جهاد کشاورزی
تولید ۱۱میلیاردی طلای سرخ در مازندران
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران: ارزش اقتصادی تولید سالانه زعفران در استان بیش از ۱۱میلیارد تومان است.
![تولید ۱۱ میلیاردی طلای سرخ در مازندران](/files/fa/news/1398/9/17/4258732_908.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، ملایی با بیان اینکه برای کشت زعفران در مازندران، مناطق بالادست با ارتفاع ۸۰۰ تا ۲هزار و ۳۰۰متر از سطح دریا به دلیل سبک بودن بافت خاک، سرد و خشک بودن هوا از مناطق مستعد برای کشت توصیه میشود، ارزش اقتصادی تولید این محصول را یک میلیارد و ۱۲۵میلیون تومان اعلام کرد.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران افزود: زمان کشت این گیاه در فصل بهار و برداشت آن مهر و آبان بوده که بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان مربوط به شهرستان بهشهر با سطح ۲۰هکتاری است.
ملایی با بیان اینکه شهرستانهای ساری، گلوگاه و نور از دیگر شهرستانهای هستند که کشت زعفران در آن انجام میشود گفت: سطح زیرکشت این محصول امسال در استان ۲۵هکتار بوده و با میانگین ۵کیلوگرم در هر هکتار، ۱۲۵کیلوگرم برداشت میشود.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه توسعه کشت زعفران در مناطق خشک و نیمه گرمسیری با آب و هوای معتدل، تابستان خشک و زمستان ملایم امکانپذیر است افزود: ۴تا۶ تن پیاز زعفران در هر هکتار استفاده شده و با توجه به اینکه در بیشتر مواقع پیاز این محصول از استان خراسان به مازندران انتقال داده میشود، تولیدکنندگان بایستی بدانند انتقال این گیاه شامل ضوابط قرنطینهای بوده و با هماهنگی مدیریت باغبانی و حفظ نباتات اداره کل انجام میشود.
گفتنی است؛ سافرانال، کروسین و پیکروکروسین موجود در گیاه زعفران دارای خاصیت دارویی هستند.