضافه کرد: اگر شرایط هواشناسی به گونهای باشد که این آلایندهها را افزایش دهد، روند رو به رشد آلودگی را خواهیم داشت و پیش بینیهای بلند مدت ما نشان میدهد که برای زمستان بارشهای قابل ملاحظهای بیشتر از نرمال نخواهیم داشت.
وی گفت: بنابراین به نظر میرسد شرایط آلایندگی به همین صورت باقی بماند و یا افزایش یابد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه در شهرهای بزرگی مثل تهران و شهرهای شمالی کشور بارش قابل ملاحظهای نخواهیم داشت گفت: اگر بارشی باشد به طور موقتی است و آلایندگیها کاهش مییابد و در صورتی که روند تولید گازها مثل شرایط فعلی باشد، آلودگی افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بارش و وزش باد حداکثر به مدت دو روز از رشد آلودگی جلوگیری میکند افزود:، اما چون تولید گازهای آلاینده زیاد است، این روند همچنان رو به افزایش است.
خانم تاج بخش در خصوص مغایرت پیش بینیهای سازمان هواشناسی با واقعیت عینی در برخی موارد گفت: اساسا پیش بینیهای وضع هوا چه در مقیاسهای کوتاه مدت و چه بلند مدت، بر پایه حل دیفرانسیل جو است.
وی اضافه کرد: اصل و اساس حل معادلات دیفرانسیل جو نیز قطعیت نداشتن است و باید بپذیریم که این قطعیت نداشتن در معادلات وجود دارد.
خانم تاج بخش گفت: هر چه که بتوانیم قطعیت نداشتن را کوچکتر کنیم، پیش بینیها با دقت و صحت بیشتری خواهد بود.
وی اضافه کرد: باید به این سمت برویم که قطعیت نداشتن به نزدیک صفر برسد چرا که در هیچ جای دنیا قطعیت نداشتن به صفر نمیرسد.
خانم تاج بخش در خصوص پیش بینی دقیق وضع هوا در دیگر کشورها نیز گفت: اینکه گفته میشود پیش بینی دقیقتر در کشورهای دیگر صورت میگیرد باید با اطلاعات و آمار بررسی شود.
وی افزود: چیزی که برای پیش بینی مدلهای عددی لازم است، دادههای گلوبال، منطقهای و ملی است که برخی را از شبکههای مشخص وضع هوا دریافت میکنیم و بعضی را نیز در تبادل اطلاعات با دیگر کشورها اخذ میکنیم و بعضی را نیز از طریق ماهواره و اطلاعات کشور خود جمع آوری میکنیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: هر چه اطلاعات ورودی بهتری بتوانیم به مدلهای عددی بدهیم قطعا خروجی بهتری خواهیم داشت.
وی در خصوص روند کاهشی آب دریای خزر گفت: مسئله تغییر اقلیم و اثرات آن در همه جای دنیا ظاهر شده و دریای خزر نیز از این مسئله مستثنی نیست.
خانم تاج بخش افزود: یکی از عوامل روند کاهشی آب دریای خزر این است که این دریا آبراهی است که هیچ دریای آزادی به طور مستقیم به آن وصل نیست و این باعث شده که افزایش تبخیر و کاهش تراز آب دریای خزر را داشته باشیم.
وی گفت: فقط یک کشور نمیتواند اقدامی انجام دهد و باید همه کشورها برنامههای زیست محیطی و برنامههای کاهش آثار تغییر اقلیم را انجام دهند تا بتوانند در حوزه دریای خزر، شرایط تراز آب دریا را متعادل نگه دارند.