در چند روز گذشته هم ۱۴ شرکت ایرانی به این منظور در نمایشگاه "باکو تل ۲۰۱۹" حضور یافته و با مقامات همچنین فعالان حوزه فناوری و ارتباطات و آژانس نوآوری جمهوری آذربایجان در جلساتی در زمینه توسعه همکاریها تبادل نظر کردند.
براساس اعلام چند تن از مسئولان شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ های حاضر در این نمایشگاه مذاکرات صورت گرفته با طرف آذربایجانی و چند کشور دیگر نتیجه بخش بود و به احتمال زیاد پس از طی مراحلی منجر به عقد قرار داد میشود.
حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان وی در این نمایشگاه و انجام مذاکره با همتایان جمهوری آذربایجان خود هم زمینه ساز توسعه این همکاریها و تسهیل و روان سازی در این بخش بود.
آذری جهرمی در سفر اخیر خود به جمهوری آذربایجان با اعلام پیوستن سه شرکت ایرانی به طور رسمی به آژانس نوآوری جمهوری آذربایجان گفت: این سرآغاز یک حرکت اقتصادی تلقی میشود که ما از مدتها پیش با برنامه ریزی به دنبال آن بودیم و اکنون رونق میگیرد.
وی گفت: هم اکنون همکاریهای خیلی عمیقی بین مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری آذربایجان وجود دارد و این فرصت خوبی برای شرکتهای جمهوری اسلامی ایران برای ورود به بازار جمهوری آذربایجان در حوزه فناوری اطلاعات است.
"تورال کریملی" رییس آژانس دولتی نوآوری جمهوری آذربایجان هم از فعالیت شرکتهای ایرانی در این حوزه جمهوری آذربایجان استقبال کرد و گفت: ما طبق برنامه ریزیهای به عمل آمده به دنبال همکاری با کشورهای همسایه و منطقه در زمینه استارت آپها هستیم و در این زمینه مشوقهایی هم در نظر گرفته ایم.
وی افزود: بازار جمهوری آذربایجان با توجه به ظرفیتهای خوب ایران در این زمینه محل مناسبی برای ورود استارت آپهای ایرانی است.
بعد از افغانستان، جمهوری آذربایجان دومین کشوری است که فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها در آن به ویژه بعد از تاسیس آژانس نوآوری در جمهوری آذربایجان رونق میگیرد.
حضور شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها در بازارهای بین المللی با هدف رونق و توسعه صادرات کشورمان در حوزه فناوری اطلاعات صورت میگیرد و در اقتصادی کردن دانش فنی نقش موثری دارد.