آقای حسین خلیل شایان در گفتگوی تلفنی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه سال آبی جاری، پنجمین سال پربارش در مقایسه با دوره ۵۲ ساله محسوب میشود گفت: ارتفاع بارشها از ابتدای سال آبی ۹۹-۹۸ تا ۱۸ آذر ماه به ۵۴.۷ میلی متر رسیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت ۳۵ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه از شش حوضه آبریز اصلی کشور متوسط بارش در حوضههای آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان، فلات مرکزی و مرزی شرقی تا تاریخ ۱۸ آذرماه بیشتر از متوسط بلند مدت بوده است افزود: در این مدت متوسط بارندگی در حوضههای آبریز دریاچه ارومیه کمتر از نرمال بوده است.
کارشناس آبهای سطحی دفترمطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ادامه داد: از مجموعه ۱۰۴ ایستگاه مبنای باران سنجی تحت عملکرد وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۱۸ آذر ماه مربوط به ایستگاه رامسر صفارود استان مازندران و معادل ۶۱۹ میلی متر و کمترین آن مربوط به ایستگاه تصفیه خانه زاهدان و معادل ۵.۵ میلی متر است.
خلیل شایان با بیان اینکه در ۲۳ استان کشور متوسط بارشها بیشتر از دوره بلند مدت بوده است گفت: استان هرمزگان بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط دراز مدت را داشته که معادل ۱۸۶ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه جبهه بارشی در یک هفته گذشته ۱۱ میلی متر متوسط بارندگی کشور را افزایش داده است گفت: بیشترین تاثیر جبهه بارشی در افزایش میزان بارندگی در یک هفته گذشته مربوط به حوضه آبریز تالش مرداب انزلی از ۲۸۷ میلی متر در ۹ آذر به ۳۷۹ میلی متر در ۱۸ آذر ماه رسیده است.
کارشناس آبهای سطحی دفترمطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب اضافه کرد: میانگین بارندگیهای استان تهران منتهی به ۱۸ آذر ماه، معادل ۱۱۲.۸ میلی متر است که نسبت به متوسط بلند مدت ۱۰۱ درصد افزایش داشته است.