گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، خبرگزاری اسپوتنیک از وجود یک شبکه قدرت در پس پرده کودتا در بولیوی خبر داد.
یک گروه بین المللی از محققان کشور آمریکای لاتین و اروپا نقشهای ترسیم کرده اند که نشان میدهد چگونه شبکهای از نهادهای دولتی، شرکتهای خصوصی، بنیادها، سازمانهای غیردولتی و رسانههای آمریکایی در برکناری اوو مورالس، رئیس جمهور بولیوی، دست داشته اند.
سیلوینا رومانو یکی از افرادی است که در تهیه این نقشه مشارکت داشته است. وی که فارغ التحصیل تاریخ و نظریه ارتباطات است، آخرین سالهای مطالعه خود را به بررسی روابط آمریکا با کشورهای آمریکای لاتین با تاکید بر موضوع جنگ روانی پرداخته است.
رومانو گفت: نخست ما به بررسی روابط آمریکا و کشورهای آمریکای لاتین میپرداختیم، اما یک سال پیش این موضوع به گونهای تغییر یافت که شامل دیگر قدرتهای جهانی مانند روسیه و چین نیز بشود.
پس از سرنگونی دولت بولیوی که به فرار مورالس و برخی اعضای دولت وی به مکزیک منجر شد، کارشناسان گروه رومانو تحلیلهای ژئوپلیتیکی خود از این اتفاق را به شکل یک شبکه قدرت ارائه کردند که مرکز راهبردی مطالعات ژئوپلیتیک آمریکای لاتین آن را تحت عنوان "آمریکا و معماری کودتا در بولیوی" منتشر کرد.
رومانو در توضیح این شبکه قدرت گفت: همواره درباره امپریالیسم و سلطه جهانی مطالبی گفته میشود، اما مردم آنها را باور نمیکنند، زیرا میگویند مدرکی برای اثبات آن وجود ندارد. به اعتقاد وی شبکه یا نقشه قدرت، راهی است برای توضیح آنکه چنین سیستمی چگونه عمل میکند.
به گفته وی درباره بولیوی، ارتباط بین دولت آمریکا و شرکتهای چند ملیتی به اثبات رسیده است.
وی افزود: این شبکه قدرت که برای اجرای کودتا در بولیوی تشکیل شده بود، ارتباط بین نهادهای محلی، منطقهای و فرا ملیتی با مسیرهای شخصی را نشان میدهد.
رومانو تصریح کرد، چنین اقداماتی در سراسر جهان مداخله در امور داخلی یک کشور محسوب میشود و مستحق مجازات است.
" شما نمیتوانید به نقاط مختلف جهان سفر کنید و ضد دولتها اعتراض کنید، چون دلتان میخواهد این کار را انجام دهید. اما این اتفاقی است که همواره روی میدهد. "