پخش زنده
امروز: -
وزیران علوم و بهداشت با تقدیم لایحه ساماندهی سهمیههای ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی، پیشنهاد لغو مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیأت علمی را ارائه کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این لایحه آمده است: مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیأت علمی از زمان اجرای این قانون لغو میشود.
این لایحه در سه صفحه مشتمل بر یک مقدمه و ۱۰ ماده تهیه و تدوین شده است و با امضای منصور غلامی و سعید نمکی وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان به دبیرخانه هیات دولت ارسال شد.
در مقدمه این لایحه آمده است: در تبعیت اسناد بالادستی سیاستهای کلی علم و فناوری مبنی بر اصلاح نظام پذیرش دانشجو و توجه ویژه به استعداد و علاقه مندی دانشجویان در انتخاب رشته تحصیلی و توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی سراسر کشور این لایحه به دبیرخانه هیأت دولت ارسال شد.
در این لایحه با اشاره به سهمیههای کنکور تاکید شده است: در آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای، سهمیههای پذیرش به صورت آزاد، مناطق (یک، دو و سه) و ایثارگران است.
در تمام آزمونها پنج درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه به تمام داوطلبان و به صورت آزاد و رقابتی اختصاص مییابد.
تمام قوانین و مقررات مصوب ابلاغی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیتههای مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص نحوه اعمال سهمیهها در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی (شامل بومی گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیههای مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعد آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، سهمیههای مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیاری و غیره) لغو و این قانون جایگزین آنها میشود و پس از آن امکان ایجاد هیچ گونه سهمیه جدیدی به جز موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.
تسهیلات نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیات علمی مصوب ۷۳۵ جلسه مورخ ۲۵ تیر ۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
در این مصوبه آمده است: هرگونه اختیارات مربوط به تصمیمگیری درخصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی که در آزمونهای سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی پذیرفته میشوند، به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفویض میشود.
این مصوبه در ماههای گذشته حواشی بسیاری بدنبال داشت و منتقدان ضمن تاکید بر حذف این امتیاز آن را تبعیض آمیز دانستند.
ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور پیش از این اعلام کرده بود که هر سال به طور متوسط حدود هزار و ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از تسهیلات اعضای هیأت علمی استفاده کرده و بعد از قبولی در آزمون، از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر منتقل میشوند یا در دانشگاهها تغییر رشته میدهند.
به گفته خدایی، بیشترین آماری که فرزندان اعضای هیأت علمی در یک سال از امتیاز تغییر رشته و انتقال استفاده کرده اند سال ۹۷ بود که تعدادشان به هزار و ۴۴۸ نفر رسید.
وی درباره درخواست هیأت دولت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر اصلاح سهمیههای کنکور گفته بود دولت از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست ارسال لایحه ساماندهی سهمیهها را کرده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: سازمان سنجش آموزش کشور با همکاری و هماهنگی وزارت بهداشت درحال تهیه لایحهای است که از طریق این دو وزارتخانه به هیئت دولت ارسال شود و سپس در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.